Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αληθεύει άραγε η ψυχαναλυτική άποψη ότι η αντρική επιθετικότητα απέναντι σε γυναίκες φανερώνει ανεκπλήρωτη και απωθημένη ερωτική διάθεση;

Είναι άραγε θεάρεστος ο ξυλοδαρμός και η κακοποίηση των γυναικών;

Ξαναθυμήθηκα  μια παλιότερη ανάρτηση,  πάλι σήμερα, αγαπημένο μου.

Σε φιλώ και  εύχομαι για όλους μας  
και μη χειρότερα!

Σαλογραία


36 σχόλια:

  1. ;-0
    Αγαπημένο μου σού θυμίζω ότι μπορεί να μοιάζω με πεταλουδίτσα, χιχι, ΠΛΗΝ... διαθέτω και μια ΗΛΙΚΊΑ!
    Στη δική μου γενιά, ΔΕΝ ακούγαμε τέτοια ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΥΦΛΕΟΡΑΣΗ!
    Από τη δική σου γενιά και κάτω, άρχισε ΑΝΟΙΧΤΑ να αναφέρει τέτοιες ιστορίες για αγρίους, εμείς μόνο ως υπόθεση να τα ακούσουμε, ΑΚΟΜΗ ΦΡΙΚΑΡΟΥΜΕ, όμως...δεκτό.

    Εντάξει.

    Φανερός εγωκεντρισμός εξάλλου, να θέλουμε τους άλλους κομμένους στα μέτρα μας.

    Μα... παντρεύονται άνθρωποι για να ...δέρνονται; Με ευχαρίστηση;

    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δεν είχαν παντρευτεί. Άμα παντρεύονταν δε θα χρησιμοποιούσαν τα χέρια αλλά τα..μαχαίρια!!!χαχαχαχαχα
    Λόγω εργασίας σίουρα θα πιάνουν τ αυτιά σου πολλά. Μια χρονιά είχα αποσπαστεί στο πανεπιστήμιο κι είχα φρικάρει με όσα είχα ακούσει με πιτσιρίκια!!Τραγικό,σε όλες του τις διαστάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή για το επίπεδο του πρώτη σχολιαστή και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή για την ιστολόγο που δεν τον ανακάλεσε στην τάξη!Το ηθικό του ανάστημα είναι πολύ μικρό για να μιλά κατά τέτοιον τρόπο για τους πατέρες της Εκκλησίας!Ας περιχαρακωθεί στο αθειστικό του καβούκι κι ας αφήσει ήσηχους τους πατέρες που όταν προσέγγιζαν τόσο σοβαρά θέματα δε φαιδρολογούσαν και αστειολογούσαν!Και η δική σου αντίδραση κυρία είναι για τα κλάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανωνυμο 4.24, Κυριε μου βρισκεστε υπο συνχυση φοβαμαι πως προσπαθειτε να ζυγισετε ενα πεπονι με εναν χαρακα! δηλωσα εξ'αρχης και απεριφραστα πως ειμαι Αθεος τουτεστιν σημαινει πως το μηχανημα μετρησης ηθικης (αληθεια πως ονομαζεται?.. ηθικομετρο?) που διαθετετε να το προσαρμοζετε στους ομοθρυσκους σας χριστιανους ορθοδοξους εκει θα δουλεψει!!. Κι οσον αφορα τους πατερες σας που δεν φαιδρολογουσαν οπως λετε ας δουμε μερικα θεαρεστα δικα τους: Σεξ μονο για τεκνοποιηση, σεξ μονο 70 μερες το χρονο συγκεκριμενες, εξομολογηση λεχωνας αλλιως θεωρειτε πορνη, η σεξουαλικη επαφη πορνικη εκτος γαμου, και φυσικα τοπ οφ δε τοπ το Ιερον Πηδαλιον και η μπουρδολογιες περι αυνανισμου των νεων! η λιστα ειναι μακρα με παρομοιες ανοησιες που φυσικα ειναι ορθως ανεφαρμοστες ΣΗΜΕΡΑ απο τον σημερινο ανθρωπο, Ελληνα, what ever!.
      IGGY.

      Διαγραφή
    2. ΙGGY
      ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ...
      Κάποια στιγμή αργότερα...θα επανέλθω.
      ΣΩΣΤΑ το θέτεις πάντως το θέμα.

      Οι χριστιανικές επιχειρηματολογίες είναι πράγματι
      ΑΚΥΡΕΣ για τα αυτιά των αθέων.

      Για να γίνει συζήτηση μεταξύ χριστιανών και αθέων, πρέπει να υπάρχει ένα ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ.

      ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ , Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

      θΑ επανέλθω αργότερα...
      Τώρα με πιέζει ο χρόνος...
      :-)

      Διαγραφή
  4. ;-)
    Αφορμή προφανώς για την ανάρτηση- τα πρόσφατα πολιτικά παρατράγουδα στην εκπομπή του Αντένα..

    Αραγε ο κύριος γούσταρε ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ την κυρία
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

    ΆΡΑΓΕ Η ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ Π Ρ Ω Τ Η ΑΥΤΗ, ΨΙΛΟΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ,

    ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΛΚΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ,
    ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΤΗΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ;

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΏΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΒΑΘΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ;

    ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΧΩΡΑ Β Ο Υ Λ Ι Α Ζ Ε Ι...

    ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΊ ΤΩΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΩΝ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ.

    ΆΒΥΣΣΟΣΣΣΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανων. των 4:24 που με παρακολουθείς
    με ΤΟΣO ΠΑΘΟΣ.... ΆΓΙΟ ΚΑΙ...καρφωτικό...

    ;-) δεν πρόσεξες που είπα στον πρώτο σχολιαστή ότι θα ΕΠΑΝΕΛΘΩ;

    ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ
    ΤΙΣ Υ Π Ο Θ Ε Σ Ε Ι Σ
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...

    Είπα θα επανέλθω.
    Φιλάκια!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να το σοβαρέψουμε όμως. Η βία δεν είναι μόνο η σωματική αλλά κι η λεκτική. Κι η δαρθείσα σήμερα κι η λουσμένη με νεράκι την ασκούν πολλές φορές με τρόπο που προκαλέι τρομερά. Δυστυχώς το να χει ο άνθρωπος μπόλικο μυαλό δεν είναι πάντα προς όφελος αλλά οδηγεί και στην αλαζονία. Προσωπικά δεν καλύπτομαι από τη στάση του κυρίου που έδερνε ούτε μ εκφράζει ό,τι εκπροσωπεί. Αλίμονο. Έχω δε τραυματικές εμπειρίες από τα παιδικά μου χρόνια βλέποντας γειτονικό ζευγάρι να δέρνεται αλύπητα για διάφορες αιτίες, αφορμές καλύτερα μια κι οι αιτίες τυγχάνουν άγνωστες σε με΄να.
    Ακόμα όμως δεν είδαμε τίποτα. Η ελληνική κοινωνία έχει καταρρεύσει κι απλά παρακολουθούμε όλοι μαζί τον πάτο της(έχει ακόμα λίγο μέχρι το τέρμα).
    Καθόλου τυχαία τούτα τα περιστατικά, να προβλέψω δε πως όλο αυτό δε θα αποδυναμώσει το συγκεκριμένο κόμμα αλλά θα το ενδυναμώσει. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι που εκφράζουν το σύστημα, Λιάνα κλπ, έχουν θυμώσει μεγάλο μέρος των ανθρώπων και το συγκεκριμένο κόμμα τους βοηθά στην ταύτιση. Νιώθουν σα να δέρνουν οι ίδιοι, αδιάκριτα ενδεχομένως.
    Χτες το πρωί πήγαινα στη δουλειά, οδηγώντας. Μετράω πάρα πολλά χιλιόμετρα σαν οδηγός. Ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης με διπλή γραμμή και διπλοπαρκαρίσματα, επομένως μόνο μία λωρίδα και σημειωτόν. Βλέπω από τον καθρέφτη μου από δεξιά ένα τζιπ να προσπαθεί να χωθεί αντικανονικά εντελώς και να κάνει μια σφήνα για να βγεί μπροστά μου. Υπήρχε κίνδυνος να με χτυπήσει, ευτυχώς τον είδα, και πρόλαβα και δεν τον άφησα να μπει.Τότε ρίξαμε λίγα γαλλικά από το αμάξι του μέσα από τους καθρέφτες ο καθένας και συνέχισα εγώ. Σε χρόνο ρεκόρ τον βλέπω να περνά στ αντίθερο ρεύμα για να βρεθεί δίπλα μου!! Να με μαλώσει. Για κακή του όμως τύχη έρχονταν αμάξι κι αναγκάστηκε να μπεί πάλι πίσω από μένα. Σκέψου νεύρα που χε. Προχώρησα και δεν έδωσα άλλη σημασία, είδα όμως κόκκινο και σταμάτησα. Κι εκεί που άλλαζα σταθμό στο ράδιο ακούω να χτυπά το τζάμι μου δυνατά. Στρέφω την κεφαλή και κατεβάζω το τζάμι. Ακούω τον κύριο να λέει: τέτοιες μαγκιές όχι σε μένα.Μόνο καπνούς δεν έβγαζε από τη μύτη! Του είπα πως μπήκε αντικανονικά από τη δεξιά μεριά ή όχι; Επειδή δεν είχε άλλη επιλογή, εκτός από το να με σφαλιαρίσει κι εμένα, έβγαλε καπνούς σιωπηλά κι έφυγε. Μορφή βίας κι αυτό ενός άντρακλα΄(λέμε τώρα) που όμως ήταν παράνομος...εντελώς. Για να του τη σπάσω μετά έκανα το εξής: ενώ προχωρούσαμε κοίταξα από τον καθρέφτη κι έγραψα τον αριθμό του. Με τρόπο όμως βα το βλέπει!!χαχχαχαχαχαα
    τρομερό!!
    Ψευτόμαγκες τίγκα ο τόπος. Το αιώνιο πρόβλημα της Ελλάδας που χάνεται μεταξύ μαγκιάς και...άντε μην το γράψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο των 4:26.. Η Κυρία με τα χαρτιά δήλωσε σεξουαλικές προτιμήσεις προς το ίδιο φύλο. Σήμερα δε τα μμε και τα λεγόμενα social media ασχολούνται και μ αυτό, γράφοντας πως δε χαστουκίστηκε γυναίκα!! Ένας άλλος ρατσισμός αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενα εχω να πω:τα δαιμονια την αραξαν και τρίβουν τα χερακια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ανάρτηση του συγκεκριμένου θέματος και μάλιστα με τη χρήση του συγκεκριμένου τίτλου με τον οποίο τιτλοφορήθηκε ήταν φυσικό να προκαλέσει σχόλια ήκιστα ευπρεπή.Το θέμα των σχέσεων των δύο φύλων το χαρακτηρίζουν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το χαρακτηρίζουν η ευπρέπεια και η σοβαρότητα.Δυστυχώς όμως στην απο-ιεροποιημένη εποχή μας η προσέγγιση του εν λόγω θέματος γίνεται κατά τρόπο ανίερο.Η ευθύνη της ιστολόγου είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ὁ γνωστός IGGY. Ἄθεος-ξάθεος, ὅλο μέ τήν Ἐκκλησία καταγίνεται. Πρέπει νάχει πρόβλημα ὁ τύπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω την αίσθηση, πως αν παρομοιάσουμε την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας με μια μαθηματική εξίσωση της οποίας το γράφημα μοιάζει με μια καμπύλη που τείνει προς το μηδέν, τόσο υπάρχει μια άλλη καμπύλη και μια άλλη εξίσωση με αντίθετο γράφημα, η οποία περιγράφει τη βία. Πάσης φύσεως!

