Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μια σύντομη αφήγηση με λύκους που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις

https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12509084_1656534757946038_354587578129884490_n.jpg?oh=35dc6459c672723b81bda97b3c431f30&oe=57341C55

πηγή: Τρελογιάννης 

8 σχόλια:


  1. Αρίστη η παραπάνω φυσική οργάνωση των λύκων, για την πορεία στη ζωή όπου ενεργοποιείται το της φύσεως ένστικτο, γιά την προστασία καί αντιμετώπιση τών φυσικών κινδύνων.

    Κάπως έτσι οργανώνει το μαντρί καί ο ευσεβής Ποιμένας, εκείνος σε σημείο επαγρύπνησης καί επιτήρησης όλου του κοπαδιού, με τη γκλίτσα σε πολεμική ετοιμότητα, καί μπροστά καί πίσω από ένα μαντρόσκυλο γιά την επαγρύπνηση καί τήν προστασία των προβάτων.
    Αυτή είναι μία άλλης μορφής, πάλι αρίστη πνευματική οργάνωση, γιά την προστασία των προβάτων εκ των Αντιχρίστων και τών αιρεσεων.

    Τέλος, μία εντελώς ανώμαλη οργάνωση εμφανίζουν οι λυκοποιμένες, ή άλλως οι ενεργοί καί οργανωμένοι Οικουμενιστές.
    Οργανώνονται κατά αγέλες, φοράνε το ένδυμα τού καλού ποιμένα, καί μέ επιχειρηματολογία τού τύπου της αρλούμπας, αντιστρεφουνε τα πάντα, δημιουργούν τρικυμία καί σαματά με πρόφαση τις ακίδες στά μάτια των άλλων, αδιαφορώντας γιά τά δοκάρια ωσάν κατάρτια καί κέρατα στις δικές τους κεφαλές. Με αυτές τις θορυβώδεις και λυσσαλέες τακτικές προσπαθούν να αρπαξουν τά λογικά πρόβατα από το μαντρί του ευλαβούς ποιμένα.
    Καταφέρνουν καί αρπάζουν αυτά τά πρόβατα πού αντί να έχουν τις κεραίες τους στραμμένες στον ευσεβή καί καλό ποιμένα, παρασύρονται από την αποχαύνωση των θανατηφόρων παθών, την αμέλεια, την προσωπολατρεία, τήν κακή υπακοή στό γέροντα, παρασύρονται από την κραυγαλέα προπαγάνδα, από την υιοθέτηση εξωτερικών τυπικων γνωρισμάτων, από την ψεύτικη ευσέβεια, καί την τρανταχτή υποκριτική αγαπολογία, θαμπώνονται από τις επαφές καί τις υψηλές γνωριμίες, από τις εθιμοτυπικές επισκέψεις καί τις πανηγύρεις με πολύ κουστοδία, με παχυλούς και μεγαλους λόγους που καταντούν να γίνουν φιέστες καί parade, μεθυσμένοι καί αμέθυστοι, πληρωμένοι καί πρακτόρια, δημοσιογράφοι καί καθηγητάδες, όλοι οργανωμένοι, ενωμένοι και δεμένοι γιά ένα καί μόνο σκοπό. Να αρπάξουν τά ευλαβή πρόβατα από τον ευσεβή ποιμένα καί να τα πάνε στό δικό τους το νέο μαντρί με τά πολλά φώτα καί την πολύ χλιδή.
    Άντε βγάλε άκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Μαρίνο
    ωραία τα γράφεις, προσυπογράφω και καταλήγεις:
    " Άντε βγάλε άκρη!" .

    Λοιπόν, φαίνεται πράγματι, πολύ δύσκολο τη σημερινή εποχή με τους λόγους και τους αντιλόγους μεταξύ των πιστών, να βγάλεις άκρη.

    Προσωπικά, ανέπτυξα τα δικά μου κριτήρια για να βγάζω άκρη...

    Σε κάθε περίπτωση, όταν με πλησιάζει κάποιος για να μου κάνει τη σχετική πλύση εγκεφάλου περί του πόσο δίκιο έχει εκείνος και πόσο άδικο έχω εγώ που ...εμμονικά -ανεπίτρεπτα για την εποχή μου-, παραμένω "παλαιοημερολογίτισσα" προσέχω πρώτον και κύριον ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και τι ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ έχει.

    Αν είναι π.χ. παπάς ή καλόγερος και μισθοδοτείται από την φανερά εκκοσμικευμένη Ελλαδική Εκκλησία της Ελλάδας, ή από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που τα έκανε "πλακάκια" με τον "μιαρώτατο" πάπα, πάραυτα..."κουμπώνομαι".

