Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιορκείται αυτή τη στιγμή το Άγιο Όρος από ΜΑΤ; Πολιορκείται η Αρχαία ιερά Μονή Εσφιγμένου;



Είδα την είδηση πριν λίγο, εδώ
Αληθεύει; 
Γνωρίζει κάποιος να πει;
Διαβάστε για ενημέρωση παλιότερων γεγονότων: 

Για Τρύφωνα Μπογδανόπουλο Αγιορείτη Μοναχό
 και τον τραγικό του θάνατο στο Άγιο Όρος

Η Παναγία να σκεπάσει.
Αυτά είναι πολύ λυπηρά πράγματα.
Ανεπίτρεπτο, ασύλληπτο, να συμβαίνουν.

Ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούν ΜΑΤ και βία ενάντια σε μοναχούς, 
μοναχοί και Πατριάρχης.

Σαλογραία
..............................................................................................................
Υ.Γ.
προ ολίγου έλαβα το παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιστορική Αρχαία Ιερά Μονή Εσφιγμένου, η οποία  διαθέτει  κανονικότατα εκλεγμένο προ πολλών ετών, τον ομολογητή της Ορθοδοξίας, οσιώτατο ηγούμενο  π. Μεθόδιο Παπαλαμπρακόπουλο, εκ Πατρών.

Την παραθέτω στην αγάπη σου, ευλαβικέ αναγνώστη:(οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου):
..............................................................................................................................

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχτηκαν στο κονάκι της Ιστορικής Μονής μας στις Καρυές, με εντολή της νομιμοφανούς Νέας αδελφότητας των οποίων καμία δικαιοδοσία δεν αναγνωρίζουμε. 
Επαναλαμβανόμαστε αλλά θα θέλαμε να γίνει σαφές ότι ο διορισμός της Νέας αδελφότητας των Κατσουλιέρηδων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στερείται νομιμότητας και έγινε παράτυπα ενάντια σε στοιχειώδη άρθρα του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους. 
Δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογο θρησκευτικό όργανο για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και τα πολιτικά δικαστήρια δηλώνουν αναρμόδια. 
Αποτέλεσμα  αυτού να ενισχύεται το άδικο. 
Όπου μετά από 50 αγωγές και μηνύσεις της νέας αδελφότητας των έξι μοναχών έχουν καταφέρει να καρπωθούν όχι μόνο το όνομα αλλά και ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 107 μοναχών και των 16 αιώνων που λειτουργεί αδιάλειπτα. 
Μετά λοιπόν τους λοστούς και τις βαριές, τώρα με ό,τι ένδικο μέσο και όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό της χώρας, οι έξι αυτοί μοναχοί «τιμώντας» το μοναχισμό απαιτούν, στις αστυνομικές αρχές και στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, να απομακρύνουν με την βία τους μοναχούς μας από το κονάκι στις Καρυές.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στο ενδεχόμενο αυτό δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ό,τι εικόνες επακολουθήσουν.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αμυνόμενοι να παλέψουμε για αυτό. 
Την ύστατη αυτή ώρα παρακαλούμε για σύνεση και προσευχή. 
Μας έχουν υφαρπάξει ό,τι περιουσιακό στοιχείο επέτρεπε, στους 107 μοναχούς της Ιστορικής Ιεράς Μονής μας, την διαβίωση. 
Τον χώρο μετανοίας μας δεν θα μας τον πάρει όμως κανείς. 
Η αδελφότητα μας ζει εντός των συγκεκριμένων τειχών και τιμάει τον τίτλο των Εσφιγμενιτών εδώ και 16 αιώνες. 
Δεν θα αφήσουμε το μοναστήρι μας στα χέρια σκοπιμοτήτων και συμφερόντων. 
Καθιστούμε υπεύθυνους για ό,τι συμβεί εναντίον της μονής μας και σε εμάς τους ίδιους, την Νέα αδελφότητα που ο μοναχισμός που εκφράζουν επιτρέπει την βία , αλλά πόσο μάλλον την βία εντός των τειχών του Αγίου Όρους.
Προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και τα Χριστιανικά ιδεώδη. 
Ας ελπίσουμε το Φανάρι σεβόμενο έστω και αυτή την ώρα το αυτοδιοίκητο στο Άγιο Όρος,  να επαναφέρει την νομιμότητα που ίσχυε στο Όρος τους τελευταίους 16 αιώνες και να μην υποθάλπει με την σιωπή του συμπεριφορές τέτοιες που βάλλουν εναντίον, της σωματικής ακεραιότητας μοναχών, της εικόνας του Αγίου Όρους αλλά και του Χριστιανισμού εν γένει.
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου, Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου
(για όποια τυχόν διευκρίνιση Ηρακλής Μωραϊτης, κντ:697253297)




14 σχόλια:

  1. Αυτοί η βία προέρχεται από τους ίδιους που συνέλαβαν τον "Πάτερ-Παστίτσιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου τον συμφέρει ο γ. Μεθόδιος θυμάται το σύνταγμα της χώρας. Ας του πει κάποιος λοιπόν ότι ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, το οποίο αποτελεί ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ και συνεπώς ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ. Η μονή δεν είναι ιδιοκτησία τους. Ο ίδιος ο Κύριος έλεγε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίξε το επίπεδο, Ανώνυμε των 10:01 μμ. Όσα δε φτάνει η αλεπύ τα κάνει κρεμαστάρια. Στις 20 Σεπτεμβρίου το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατεδίκασε επτά εκ των σχισματικών καταληψιών των κτηρίων της Μονής σε φυλάκιση έξι μηνών για την κατάληψη του Αντιπροσωπείου της στις Καρυές. Η καταδίκη αυτή είναι η τρίτη στη σειρά και έρχεται μετά από μία αντίστοιχη για το Αντιπροσωπείο (τελεσίδικη) και μία για το μοναστηριακό συγκρότημα (τελεσίδικη). Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας (αν υπάρχει και δεν είναι μούφα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-)
    Αγαπώ το Θεό των Ορθοδόξων φίλτατοι ανώνυμοι, ξέρετε γιατί;

    Γιατί αν δεν Τον γουστάρω,αυτόν τον Θεό των Ορθοδόξων αν θέλω να του φτύσω τα μούτρα, ΔΕΝ μου κρατάει κακία και με αφήνει να πάω στην Κόλαση ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.

    ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΡΟΥΝΕ, ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΝΩ 50 ΧΡΟΝΙΑ ονομάζοντάς με διαβολικώς, ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΕΜΕΝΑ, ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, αυτοί οι ψεύτες εκ πεποιθήσεως, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΕΣΦΤΙΓΜΕΝΟΥ, έλεος, έλεος, ΈΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ με τους Κατσουλιέρηδες δηλαδή τους πέντε μοναχους που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΗ,

    ΕΛΕΟΣ!

    Μη με συγχύζεις ανωνυμάκο μου today και έχω και τη γιορτούλα μου σήμερον!

    ;-(

    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα δεν είναι τι συμφέρει τον καθε γέροντα...Το θέμα δεν είναι η τυπολατρεία των νόμων που θεσπίζονται σύμφωνα με κάποια αντίθετα συμφέροντα...Το θέμα είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Θεού που δεν σκιάζεται από παράνομες αποφάσεις...Και ο Ηρώδης ήταν και νομοθετική εξουσία και έπαιρνε όποια ήθελε...όποτε ήθελε...Αλλά υπήρχε και ένας Πρόδρομος...Η Προδρομική αυτή φωνή αγαπητέ ανώνυμε θα έπρεπε να είναι η συνείδηση των ορθοδόξων και όχι η ευκαιριακή ανομία των νομοθετούντων ισχυρών...Αλοίμονον αν χαθεί αυτό το αίσθημα της δικαιοσύνης...Ο κ. Βαρθολομαίος με σωρεία παρανομιών, ηθικών, νομικών και εκκλησιολογικών έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και χαρά και τιμή σε όσους και όποιους ανθίστανται Προδρομικά στην νομοθετούσα ανομία!!
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πονάω κι εγώ να βλέπω τέτοιες σκηνές με ανθρώπους που φορούν το αγιασμένο ράσο. Αυτό που είπα ήταν ότι ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σαν κράτος είχε κάθε υποχρέωση να επέμβει και να τους συλλάβει, εφόσον η ελληνική δικαιοσύνη τους καταδίκασε. Το σύνταγμα ισχύει για όλους. Αν ήταν τόσο βέβαιοι ότι έχουν το δίκαιο του Θεού με το μέρος τους θα επιδείκνυαν ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, την αρετή που τόσο επαινείς κι εσύ αγαπητή Σαλογραία, και θα αποχωρούσαν από μόνοι τους. Κι έτσι θα είχαν και το πάτημα να πουν ότι η νέα αδελφότητα δημιουργήθηκε αντικανονικά.
    Είμαι του νέου ημερολογίου και ΝΑΙ, θεωρώ κι εγώ τον οικουμενισμό ΑΙΡΕΣΗ. Αλλά δεν κάνω τη χάρη στον αντίθετο να ξεσκίσω το σώμα της ΜΙΑΣ, ΑΓΙΑΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και να περιχαρακωθώ στην αυτοεπιβεβαίωση της ορθής μου πίστης και να αναθεματίσω τους υπόλοιπους. Μένω μέσα στο σώμα της και αγωνίζομαι για να λάμψει η αλήθεια του Χριστού. Αυτά τα πράγματα δε θέλουν βιάση - υπήρξαν εποχές που όλη η βυζαντινή αυτοκρατορία είχε βυθιστεί στην αίρεση και φαινόταν ότι θα επικρατήσει το ψεύδος. Κι όμως οι αντίστοιχοι πατριάρχες καταδικάστηκαν ως αιρετικοί, έστω και μετά θάνατον! Το ζήτημα του ημερολογίου δημιουργήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, για να εξυπηρετήσει στην κόντρα βενιζελικών-βασιλικών - για λόγους εξουσίας γίνονται όλα τα σχίσματα. Και τώρα τρίβουν οι διαόλοι τα χέρια τους...

    Χρόνια σου πολλά, Σαλογραία, και λυπάμαι αν σε στεναχώρησα. Έγραψα με πολλή αγάπη πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πηνελόπη μου

    με όλη την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω για σένα,
    διαφωνώ σε πολλά από αυτά που έγραψες και καμία σχέση ΔΕΝ έχει το ημερολογιακό σχίσμα με τους Βενιζελικούς-Βασιλικούς, είσαι λίγο out εδώ και να με συγχωρείς, ενημέρωση. Ας το αφήσουμε αυτό το θέμα, για να μη στενοχωριόμαστε.

    Εμένα με ΘΛΙΒΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ,και να τους ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ στο όνομα του Χριστού, βεβαίως, βεβαίως.

    ΑΥΤΟ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο Υ Π Ε Ρ Τ Α Τ Ο Σ ΞΕΠΕΣΜΟΣ.
    ..........................

    -Γιατί Παναγιώτατέ τους, Πατριάρχη, κύριε Βαρθολομαίε μου, γιατί δεν τους αφήνεις τους Εσφιγμενίτες στην ησυχία τους;

    -Γιατί λυσσάς τόσο πολύ εναντίον τους επειδή δεν σου κάνουν τεμενάδες και δεν σε μνημονεύουν, στη θεία λειτουργία;

    Πώς να σε μνημονεύσουν, Πατριαρχούκο μου, αφού ΔΕΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙΣ, καλέ μου, τον Λόγον της Αληθείας!

    Σε είδα και τις προάλλες σε βίντεο με τον πάπα στην Ασσίζη, με το ΔάλαΪ Λάμα, να συμπροσεύχεσαι, με αρχιραββίνους, με Κόπτες, με Μουσουλμάνους,με Ζωροάστρες, με όλο το Κακό Συναπάντημα της Αίρεσης συμπροσευχόσουν Πατριαρχούκο μου...και σηκωνόταν η Ορθόδοξη τριχα μου, κάγκελο!

    Έφριξον!

    Λοιπόν;
    Με ΤΟΣΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, θες να σου κάνουν τεμενά, οι παντέρμοι Εσφιγμενίτες;

    Σοβαρολογείς κύριε Βαρθολομαίε μου;
    Αν κάνουν τεμενά σε σένα,
    τι ψυχή θα παραδώσουν ΜΕΤΑ;

    Δυστυχώς, βλέπεις, υπάρχουν και άνθρωποι σήμερα
    που ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΗ.

    ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ
    ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    Εύχομαι ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ, Παναγιώτατέ τους.

    Καλή Φώτιση, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Y.Γ.
    Δεν θα ανεβάσω άλλα σχόλια για το ζήτημα.
    Αρκεί ημίν, η παρούσα θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό βράδυ αγαπητή Σαλογραία!Δεν τοποθετήθηκα ακόμη σε αυτή την ανάρτηση.Συνεπώς το σχόλιο των 11,12 ανήκει σε άλλον αναγνώστη.Ευχαριστώ!πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει Πηνελόπη
    Ευχαριστώ που μου διόρθωσες τη λάθος αντίληψη.
    Καλό βράδυ ας είναι για ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλοι μου
    σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή αλλά...έγραψα παραπάνω χτες.

    Είπα ότι ΔΕΝ ανεβάσω άλλα σχόλια για το θέμα και δεν θα ανεβάσω.

    Ας κάνουμε προσευχή.

    ΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ, ας προσευχηθούμε να τον ΦΩΤΙΣΕΙ η Παναγία και να ΑΛΛΑΞΕΙ στάση.
    Να ειρηνεύσει το Αγιο Όρος.

    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑ-ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ συνεχίσουν ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά!
    Αυτή τη φορά πρέπει να την πέτυχα την ημερομηνία, έστω και με μια ημέρα καθυστέρηση!
    Για τη διαμάχη δεν θα σχολιάσω. Απλώς θλίβομαι!
    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eυχαριστώ για τις ευχές Στέλιο.
    Να είσαι καλά.
    Μάλλον έπρεπε να τις ανεβάσω στην προηγούμενη ανάρτηση. Εκείνη ήταν η ανάρτηση της εορτής.
    Αλλά το έχω παρατηρήσει. Όποτε έχω τη γιορτή μου, κάτι θα γίνει για να λυπηθώ, ειδικά εκείνη τη μέρα...
    Δε χαμπαριάζουμε όμως. "προχωράμε, αρρρίμπααααα!"που λέει και η λατρεμένη μας Πηνελόπη.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Iωάννη Καλημέρα!

    Ευχαριστώ για την τοποθέτηση και σε πολλά σημεία της μαζί σου συμφωνώ, όμως ΔΕΝ θα την ανεβάσω διότι είπα ότι ΔΕΝ ανεβάσω άλλα σχόλια περί της Εσφιγμένου.

    Με ΛΥΠΕΙ ΠΟΛΥ αυτός ο διωγμός.

    Όποτε βλέπω ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΠΟΙΜΕΝΩΝ

    (για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο, πολύ περισσότερο όταν γίνεται και για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ)

    έναντι του ποιμνίου, και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ και ΔΙΩΓΜΟ του ποιμνίου, με διάφορους τρόπους επιθυμώ, να ανοίξω ένα τάφο, να χωθώ μέσα ολόκληρη και να κατεβάσω και το καπάκι, να μη βλέπω και να μην ακούω τα χάλια μας.

    Άλλοι, λιγότεροι συναισθηματικοί και υπομονετικοί εμού, ίσως θα έδιναν μια ολοκληρωτική μούτζα, θα τίναζαν ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ, που λέει η Γραφή και με μερικά πρόσωπα, ΔΕΝ θα ξανασχολούνταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή