Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ν. Νικολόπουλος: «Ιερά Εξέταση» η καταδίκη του ηγούμενου της Εσφιγμένου


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Νικολόπουλος φωτο
«Βολές» σε βάρος της ελληνικής δικαιοσύνης εξαπολύει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την επιβολή εικοσαετούς ποινής κάθειρξης στον ηγούμενο της παλιάς αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κονάκι της μονής.
Σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιά, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει πως η απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης «προκάλεσε και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα εντός και εκτός Ελλάδος», παραλληλίζοντας την μάλιστα με «ιερά εξέταση των παπικών που ήθελε την φυσική εξόντωση και όχι τον σωφρονισμό».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές «τον επανέλεγχο όλων των σχετικών υποθέσεων για ρίψη μολότοφ», παραθέτοντας μάλιστα τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, στις οποίες οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. «Πώς γίνεται στη χώρα μας με τους ίδιους νόμους για το ίδιο αδίκημα άλλοι να αθωώνονται, άλλοι να μην δικάζονται και άλλοι να φυλακίζονται;», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

....................................................................................................
....................................................................................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου