Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

«Θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι ει μή τον κείμενον Ιησούν Χριστόν». (Κορ.Α΄, κεφ. 3, στ.11).

12425938573_296b867223
Γράφει εκ της πόλεως των Πατρών, ο παιδοψυχίατρος, ψυχίατρος, νευρολόγος, ψυχαναλυτής, Γιώργος Ευαγγελάτος
Χτες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Στον Ενικό, πολύ πετριοπαθής, και σοβαρός ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρηκευμάτων κος Νίκος Φίλης, μίλησε για κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.
Αναφέρθηκε στην  πληροφόρηση-μάθηση του παιδιού όσον αφορά την ύπαρξη πολλών θρησκευτικών πιστεύω, θρησκειών και δογμάτων. Ό,τι ακριβώς αποκαλούμε ως θρησκευτικό συγκριτισμό. Είναι η μονότονη επανάληψη της μετανεωτερικής κουλτούρας της παγκοσμιοποίησης. Μια άχρωμη, άοσμη, ψυχρή κι απόμακρη ρασιοναλιστική αναφορά, στις διαφορες θρησκείες και δόγματα.
Ο στόχος ολοφάνερος. Ο ομογενοποιημένος μαζάνθρωπος. Ο αδιάφορος και ρομποτοποιημένος. Ένα νέο ον κατασκευασμένο να πάσχει από πνευματική άμβλυνση και θρησκευτικό αποχρωματισμό.
Ο νέος Ευρωπαίος μια χειραγωγούμενη μαριονέτα! Ένας πανεύκολος ανθρώπινος στόχος, απόλυτα ελεγχόμενος και προβλέψιμος, δούλος της Νέας Τάξης.
Για να αντισταθεί κάποιος στην μαζοποίηση και την πνευματική, ψυχική και ηθική κατολίσθηση που αυτή προϋποθέτει, έχει ανάγκη ενός κυρίαρχου προτύπου, μιας σταθερής, θεμελιώδους βάσης, ενός πανίσχυρου κινήτρου που μόνο η πίστη και μάλιστα η μεταφυσική προοπτική της, μπορεί να δώσει στον ανυπότακτο και ανένταχτο στις διακηρύξεις της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Η ελληνορθόδοξη εκδοχή του Χριστιανισμού είναι ένας τέτοιος φράκτης αντίστασης που σίγουρα αποτελεί στόχο σε όλες τις δυνάμεις που την μάχονται και φυσικά εκ του πλησίον διώκτης της, είναι η σύγχρονη αριστερά που έχει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας μας στις δύσκολες τούτες ώρες. Ώρες που μόνο η πίστη μπορεί να δώσει κουράγιο και ανάταση στον πανταχόθεν βαλλόμενο Έλληνα, Ελληνίδα και το ελληνικό σπίτι.
Αν πρόκειται να επιβιώσει ο ελληνισμός μόνο μέσα από την ενοποιητική δύναμη της θρησκείας, της πίστης και της ελληνοχριστιανικής παράδοσης μπορεί να γίνει. Κάθε πτυχή της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ζωής όπως θα δούμε παρακάτω από τη συνέντευξη Παπαθεμελή, πρώην υφυπουργού Παιδείας επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από το ένα και μοναδικό σε σταθερότητα θεμέλιο, την πίστη στο Ιησού Χριστό.
Για τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θέση του Υπουργού Παιδείας, περί " κατάργησης του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών", είναι παράνομη, αντισυνταγματική, ασυμβατη με τά Χρηστά ήθη καί τις παραδόσεις μας, καί θα πρέπει όλοι οι επίσημοι φορείς, θεσμοί, σύλλογοι, σύνδεσμοι, να μην αφήσουν να περάσει, και να καταγγείλουν, στη δικαιοσύνη τέτοιες πρακτικές καί πολιτικές. 
    Ο Υπουργός Παιδείας, είναι υποχρεωμένος να παρέχει τις απαραιτητες νομοθετικές ρυθμίσεις διασφαλίζοντας συνταγματικά κατά το ὸ άρθρο 16 παρ. 2 τού Συντάγματος, που λέγει: «Ἡ Η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους, και έχει σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης». 

    ΑπάντησηΔιαγραφή