    Ο ίδιος ο Κύριος ΙΗσούς μου σύστησε να φυλάγομαι από τους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Ποιμένες.

    Οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ποιμένες, ΠΟΤΕ ΔΕΝ θα ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ για τα λογικά τους πρόβατα, όταν πλακώσουν οι Γκρίζοι Λύκοι ή άλλου χρώματος, κυνοειδή ή και αιλουροειδή...

    Αυτός που ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ τον ποιμένα ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ του ποιμένα και ο ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ από ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, "ποιμήν', όλο και πιο συχνά θα χορέψει στους άνομους χορούς που θα του βαρέσει ο ΑντίΧριστος (εν τω βάθει) Χρηματοδότης, με τα νταούλια του.

    Για μένα σοβαρότατο κριτήριο σχετικά με την Πίστη κάποιου είναι ΠΟΣΟ του ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ η Χριστιανική του ιδιότητα.

    ΑΝ ΔΕΝ του στοιχίζει, άν χάρη στη Χριστιανική του ιδιότητα έχει λύσει τουλάχιστον τα εργασιακά του προβλήματα π.χ. ξαναλέω, ΚΟΥΜΠΩΝΟΜΑΙ μέχρι τα λαιμά, επειδή γνωρίζω καλά την ΥΠΝΩΤΙΣΤΙΚΗ και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ δύναμη των λόγων της άνομης προπαγάνδας, του ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ Άμβωνος.

    Ζούμε σε εποχή ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.

    Οι μάσκες έχουν πέσει. Και αν δεν φοβούνταν τα MEDIA μερικοί θα είχαν χύσει ως και το ΑΙΜΑ των αδελφών τους, αυτών, οι οποίοι ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ στην ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΑ ΠΙΣΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ από ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Συνόδους-τουλάχιστον.

    Αυτα ως στοιχειώδες σχόλιο στα ωραία δικά σου.
    Δεν θα επεκταθώ. Δεν φιλοδοξώ να πείσω κανέναν.

    Γνωρίζω ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ η ώρα του, και ΑΝ το όνομα του, δεν είναι γραμμένο στη ΒΊΒΛΟ της Ζωής.

    Ούτε πιστεύω ότι ανταπαραθέσεις σε διαδικτυακό χώρο σχολίων, οδηγούν κάπου.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ πείθεται από τα σχόλια κανενός.

    Μόνο μια ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΙΣΩΣ να έφερνε ένα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..ΙΣΩΣ..από σχόλια αναρτήσεων ότι θα προκύψει κάτι, ΟΧΙ, ΔΕΝ το πιστεύω.

    Ίσως να κάνω και λάθος.

    Οι καιροί ού μενετοί, πολυσεβαστέ μου...

    (ναι, παρά την νεότητά σου, μου είσαι πολυσεβαστός. Σε καθιστούν στα μάτια τα δικά μου, πολυσεβαστό, οι ΠΡΑΞΕΙΣ σου στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο, αυτές που τυχαίνει να τις γνωρίζω, αδελφέ μου...)

    Ο χρόνος που απομένει στον καθένα μας, προς Μετάνοιαν και Προετοιμασία, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ.

    Ας ΜΗΝ έχουμε ψευδαισθήσεις μακροημέρευσης ή νεότητος. Ας επικεντρωθούμε στα ημέτερα...

    Ας διδαχτούμε από τους καλύτερους διδασκάλους μας, τους Αγίους της Εκκλησίας, τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, πού τόσο ΔΙΩΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ για την ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΟΜΟΛΟΓΙΑ του,ναι όσο ζούσε διώχτηκε ΚΑΙ αυτός ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ, από Αρχές ΑντίΧριστες.

    Ο ΔΙΩΓΜΟΣ των Ορθοθόδων, με πληρωμένους Χωροφύλακες, ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ και στον 20ο και στον 21ο αιώνα όπως και σε όλους τους προηγούμενους, είναι για μένα ένα ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

    Κοίτα ΠΟΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, παρατήρησε ΠΟΙΟΣ ΖΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ από Αντίχριστους "χριστιανούς¨ σήμερα και θα καταλάβεις ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Κοίτα ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ, την κοινωνική τους ΕΠΙΡΡΟΗ και στα μίντια και στις πολιτικές σκηνές του κόσμου, κοίτα και τους ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. θΑ καταλάβεις.

    Τι άλλο να πούμε περισσότερο, παραπολυσεβαστέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαλογραία επειδή είσαι ξύπνιος άνθρωπος, είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποια ειναι η άποψή σου για τα Μυστήρια που τελούνται απο την επίσημη (το λέω έτσι για να συνεννοούμαστε) Εκκλησία της Ελλάδος. Ας το θέσω αλλιώς το ερώτημα: την εν Ελλάδι Ορθοδοξία ποια Ιεραρχία την διακονεί; Η της Εκκλησίας της Ελλάδος ή αυτή του Πάτριου Εορτολογίου; Και στη δεύτερη περίπτωση ποια απο όλες τις συνόδους;
    Πολύ φιλικά απευθύνω το ερώτημα, με ενα ευχαριστώ για τη διαδικτυακή συντροφιά που μου κρατάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Camenl Driver, τον μοναχικό καβαλάρη...
    ενημερωμένο μπλόγκερ και
    ευγενικό επισκέπτη

    την απορία σου την έχω ακούσει κατά καιρούς και από άλλους διερχόμενους.

    Θα μου επιτρέψεις (ένεκεν του ότι τα ΓΡΑΠΤΑ λόγια δημιουργούν άπειρες παρεξηγήσεις)να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σου.

    Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιαφέρεσαι να μάθεις, θα μπορούσες να επισκεφθείς την Ιερά Μονή Κυπριανού και Ιουστίνης (έπειτα από σχετική συνεννόηση) και να συζητήσεις όλες τις απορίες σου με το Σεβασμιώτατο Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό.

    Οταν ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις σε πνευματικά θέματα, νομίζω, δεν χωράει κατά κόσμον εξυπνάδα(την οποία έτσι κι αλλιώς ΟΥΔΕΠΟΤΕ διέθετα).

    Εκαστος βαπτισμένος Χριστιανός κάνει τον προσωπικό του αγώνα, πορεύεται ημέρα και νύχτα κατά συνείδηση και κατά τον όποιο φωτισμό του Αγίου Πνεύματος που λαμβάνει, τοποθετείται.

    Δεν θεωρώ τον εαυτόν μου θεολόγο δάσκαλο ΚΑΝΕΝΟΣ, (ούτε καν των παιδιών μου) σε θέματα δογμάτων και επι μέρους εκκλησιολογίας, και λυπούμαι αν δεν σου λύνω τις σχετικές απορίες ομως το αποφεύγω από αυτήν εδώ τη σελίδα την οποία καθε άλλο παρά για λόγους ...προσηλυτισμού στο Πάτριο, την άνοιξα... (οι κοντινοί φίλοι στον πραγματικό κόσμο, γνωρίζουν την ιστορία του ανοίγματος της σελίδας, την είχα αναφέρει και στα σχόλια παλιότερα...)

    Αυτά απο μένα με συμπάθεια την κατά δύναμη.

    Αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να τοποθετηθεί, ευχαρίστως να το πράξει. Θα φιλοξενήσω το σχόλιο, αλλά δεν θα λάβω μέρος στην κουβέντα...

    Τοποθετήθηκα σχετικά στο προήγουμενο σχόλιό μου, προς τον αδελφό τον Μαρίνο...

    Καλό βράδυ...

    Δύναμη και ειρήνη ψυχής εύχομαι για κάθε ψυχή θλιβομένη και καταπονουμένη και το Φοβερόν και Άγιον Όνομα του Ιησού Χριστου, του Σωτήρος ημών, επικαλουμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απορώ με το ερώτημα που τίθεται! Ποιός και απο πού παρέλαβε να αποφαίνεται περί του αν έχει μυστήρια κάποιος ή όχι; Το μόνο που παραλάβαμε είναι να στοιχούμε περί επισκόπους Ορθοτομούντας τον Λόγον της Αληθείας. Τούτο είναι χρέος ΛΟΓΙΚΩΝ προβάτων τα οποία αλίμονό τους αν δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα..Το να αναγνωρίζουμε τις ο ορθοτομών δεν σημαίνει αυτόχρημα καταδίκη παντός ετέρου διότι αυτό θα αποτελούσε αντιποίηση αρχής! Της Αρχής του Κυρίου στον οποίο ΜΟΝΟΝ εδόθη πάσα Κρίσις παρά του Πατρός!
    Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ διαδικτυακό AΚΥλΑ
    (Πέτρο Γ.Κουτσούκο, Εν Πάτραις, κατά κόσμον)

    Ευχαριστώ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ Ακύλα για την απάντηση και Σαλογραία για τη "μη απάντηση". ;)
    Καλά και ευλογημένα ταξίδια στο διαδίκτυο εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή