Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Υπομονή κι υπομονή καρτέρι και καρτέρι και τούτος ο κατήφορος ανήφορο θα φέρει....





Η εκλεκτή φίλη Μινωίτισσα, μου έστειλε σήμερα το πρωί, μια σοφή κρητική μαντινάδα:

"Υπομονή κι υπομονή, καρτέρι και καρτέρι και τούτος ο ανήφορος, κατήφορο θα φέρει".

Την ευχαριστώ. 

Σαλογραία 


5 σχόλια:

  1. Ας γράψουμε λίγα γιά τον ανήφορο και τον κατήφορο, γιά να φέρει η υπομονή μας καρπό αιώνιο και αθάνατο.

    Ο Θεός χτίζει και όταν γκρεμίζει.

    Ζωή μας, είναι η κάθε στιγμή. Κάθε στιγμή που ζείς, υπάρουν δύο πράγματα τουλάχιστον, υπάρχεις εσύ και ο Θεός. Και υπάρχει ότι σου φέρει ο Θεός. Ότι σου φέρνει ο Θεός, όσο κι αν πονάει, είναι πάντα καλό γιά σένα και σε οδηγεί σε ωριμότητα, ανάλογα βέβαια το πώς θα αντιμετωπισθεί. Προσπάθησε λοιπόν όσο μπορείς, να το δείς με αγάπη, σεβασμό και με ευγνωμοσύνη.

    Εμείς γνωρίζουμε από την ψυχή μας μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εκτός από τα κρυμμένα πάθη μας, πολλές φορές είναι και η αγάπη των ανθρώπων που μας εμποδίζει απο την αγάπη του Θεού, ο οποίος διεκδικεί αποκλειστικότητα στην καρδιά μας.

    Η καρδιά μας είναι φυλακισμένη.

    Μία αγάπη που μας δευσμεύει, είναι εμπάθεια που βασανίζει και καταστρέφει την αγαπητική μας αίσθηση. Η θεία αγάπη είναι απεριόριστη και περικλείει τα πάντα ενώ εμείς αγκιστρωνόμαστε σε ανθρώπους και άψυχα αντικείμενα του κόσμου τούτου.

    Ο Αγ. Συμεών ο νέος Θεολόγος αναφέρει ότι: «Ο Θεός, όταν θέλει κάποιον να γίνει δικός Του και αυτός έχει άλλους προτεραιότητα αγάπης, κάνει τους άλλους να μην τον θέλουν για να στραφεί πρός Εκείνον». Αυτό ακούγεται σκληρό, έχει όμως ένα μεγαλείο το οποίο η ανθρώπινες αγάπες, ή μάλλον οι αιχμάλωτες σ΄αυτές καρδιές μας, εμποδίζουν να το δούμε: Σε θέλει ο Θεός!

    Με απλότητα καρδίας λοιπόν να εμπιστεύεσαι Εκείνον. Αυτός γνωρίζει πόσο πρέπει να πιείς από το θεραπευτικό ποτήρι που σου προσφέρει, γιά να γίνεις καλά.

    Ο Θεός δίνει δύναμη όταν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε τον δρόμο Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία αυτά που μας έστειλες Ιωάννη;
    Ποιος τα έχει γράψει;
    Νομίζω τα ξαναδιάβασα και στο Ζωντανό Ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι ένας, είναι πολλοί σε εναν και ένας σε πολλούς.

    Είναι πράγματα που τα έχουν βιώσει και τα προσφέρουν στους αγωνιζόμενους αδερφούς τους.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ σ΄ευχαριστώ αγαπητή Σαλογραία,με τίμησες ιδιαίτερα.....είσαι εφευρετική...και δίδεις την ευκαιρία στους φίλους να σε εμπιστευτούν ,να γράψουν τις απόψεις τους και να εμψυχώσουν τους υπόλοιπους....θα συνεχίσω να σου στέλνω μαντινάδες...προς το παρόν σου στέλνω την παρακάτω που είναι αυτοσχέδια απο μια γιαγιά που ζει και μου την είπε πριν δύο χρόνια περίπου,Αλάργο είσαι και μακρυά κι η εμιλιά δε φθάνει,μα εμείς θα τα μιλήσουμε με πένα και μελάνι...Καληνύχτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή