Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ο Ιβάν Σαββίδης- το ήξερες;- έκανε δωρεά εκκλησία με χρυσούς τρούλους στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης!

Φωτογραφία: ekklisiaonline.gr

O Ιβάν Σαββίδης έχει φροντίσει εδώ και χρόνια για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Πνεύματος στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, μια εκκλησία πιστό αντίγραφο του ναού που υπάρχει στο χωριό του, τη Σάντα Γεωργίας.
Η μόνη διαφορά ανάμεσα στους δύο ναούς εντοπίζεται στους τρούλους καθώς στην Σάντα είναι από λαμαρίνα ενώ στο Πρόχωμα χρυσοί!
 Η εκκλησία είναι δωρεά του Ιβάν Σαββίδη να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του Ιγνάτιου και της μητέρας του Κλεονίκης.
 Για τον λόγο αυτό άλλωστε στην αυλή της εκκλησίας υπάρχει και η προτομή του Ιγνάτιου Σαββίδη.

Στην εκκλησία όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες και ο γάμος του υιού του Ιβάν, Γιώργου, υπάρχει μάλιστα και μια αγιογραφία στην άκρη της οποίας εμφανίζεται σύσσωμη η οικογένεια Σαββίδη να κρατάει στα χέρια της την εκκλησία του Αγ. Πνεύματος της Σάντας και να την προσφέρει στον… Κύριο!
Χαρακτηριστική είναι και η φράση που αναγράφεται στα Ρωσικά ακριβώς από κάτω και η οποία αναφέρει: «Δέσποτα δέξου αυτόν τον ναό ως δώρο (προσφορά) από τους δούλους σου, Ιωάννη, Κυριακή, Γεώργιο και Νικόλαο και άκου την προσευχή των προσευχόμενων στον ναό αυτό». 

Σημειώνουμε ότι το όνομα Ιωάννης αφορά τον ίδιο, καθώς θυμίζουμε ότι πριν από περίπου 2 χρόνια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Θέρμης, το οποίο και έγινε αποδεκτό, για να αλλάξει το όνομά του.


Πηγή: Ο Ιβάν Σαββίδης σε... αγιογραφία εκκλησίας [εικόνα] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου