Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Ξέχασα μικρή εισαγωγή για το τουρκοβίντεο - Έρευνα: Η πρωτοφανής «εισβολή» τουρκικών και οθωμανικών προτύπων μέσα από την τηλεόραση - Τι λένε οι ΝΥΤ



Ξέχασα να σου εξηγήσω. λατρεμένο μου, 
ότι το άνω ευρισκόμενο βίντεο
είναι απόσπασμα από το πολυθρύλητο και πανάκριβο τουρκοσίριαλ με τίτλο " Σουβλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" 
Στη αρχή του βίντεου, βλέπουμε τον Τζιχανγκίρ, ένα κάπως ανάπηρο, πλην φιλόσοφο και ποιητή  γιο τού Σουλτάνου, να διαισθάνεται ότι ο πατέρας τους, θα δολοφονήσει τον πρωτότοκο γιο, και λατρεμένο αδελφό του Τζιχανγκίρ,  τον πανάξιο Μουσταφά. 

Ο Τζιχανγκίρ, υπεραγαπούσε το Μουσταφά, διότι ο Μουσταφάς, ήταν παιδί-αστέρι και ο νόμιμος διάδοχος του Σουβλειμάν, από την πρώτη του γυναίκα την Γκιουλμπαχάρ. Επειδή λοιπόν θα δολοφονηθεί ο Μουσταφάς, απομακρύνεται με τρόπο ο Τζιχανγκίρ. 

Εκείνος διαισθάνεται το φονικό και αρουλιέται, που έλεγε η συχωρμένη η μανούλα μου,  κοινώς αρχίζει τα σπαραχτικά ουρλιαχτά, μέσα στην αγκαλιά του άλλου αδερφού του, που ήτανε μιλημένος για το αποτρόπαιο φονικό.

Ο Μουσταφάς  έχει πέσει θύμα πολυχρόνιας και ύπουλης συκοφαντίας, από τη μεριά της Χιουρέμ, της δεύτερης ευνοούμενης και πολυαγαπημένης συζύγου του Σουβλειμάν. Η Χιουρέμ φιλοδοξεί να ξεπαστρέψει το Μουσταφά, για να προωθήσει στο θρόνο τα δικά της παιδιά και βέβαια το καταφέρνει. 

Στη συνέχεια του βίντεου, βλέπουμε  τον υπέροχο Μουσταφά, ντυμένο στα λευκά, σύμβολο της αθωότητάς του, να μπαίνει ( αφού παραδώσει τα όπλα του) στη σκηνή του πατέρα του, ΣουβλεΪμάν, ο οποίος τον περιμένει ντυμένος στα κατάμαυρα, ίδιος ο ανελέητος Χάρος. 

Ο έρημος ο Μουσταφάς, δεν το πολυπίστευε ότι ο αγαπημένος του πατέρας Σουβλεϊμάν τον είχε για ξεπάστρεμα, παρότι πολλοί του το λεγαν. 
Αυτός όμως, ήτο μπίτι μπρόκολο, κοινώς βετζετάμπλ. 
Δεν τους πίστευε, επειδή είχε την καλωσύνη, μέσα του.
Μπήκε λοιπόν, ο Μουσταφάς, άοπλος στο στόμα του Μαύρου Χασάπη, και εξοντώθηκε από τους κουκουλοφόρους μπράβους του Σουλτάνου, που τον έπνιξαν με το σκοινί, διότι ως...γαλαζοαίματος, που ήτο, δεν επιτρεπόταν να χύσουν  με κοψολαίμιασμα  το αίμα του.
Αντιστάθηκε ο έρμος ο Μουσταφάς μέχρι το τέλος αλλά...πώς να γλυτώσει από τόσα λυσσαλέα μασκοφόρα  τσακάλια που του την έπεσαν; 

Διαισθάνθηκε το φόνο του η μάνα του η Γκιουλμπαχάρ η οποία διαισθάνθηκε και το φόνο του μικρου της εγγονού, του γιου του Μουσταφά, βλέποντας ένα νεκρό περιστέρι.  

Δηλαδή, ευλαβικέ μου αναγνώστη, για να σε ενημερώσω, δεν φάγανε μόνο τον παιδαρά  Μουσταφά, οι διαόλοι, φάγανε και το μικρό του αθώο, γλυκό παιδάκι για να μην μεγαλώσει και κακέψει και πάρει εκδίκηση για το άδικο ξεπάστρεμα του γενναίου πατρός του. 

Στη συνέχεια και αφού σκοτώσανε δια πνιγμού, το Μουσταφά, ο Σουβλειμάν, ο πατέρας του, δείχνει να καταλαβαίνει τι έκανε, παίρνει το πτώμα στην αγκαλιά και αρχίζει να το κανακεύει με σπαραχτικό πόνο, φωνάζοντας απεγνωσμένα το όνομα του.

 Πλην...το κακό έγινε και ο Μουσταφάς κοίταγε πια, τα ραδίκια ανάποδα, έχοντας λάβει άδοξον τέλος. 
Ευανθία η Σαλογραία
..............................................................................................................................................................................................................................................................
Ενα ζήτημα που αφορά άμεσα την Ελλάδα έθιξαν οι Νew York Times λίγο πριν την "αυτοκρατορική" επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ: Αυτό της τουρκικής πολιτικής-πολιτισμικής διείσδυσης μέσω των τηλεοπτικών σίριαλ και των κινηματογραφικών ταινιών που αποθεώνουν την οθωμανική αυτοκρατορία και το ισλαμικό μεγαλείο.
Μόνο στην Ελλάδα, όπως εντόπισε σχετική έρευνα του pronews.gr, τα τελευταία χρόνια έχουν προβληθεί 9.500, περίπου, επεισόδια τουρκικών σίριαλ που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προωθούν την τουρκική "κουλτούρα" όταν δεν προωθούν απ'ευθείας την ισλαμική-οθωμανική κουλτούρα, όπως ο "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής".
Συνολικά έχουν προβληθεί 101 τουρκικά σίριαλ στην Ελλάδα πολλά από τα οποία σε καθημερινή βάση και με συνεχείς επαναλήψεις. Γιατί; Γιατί είναι φθηνά στην αγορά τους. 
Αλλά πετυχαίνουν τον στόχο τους: Την προώθηση των τουρκικών προτύπων ζωής.
Γιατί είναι φθηνά; Πρώτον γιατί το κόστος παραγωγής τους είναι χαμηλό και δεύτερον γιατί υπάρχει ουσιαστική στήριξη, υλική και πολιτική από την τουρκική κυβέρνηση.
Οι τουρκικές παραγωγές Μοιράζονται σε 100 κράτη και αποφέρουν 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στη Τουρκία.
Φυσικά από οικονομικής άποψης είναι πραγματικά "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στα 913 δισ. ευρώ του τουρκικού ΑΕΠ, αλλά σε επίπεδο επικοινωνίας των τουρκικών πολιτικών, ιστορικών και κοινωνικών θέσεων, ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός: Συνολικά, 1,5 δισ. τηλεθεατές και θεατές στον κινηματογράφο, μεταξύτων οποίων και 7,5 εκατομμύρια Ελληνες, γίνονται κοινωνοί του νεο-οθωμανικού μεγαλείου.
Και στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο ρόλος των σίριαλ είναι τεράστιος: 5,5 ώρες την ημέρες διαθέτουν οι Τούρκοι για να απολαμβάνουν την "Made by Erdogan" τουρκική-ισλαμική "αλήθεια".
Μπορεί οι ξένοι να απολαμβάνουν "ακίνδυνα" τις ιστορικές "παπαριές" των νεο-οθωμανών με τον ακατανίκητο Σουλεϊμάν και τα χαρέμια του, αλλά το ερώτημα είναι πώς οι Ελληνες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, των οποίων δεν έχουμε καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε την αγάπη τους προς την Ελλάδα, σπρώχνουν τέτοια τηλεοπτικά σκουπίδια προβολής του Ρ.Τ.Ερντογάν στη χώρα.
Ξεκινήσαμε με τα "Σύνορα της Αγάπης" το 2005 και σήμερα οι Ελληνες έχουν δώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στους Τούρκους παραγωγούς και εκατομμύρια ώρες ελεύθερου χρόνου για να απολαμβάνουν το οθωμανικό μεγαλείο.
Κι αν σας φαίνονται πιθανόν "εθνοκεντρικά" και όχι αρκούντως "παγκοσμιοποιημένα" αυτά που αποκαλύπτουμε, διαβάστε τι λένε οι NYT εδώ και ίσως καταλάβετε τι σημαίνει "γκρί" προπαγάνδα "a la Turka".
πηγή: http://www.pronews.gr/lifestyle/tileorasi/605921_ereyna-i-protofanis-eisvoli-toyrkikon-kai-othomanikon-protypon-mesa-apo
..........................................................................................
...........................................................................................
Kαι ένα ενδιαφέρον βίντεο για τους Ούννους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου