Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

"Η, κατά τα άλλα, άκρως σεβαστή ανωνυμία του διαδικτύου γίνεται η κοπριά όπου φυτρώνουν όλα τα άνθη"

[...]
Η Έλενα Ακρίτα ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook το κείμενο "'Ο Πλεύρης στην Χώρα του Ψόφου" που' που έγραψε για τα Νέα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου και σχολίαζε την απάνθρωπη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ατόμων.
'Νομίζω πως η μόνη κοινή εμπειρία που έχω με τον Θανάση Πλεύρη είναι ο σταφυλόκοκκος. Πριν κάποια χρόνια, όταν έκανα την εκπομπή 'Φώτα Πορείας', το θανάσιμο αυτό μικρόβιο με χτύπησε μετά την συνέντευξή του Ιάκωβου Καμπανέλλη και πριν την συνέντευξη της Μαρίας Ρεζάν. Από το 'πριν' στο 'μετά' μεσολάβησε ο μήνας και βάλε του μαρτυρίου: Διασωληνωμένη στα νοσοκομεία, έδινα τη 'μάχη για τη ζωή' μου – για να καταφύγουμε στο κλισέ.
Μόνος κάποιος που το έχει περάσει ξέρει τι σημαίνει. Κι αυτός ο κάποιος δεν το εύχεται ούτε στον χειρότερο εχθρό του. Ιδεολογικό εχθρό, ταξικό ή απλώς στον γείτονα που διεκδικεί δέκα ρίζες ελιές.
Ακόμα κι οι εξοικειωμένοι με τα σοσιαλ μίντια, δεν πίστευαν αυτά που διάβαζαν. Άναυδοι παρακολουθούσαν ένα τσουνάμι σχολίων – ασχολίαστων -που ξαπόστελνε έναν βαριά νοσούντα άνθρωπο στην Χώρα του ΨόφουΜια χώρα όπου βασιλεύει το μίσος, ο θάνατος, η κατάρα, ο εφιάλτης, η σκατοψυχιά.
Η, κατά τα άλλα, άκρως σεβαστή ανωνυμία του διαδικτύου γίνεται η κοπριά όπου φυτρώνουν όλα τα άνθη. Τα ΄'ανθη του κακού, τα άνθη της σήψης, τα άνθη του φανατισμού που φτάνει – έφτασε; - τα όρια του τζιχαντισμούΤώρα καταριόμαστε 'καλό ψόφο' και 'καρκίνο στα παιδιά σου'. Αργότερα θα κάνουμε κι ό,τι μπορούμε για να τον εξασφαλίσουμε κιόλας. '
Αλλωστε, από την μισαλλοδοξία στη δολοφονία μια χαντζάρα δρόμος. Όπως μια χαντζάρα δρόμος η διαδρομή από το 'θάνατος στους φασίστες' στον θάνατο από τους φασίστες: Θάνατο στους κομουνιστές, στους αναρχικούς, θάνατος στους αλλόφυλους, στους αλλόθρησκους, θάνατος στους άθεους, στους γκέι, στους υπέρβαρους, τα προσφυγόπουλα. Θάνατος και Καιάδας για τους ανάπηρους συνανθρώπους μας. Η Χώρα του Ψόφου στην Ελλάδα κοντεύει να γίνει, από μικρό κρατίδιο, ένα κυρίαρχο κράτος εν κράτει. Κάτοικοι όλοι όσοι υποκαθιστούν την επιχειρηματολογία με την κατάρα.
[....]
Ολόκληρο το άρθρο στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου