Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Γιατί λυπάται που...(o Aντώνης Κανάκης )

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αντώνη Κανάκη για το δημοψήφισμα


" Ο Αντώνης Κανάκης έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση  στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας που απασχολούν τον ελληνικό λαό, αλλά και για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το μήνυμα του γνωστού παρουσιαστή είχε ως εξής: «Το δικαίωμα να πάμε στην κάλπη την Κυριακή και να ψηφίσουμε ναι ή όχι, είναι αναμφισβήτητα μια δημοκρατική διαδικασία. Οι διαδικασίες όμως από μόνες τους, δεν είναι η ψυχή, η καρδιά και το πνεύμα της δημοκρατίας. Η ψυχή, η καρδιά και το πνεύμα της δημοκρατίας είναι αποκλειστικά και μόνο η ΠΑΙΔΕΙΑ. Κριτική σκέψη, καλλιέργεια, κουλτούρα, σεβασμός, αρχές, αξίες, αγάπη, πολιτισμός, αυτά είναι παιδεία και αυτά είναι η ψυχή, η προϋπόθεση και ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας, που τόσο εύκολα και συχνά επικαλούνται όλοι αυτοί που στέρησαν από τον Ελληνικό λαό την παιδεία όλα αυτά τα χρόνια. Μια κοινωνία χωρίς παιδεία είναι καταδικασμένη στο φόβο και κατά συνέπεια στο θυμό και το φανατισμό και όπου υπάρχει φανατισμός και θυμός, δεν υπάρχει σκέψη και πρόοδος. 


Η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ ή η αποχώρησή της και η επιστροφή της στη δραχμή, είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικά θέματα, αλλά προσωπικά τα θεωρώ μικρότερης σημασίας μπροστά στο έλλειμμα παιδείας και τον εμφύλιο πόλεμο, που εδώ και πολύ καιρό βιώνουμε και που απλά σήμερα βρίσκεται στην κορύφωσή του. Εμφύλιος πόλεμος σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, ως απόλυτη συνέπεια του προαναφερθέντος ελλείμματος. 

Στη ζωή μου έμαθα να ακούω προσεκτικά τους συνομιλητές μου σε μια συζήτηση, με διάθεση να διακρίνω το σωστό, το δίκαιο, το λογικό των λεγομένων τους, να το αναγνωρίσω και να το αποδεχτώ όποτε το συναντώ. Θεωρώ, πως αν τη συζήτηση την αντιμετωπίζεις ως μια εποικοδομητική διαδικασία και όχι ως μια κόντρα, κερδισμένος είναι αυτός που πείθεται από κάποιον άλλον για κάποια καινούργια ή διαφορετική άποψη και όχι αυτός που πείθει. Γιατί τελικά αυτός που πείθεται, είναι αυτός που πήρε κάτι από μια συζήτηση, αυτός δηλαδή βγήκε ουσιαστικά κερδισμένος. Έμαθα να σέβομαι την αντίθετη άποψη ακόμα και όταν διαφωνώ μαζί της. Έμαθα να επαναξιολογώ και όταν το κρίνω, να αναθεωρώ τις απόψεις και τις θέσεις μου, γιατί μόνο έτσι εξελίσσομαι. Έμαθα πως για όλες τις αποτυχίες της ζωής μου ευθύνομαι εγώ και κανείς άλλος. Έμαθα πως η πραγματική επανάσταση είναι η προσωπική εξέλιξη, η δημιουργία και η προσφορά. 

Ψάχνω να βρω παρόμοια χαρακτηριστικά στην κοινωνία και δυσκολεύομαι πολύ. Σε εξαιρέσεις και μάλλον σε μειοψηφίες μόνο, διακρίνω τέτοια χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Στους δε, θεωρητικά πυλώνες και σε αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής δομής και πυραμίδας, τους πολιτικούς δηλαδή, οι εξαιρέσεις αυτές και μειοψηφίες είναι ακόμη πιο σπάνιες. Βέβαια οι πολιτικοί που όλοι κατηγορούν, δεν είναι εξωγήινοι. Προϊόντα της δικής μας κοινωνίας είναι και σ΄ έναν μεγάλο βαθμό, καθρεφτίζουν το ποιοι είμαστε εμείς. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Εμείς είμαστε οι πολιτικοί μας. 

Αυτό βέβαια, δεν τους απαλλάσσει καθόλου από το γεγονός, ότι έχουν εξ ορισμού την κυρίαρχη ευθύνη για το που βρίσκεται αυτή η κοινωνία και αυτή η χώρα. Όπως και ο οποιοσδήποτε, με το που γίνεται γονιός έχει την υποχρέωση να γίνει σχεδόν άμεσα, ένας πολύ καλύτερος άνθρωπος απ’ αυτόν που ήταν πριν αναλάβει την ευθύνη ενός άλλου ανθρώπου, έτσι κι αυτοί, με το που γίνονται οι ηγέτες μιας κοινωνίας, έχουν την ευθύνη άμεσα να γίνουν πολύ καλύτεροι από το μέσο όρο της κοινωνίας που τους ανέδειξε και να εμπνεύσουν στη συνέχεια τα μέλη της κοινωνίας αυτής, να εξελιχθούν σε ατομικό επίπεδο. 

Γι’ αυτό τους απεχθάνομαι, απ’ όπου και αν προέρχονται, γιατί ποτέ δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών τους. Πάντα και ειδικά στις κρίσιμες στιγμές, όχι μόνο δεν φρόντισαν να διορθώσουν και να καλύψουν τις παθογένειες και τα ελλείμματα της κοινωνίας, αλλά αντιθέτως τα διαιώνισαν και τα εκμεταλλευτήκαν στο βωμό του μεγάλου κομματικού και προσωπικού τους συμφέροντος. Διατηρούσαν ή αυξάνανε το έλλειμμα παιδείας και καλλιεργούσαν το διχασμό, έντεχνα ή άτεχνα, ποσώς με ενδιαφέρει. Για ενότητα και συνεννόηση, ούτε λόγος. 

Ακόμα και οι του Βατικανού, που επίσης απεχθάνομαι, μπαίνουν σ’ ένα δωμάτιο και δεν βγαίνουν ποτέ, ποτέ όμως, αν δεν καταλήξουν σε λευκό καπνό. Είναι δυνατόν, τώρα, αυτές τις στιγμές, να μην κλείνονται αυτοί οι πέντε, έξι άνθρωποι στο αντίστοιχο δωμάτιο έως ότου συμφωνήσουν σε λευκό καπνό για την Ελλάδα και να μη βγουν ποτέ αν δεν τα καταφέρουν; Κι αν η αναπηρία τους για λογική και συνεννόηση, είναι τόσο μεγάλη και δεν τα καταφέρουν, ας μείνουν για πάντα σ’ αυτό το δωμάτιο και ας σαπίσουν εκεί, μαζί με τις παρωπίδες τους, τις κομματικές τους σκοπιμότητες και τις παρωχημένες τους ιδέες, νοοτροπίες και πρακτικές. 

Από την άλλη κι εμείς οι πολίτες, γιατί δεν βρήκαμε μόνοι μας το δρόμο; Γιατί δεν προσπεράσαμε την ανεπάρκειά τους; Γιατί δεν την ψάξαμε μόνοι μας, πώς θα εξελίξουμε τους εαυτούς μας, πώς θα αποκτήσουμε την παιδεία και τον πολιτισμό, που μας στέρησαν συστηματικά; Γιατί πνιγήκαμε στο φθόνο, στο θυμό, στο φανατισμό, στην καταστροφή, στον εμφύλιο πόλεμο; 

Κοιτάζω και ακούω γύρω μου στην πλειοψηφία, με απερίγραπτη θλίψη, το μίσος, το θυμό, την επιθετικότητα με την οποία ο ένας Έλληνας βρίζει τον άλλον. Τους κακώς εννοούμενους ποδοσφαιρικούς όρους της κερκίδας, με την οποία αντιμετωπίζουμε την πολιτική μας ζωή. Τα απόλυτα στρατόπεδα. Την ευκολία με την οποία ο ένας Έλληνας χαρακτηρίζει προδότη και προπαγανδιστή τον άλλον, μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετική άποψη απ’ αυτόν, όποια και να είναι αυτή. 

Αυτή είναι η ήττα. Αυτή είναι η πραγματική χρεοκοπία. Ό,τι και να συμβεί την Κυριακή, είμαστε ήδη ηττημένοι ως κοινωνία και βέβαια είμαστε ηττημένοι από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Από τους Έλληνες είναι ηττημένη η Ελλάδα. Εξάλλου ποιος άλλος θα μπορούσε να μας νικήσει, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Ποιος άλλος θα μπορούσε να διαλύσει μία χώρα με τόσα προσόντα όπως η Ελλάδα μας, εκτός από εμάς τους ίδιους και τους «ηγέτες» μας.
Αν υπάρχει κάπου σε αυτήν την χώρα, μία κάλπη που μπορώ να πάω και να ψηφίσω ναι στην παιδεία και όχι στο σκοταδισμό, πείτε μου να πάω. 
Αν υπάρχει κάπου σε αυτήν την χώρα, μία κάλπη που μπορώ να πάω και να ψηφίσω ναι στη σκέψη και όχι στο θυμό-φανατισμό, πείτε μου να πάω. 
Αν υπάρχει κάπου σε αυτήν την χώρα, μία κάλπη που μπορώ να πάω και να ψηφίσω ναι στη δημιουργία και όχι στην καταστροφή, πείτε μου να πάω. 
Αν υπάρχει κάπου σε αυτήν την χώρα, μία κάλπη που μπορώ να πάω και να ψηφίσω ναι στην ευφυΐα και όχι στις εξυπνάδες, πείτε μου να πάω. 
Αν υπάρχει κάπου σε αυτήν την χώρα, μία κάλπη που μπορώ να πάω και να ψηφίσω ναι στην ενότητα-συνεννόηση και όχι στον εμφύλιο πόλεμο, πείτε μου να πάω. 
Αλλιώς...


Υ.Γ.1 Το κείμενο αυτό είναι τελείως άχρηστο, γιατί αυτοί που θα το καταλάβουν δεν το χρειάζονται και αυτοί που ίσως το χρειάζονται, δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβουν.
Υ.Γ.2 Λυπάμαι που απογοήτευσα την αρένα. Λυπάμαι που δεν τοποθετήθηκα με ένα ναι ή με ένα όχι, ώστε να με αποθεώσουν οι μισοί και να με κατασπαράξουν οι άλλοι μισοί. Όμως, την αιμοσταγή αρένα αλληλοφαγώματος που έχει στηθεί, δεν επιθυμώ να την τροφοδοτήσω.
Υ.Γ.3 Δέχομαι πιέσεις αυτές τις ημέρες, από υπέρμαχους του ναι, που πιστεύουν ότι το υποστηρίζω και από υπέρμαχους του όχι, που κι αυτοί πιστεύουν ότι το υποστηρίζω, προκειμένου να βγω δημοσίως και να πάρω θέση. «Εσένα σ’ ακούνε, βγες και επηρέασέ τους» μου λένε. Ίσως να είμαι από άλλο πλανήτη, αλλά συνεχίζω να θεωρώ ή να φαντασιώνομαι, πως αυτοί που ψηφίζουν δεν είναι πρόβατα που χρειάζονται τσομπάνη, αλλά μεγάλα παιδιά. Επίσης, θεωρώ πως αν ήθελα να λέω σε πολιτικό επίπεδο στον κόσμο τι να κάνει, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές, τότε θα έπρεπε να υιοθετήσω επίσημα το ρόλο του πολιτικού. 

Ας αφήσουμε τα πράγματα ανεπηρέαστα και ας δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι μας αξίζει ως κοινωνία. Θεωρώ, ότι είναι πολύ χρήσιμο αυτό.
Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης».


Πηγή
...............................................................................
(οι υπογραμμίσεις με κόκκινο στο κείμενο, ήταν δικές μου)
.................................................................................................


Το παιδί με τη σάλπιγγα

Αν μπορούσες να ακουστείς
θα σου έδινα την ψυχή μου
να την πας ως την άκρη του κόσμου.

Να την κάνεις περιπατητικό αστέρι ή ξύλα
αναμμένα για τα Χριστούγεννα- στο τζάκι του νέγρου
ή του Έλληνα χωρικού. Να την κάνεις ανθισμένη μηλιά
στα παράθυρα των φυλακισμένων. Εγώ
μπορεί να μην υπάρχω ως αύριο.

Αν  μπορούσες να ακουστείς
θα σου έδινα την ψυχή μου
να την κάνεις τις νύχτες 
ορατές νότες, έγχρωμες,
στον αέρα του κόσμου.

Να την κάνεις αγάπη.

Νικηφόρος Βρεττάκος

15 σχόλια:

  1. Look who is talking. Ποιός τα λέει αυτά? Ο Κος Κανάκης που από το βήμα της εκπομπής του, κατά καιρούς ειρωνευόταν και εξευτέλιζε με απόλυτα χυδαίο τρόπο το τίμιο και ένδοξο ράσο;
    Ασκήσεις εντυπωσιασμού για πούλημα, επίδειξη, και εσωτερική κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου Μαρίνο
    δεν γνωρίζω τον κ. Κανάκη αλλά..οι ανθρωποι μπορούν να αλλάζουν και μπορούν να μετανοούν και μπορουν να ωριμάζουν ακριβώς εκεί που δεν το φαντάζεται κανένας από τους γύρω- τριγύρω!

    Θέλω να ελπίζω (και εύχομαι) για την κάθε ψυχή το καλύτερο!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλή μου Ευανθία φυσικά και μπορούν να μετανοούν, και το εύχομαι βαθύτατα, όμως το δημόσιο πρόσωπο που ασκεί κοινωνική κριτική για πολλά χρόνια και ειδικότερα, εάν επανειλημμένα και αδικαιολόγητα εχει προσβάλει τα χρηστά ήθη και τις Αγίες Παραδόσεις του τόπου μας, οφείλει πρωτίστως να τοποθετηθεί για τα έργα του δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη, εάν συντρέχουν λόγοι αλλαγής στάσης ζωής.
      Αυτό δηλαδή που επιτάσσει ο δεοντολογικός κανόνας της μεταμέλειας, δεν ειναι άλλο από το να κάνει δημόσια τη δική του αυτοκριτική στο τι "πρόσφερε", πρώτα απο το δικό του δημόσιο πόστο, και μετά να ζητήσει τα ρέστα από τους πολιτικούς υπεύθυνους για την κατάντια της Χώρας. Ας μην ξεχνάμε ότι η τηλεόραση ασκεί τρομακτική επιρροή στην μάζα του κόσμου, και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί στην κορυφή του πυλώνα της κοινωνικής δομής κατά την αναφορά του, αλλά και όλοι οι τηλεπαρουσιαστές και δημοσιογράφοι.
      Αυτή είναι η γνώμη μου, διότι τα δημόσια λεγόμενα, είναι δίκαιο και πρέπον να είναι δημόσια και ελεγχόμενα, και μόνο κατά αυτόν τον τρόπο θα με επειθε ότι είναι γνήσια τα λεγόμενά του.
      Συγχώρα με.

      Διαγραφή
    2. Mαρίνο μου
      από τη σκοπιά που το θέτεις
      δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, όμως...ζητάμε πάρα πολλά.

      Εδώ και δεκαετίες ΠΑΨΑΜΕ να είμαστε Ορθόδοξο χριστιανικό κράτος ..διότι...ουδείς επί της ουσίας μετανοεί...ούτε καν οι μελανείμονες κήνσορες της θρησκείας μας, οπότε..τι απαιτήσεις μετανοίας να τολμήσω να απαιτήσω από κοσμικους λαϊκούς;

      Δεν ζητάω πολλά πιά...

      Ας μετανοήσουν ΠΡΩΤΑ οι Αγιονορείτες "πατέρες" που σιωπούν και συνευδοκούν στο έγκλημα μιας ΜαΪμούς -Εσφιγμένου και ΜΕΤΑ ας απαιτήσουμε από ανθρώπους των media δηλώσεις μετανοίας..

      Προς το παρόν θα σταθώ μόνο στις ΛΕΞΕΙΣ του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ κειμένου του Κανάκη και σε τίποτε περισσότερο.

      Σ' ευχαριστώ...

      Διαγραφή
  3. 200% είμαι με τον Μαρίνο.Αρκετά με όλο αυτό το κατασκευασμένο star system.Και δεν είναι ότι εξευτέλιζε το ράσο(τέτοιοι που είμαστε,εύκολο είναι)αλλά και τι γραμμή πέρναγε και περνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παπα-Κώστα μου
    φταίει που η Χριστιανική θρησκεία είναι συγχωρητική και φιλάνθρωπη. Αν ήμασταν μουσουλμάνοι κανείς δεν θα τόλμαγε να σατιρίσει, όμως...ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης. ΜΗ τον κρίνουμε τον άνθρωπο εφ' όλης της ύλης. ΔΕΝ θα βρούμε άκρη...("άκρη δεν έχει ο ουρανός..")
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κάνει και συγχωρεί.Δεν συγχωρεί μόνο όμως.Αυτόν που δεν αλλάζει,τον κάνει στην άκρη.Και δεν μιλάω μόνο για θρησκευτικά θέματα.Μιλάω και για όλα τα άλλα που πουλάει ο συγκεκριμένος.Δεν μπορεί να κάνει μαθήματα αυτός που από αυτό το σάπιο σύστημα έφαγε,κέρδισε διασημότητα κλπ κλπ.Και το υπηρέτησε αυτό το σύστημα με μεγάλη αφοσίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παπα-Κώστα μου
    τι πουλάει ο συγκεκριμένος; δεν έχω παρακολουθήσεις τις..πωλήσεις του, ομολογώ...όμως..λιγάκι αυστηρό σε βρίσκω για παπά...Καλέ σύ, έτοιμος είσαι να τον στείλεις στον Αγύριστο, τον καψερούλη τον Κανάκη, για Όνομαα!
    Αν δεν είναι οι παπάδες φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαγχνοι, ποιος θα είναι;
    Και επιμένω ότι ΔΕΝ κρίνουμε τον άνθρωπο εφ' όλης της ύλης. ΜΟΝΟ το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κείμενό του, κρίνουμε, ξανά για Όνομα!
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή ένα κείμενο του Aleister Crowley θα το κρίνουμε αυτόνομα,χωρίς να λάβουμε υπ'όψη ποιος είναι;Δεν μπορεί να κριθεί μόνο το κείμενο.Και δεν είναι ο συγκεκριμένος το πρόβλημα,είναι ΟΛΟΣ ο συρφετός που πλούτιζε και πλουτίζει εις βάρος όλων.
    Και όχι.Είδα νοικοκυριά να καταστρέφονται και να φυτοζωούν τα τελευταία πέντε χρόνια και κανείς να μη δίνει δεκάρα τσακιστή.Και κάποιοι να το παίζουν opinion makers και να κοιμίζουν το κόσμο(έχουμε τις ευθύνες μας,δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών) μέσα από τις οθόνες.Ε,δεν θα είμαι ούτε ευγενικός ούτε ανεκτικός με δαύτους.Δεν είμαι υπέρ της φυσικής βίας(όχι απόλυτα δηλαδή)αλλά δε θα χειροκροτάω κανένα μυαλοπώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παπα-Κώστα μου
    με όλο το σεβασμό προς την... παπαδική ιδιότητα που από την αρχή της εμφάνισής σου στα σχόλια αυτής της σελίδας μου, ΔΗΛΩΣΕΣ ότι φέρεις...

    (ΔΕΝ γνωριζόμαστε παπα- Κώστα μου στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, επομένως ΔΕΝ βάζω ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ που ΔΕΝ γνωρίζω στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο, το χέρι μου στο Ευαγγέλιο..ελπίζω ότι με καταλαβαίνεις και ότι αυτή τη στιγμή δεν σε πληγώνω με τις σκέψεις μου, ανεπανόρθωτα..πληγωνόμαστε τόσο εύκολα οι κακόμοιροι οι ανθρωποι την σήμερον... )

    νομίζω πρέπει να αποφασίσουμε ΑΝ θα κρίνουμε ένα κείμενο ΑΥΤΟΝΟΜΑ ή ΑΝ θα κρίνουμε ένα κείμενο σε συνάρτηση με το όλο αφήγημα......

    (πολύ in λεξούλα αυτό το "αφήγημα" όλο αντηχεί στα αυτάκια μου, τελευταία από τους μυαλοπώλες -που λες και συ- του συστήματος )

    ...περί της ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ του δημιουργού του.

    Ας αποφασίσουμε τι προτιμάμε.

    Το γράφω διοτι υποστηρίζεται από πολλούς η άποψη ότι ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΟΧΙ το ποιος ΕΙΝΑΙ αυτός που το έγραψε.

    Μπορούμε να ξέρουμε ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός που το έγραψε;

    Μάλλον ΔΕΝ μπορούμε, ΔΙΟΤΙ απλούστατα
    ΔΕΝ διαθέτουμε για ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΛΗ την πληροφορία, όσο και αν φακελώνει τους πάντες (ακόμη και τους βλάκες σαν και μένα, μπλόγκερς), με τις μυστικές και φανερές του υπηρεσίες , το ΚΑΘΕ σύστημα που ασκεί εξουσία ( δηλαδή κυβέρνηση ..ο πατριαρχούκος Βαρθολομαίος κλπ κλπ)

    Εν προκειμένω, προτιμώ να κρίνω ΜΟΝΟ το κείμενο.

    Αλλιώς ΔΕΝ θα έπρεπε να ανεβάζει κανείς ούτε ποίηση ποιητών ...παιδεραστών (70 φεύγα εκείνοι και κάτω από τα 19 η...αγαπημένη τους ) ούτε ποίηση ποιητών αυτοχείρων, ή δηλωμένων αθέων ή ομοφυλοφίλων θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο, διότι με τη διδασκαλία δημιουργείται ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και για τον αυτόχειρα και για τον ομο... ή άθεο τέτοιο ποιητή ή λογοτέχνη ...αυτή η στάση ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ κριτικής, υπήρξε ΠΡΑΚΤΙΚΗ της παπικής εκκλησίας- και όχι μόνον της παπικής- τους περασμένους αιώνες,

    τώρα όμως η "πολιτισμένη" ανθρωπότητα έχει περάσει σε άλλα επίπεδα επικοινωνίας

    (το γράφω και με την εμπειρία της πολυβρισμένης-μπουλινγκαρισμένης μπλόγκερ αφότου κατάλαβαν οι... χριστιανοί νεοημερολογίτες φίλοι σου ότι ακολουθώ το ΠΑΤΡΙΟ εορτολόγιο και βέβαια, κατ' αυτούς όποιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ να ακολουθεί το ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, χρειάζεται καραντίνα και... παλούκωμα κάθε λογής

    ("το άει γ...μωρή κότα " που μου έγραψαν κατ' επανάληψη, μου έχει μείνει ...εκθαμβωτικά αξέχαστο από ...χριστιανούς- ο Θεός να τους κάνει χριστιανούς- μπλόγκερς) προκειμένου για να βάλω...μυαλό... και να πάψω να είμαι..."παλαιοημερολογίτισσα".

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ και με ενδύματα θρησκείας ή δημοκρατίας ...είναι να μην του θίξεις του άλλου, τα ρημαδοσυμφεροντάκια του, τη θεσούλα του, τα λεφτουδάκια του...τα αφεντικά που κρυφά ή φανερά υπηρετεί, κυριότατα!)

    Το πρόβλημα με τα νοικοκυριά και τους άνεργους , απολύτως υπαρκτό και λυπηρό και αγχωτικό και εξοργιστικό, ναι θα συμφωνήσω, όμως ΔΕΝ είναι ξαναλέω αυτό το θέμα της παρούσας ανάρτησης.
    ...........................................................
    Ακουσες την ομιλία του Τσακαλώτου στην αποψινή κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για τα μέτρα;

    (Στον συμπαθέστατο ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ αφιέρωσα μυστικά το τραγούδι "Εγγλεζίτσα" χαχα!)

    Τον αγάπησα τον άνθρωπο, για τις ΛΕΞΕΙΣ που χρησιμοποιεί και για το ΠΑΙΔΙΚΟ του ΥΦΟΣ.

    Υπήρξε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟΣ και ΕΝΤΙΜΟΣ στις δηλώσεις του, και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, ΔΕΝ δήλωσε σοφός παντογνώστης ..

    Μου αρέσουν τρελά οι άνθρωποι ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που όμως κυκλοφορούν με ΣΕΜΝΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΥΦΟΣ και ΗΘΟΣ , που ΔΕΝ δηλώνουν παντογνώστες για πολιτικοοικονομικά ζητήματα και ας τα έχουν ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν μιλάω για προσωπικές αδυναμίες(τάσεις αυτοκτονίας,ομοφυλοφιλία κλπ).Μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα.Και μιλάω για ανθρώπους που επί πολλά χρόνια πέρασαν στη κοινωνία,που έτσι κι αλλιώς είχε τα χάλια της,αυτό το life style και αυτή τη νοοτροπία που μας έφτασε ως εδώ.Και μάλιστα με το αζημίωτο.
      Και δεν είπα,μη βάζεις το κείμενο του τάδε ή του δείνα.Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα κάτσω να με κοροϊδεύουν όλοι αυτοί.
      Για τον ΣΥΡΙΖΑ(μια που είπες για τον Τσακαλώτο)και την προδοσία που κάνανε θα το αφήσω για την ώρα.

      Διαγραφή
    2. παπα-Κώστα μου, μεγάλε γατούλη

      προσωπικά ΔΕΝ ξεχωρίζω το έργο από τον άνθρωπο.

      Ούτε πιστεύω αυτές τις αηδίες που λένε: άλλο η προσωπική του ζωή, άλλο, η δημόσια δραστηριότητα...

      Αν έχεις πουλήσει την ΕΓΑ τη γυναίκα του για μια αεροσυνοδό, η για τη γραμματέα σου π.χ. δεν θα πουλήσεις ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ το ελληνικό κράτος; χαχα! ας γελάσω...αφέλειες μου φαίνονται εμένα αυτά...
      Εδώ κοτζαμάν παπάδες και δεσποτάδες
      που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ σαν διαόλοι

      οι πολιτικοί που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
      ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ...

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ..

      Τέλος πάντων...το ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ τον ψήφισα αλλά επιθυμώ να του δοθεί ο χρόνος να αποδείξει ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ..

      Δε λύσσαξαν να ρίξουν τους προηγούμενους για να κυβερνήσουν λέει αυτοί καλύτερα;

      ΛΥΣΣΑΞΑΝ...Ε λοιπόν, ας δούμε τώρα και τη Ρόδο και το Πήδημα...έχουμε υπομονή...θα παρακολουθήσουμε το έργο...δεν θέλω με βιαστικές κρίσεις να αδικήσω κανέναν...

      και δεν ξέρω τι θα κάνει ως πολιτικός ο Ευκλείδης, απλά είπα ότι ως ΥΦΟΣ και ως ΛΟΓΟΣ , μέχρι στιγμής, κατάφερε και μου έγινε συμπαθής.

      Μένει να δούμε και το ΕΡΓΟ του..

      Πολλά θα μπορούσα να γράψω ακόμη..αλλά..η ζέστη με καταβάλει...Γεράματαααα!

      ;-)

      Διαγραφή
  9. Υστερόγραφο προς παπα- Κώστα
    :
    Αν θεωρήσουμε ότι σημασία έχει το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ αυτός που λέει το οτιδήποτε

    ΤΟΤΕ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΙΟΣ...

    (εντός ή εκτός εισαγωγικών άγιος )

    αυτός που λέει το κατι τι, τότε θα ανεβάζουμε στο διαδίκτυο και αλλού τα κείμενά του

    ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΒΑΡΕΤΑ,
    ΝΥΣΤΑΛΕΑ, ΚΟΙΝΟΤΟΠΑ...

    Σημασία έχει ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΤΕΙ στους..αγίους το πρόσωπό του..

    ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕ...
    ΤΟΤΕ, ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ή επεξεργαστές, ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ , ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ,

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ..ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ..ΜΕ ΠΑΣΑ ΕΥΛΑΒΕΙΑ...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητη Σαλογραία,
    Δίκηο έχεις στην παρουσίαση που κάνεις, αλλά και αυτοί που απαντούν επικριτικά έχουν ένα δίκηο. Δηλαδή είναι επικίνδυνο πάντοτε να προβάλλονται λόγοι ανθρώπων των οποίων το ηθικό υπόβαθρο ή το γενικότερο μήνυμα που εκπέμπεται μπορεί να είναι αντίθετο από αυτό που θα ήθελες να εκπέμπεται.
    Το δίκηο το δικό σου βρίσκεται στο ότι απευθύνεσαι σε πεπαιδευμένους ανθρώπους οι οποίοι ξεχωρίζουν το μήνυμα από τον πομπό του ή που ακόμα έχουν τη λεπτότητα να αναγνωρίζουν τη φωτεινή πλευρά που αναντίρρητα έχει ο κάθε άνθρωπος μέσα του. Κατά την κρίση μου, μόνο ο διάβολος είναι γεμάτος κακία, χωρίς καμμία καλή πλευρά!
    Πρέπει να λάβεις όμως υπόψη σου, ότι οι περισσότεροι από μας, ιδιαίτερα οι Νεοέλληνες δεν εξετάζουμε αυτό που διαβάζουμε αλλά αμέσως έρχεται στο νού μας: Για ποιο σκοπό το λέει αυτός αυτό τώρα. Τι θέλει να κερδίσει; Και επειδή έχουν πολλοί πάθει από πολλούς, είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί και μη σε ξενίζει αυτό, ούτε μπορείς να τους κατηγορήσεις για το ότι φυλάνε τα ρούχα τους για νάχουν τα μισά…
    Εσύ διατηρείς-και κατά τη γνώμη μου καλά κάνεις- την οδό της μέλισσας: παίρνεις το καλό όπου και αν προέρχεται. Και ο Άννας άκων προεφήτευσε…Κάποιες φορές και ο δαίμονας ομολόγησε αλήθειες…Ούτε και νομίζω πως μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς ότι υιοθετείς τον οποιονδήποτε ως πρότυπο ή ως θέσφατα τα ο,τι δήποτε αναφέρει και λέει. Και τα μπλογκς είδος Αγοράς είναι. Και κρίνονται τα λεγόμενα. Όσα αληθή, ηδέως ακούονται!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @AΚΥΛΑ

    ( Πετρή μου )

    Ευχαριστώ εκ καρδίας για το σχόλιό σου.

    Πάντα με βοηθάς και εντός
    και κυριοτατα εκτός αυτού του μπλογκακίου.

    Παραμένω ισοβίως ευγνώμων..
    ;-)


    ΑπάντησηΔιαγραφή