    Φοβάμαι πως δεν είναι καθόλου μακριά η στιγμή, που θα γίνουμε μάρτυρες καταστάσεων μπροστά στις οποίες ένα απλό χαστούκι θα μοιάζει -σε σύγκριση- με ανέκδοτο. Καταστάσεις, που θα είναι τόσο "φάουλ", ώστε οι ηθικές παράμετροι των πράξεων θα καταστούν δυσδιάκριτες για πολλούς. Η βία, με όποιο τρόπο κι αν αυτή εκφράζεται, παραμένει τέτοια. Ολίγον έγκυος δε γίνεται. Κι όποιος επιλέγει είτε επιτιθέμενος είτε αμυνόμενος να ενδώσει στις ατραπούς της, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να νοιώσει στο πετσί του και τις συνέπειές της. Ποικιλοτρόπως.

    Πολλές φορές η βία, πάει χέρι-χέρι με μια άλλη λεξούλα. Διαστροφή. Τι είναι η διαστροφή; Η μέχρι αντιστροφής ακόμα, αλλοίωση - παραμόρφωση της έννοιας την οποία αφορά. Ας πάρουμε για παράδειγμα το αίσθημα της χαράς. Διαστροφή της χαράς αποτελεί το να χαίρομαι ας πούμε βασανίζοντας άλλους. Είτε το θέλουν(!) είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση νομίζω έχουμε να κάνουμε με απώλεια του σεβασμού. Τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τον άλλο.

    Αυτά τα θεωρητικά. Ας πάμε και σε κάτι πρακτικό. Κάποτε μου ζητήθηκε από πρόσωπο, να ρίξω κανά χαστουκάκι -λέει- για να με αγαπήσει -λέει-. Η απάντησή μου ήταν, ότι δεν ξέρω να δείχνω την αγάπη μου με αυτό τον τρόπο (σήμερα θα προσέθετα ότι ούτε με ενδιαφέρει να τον μάθω, χάριν σαφήνειας).

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλωνω εξ αρχης οτι δεν εχω διαβασει την αναρτηση που ξαναθυμηθηκες...και ουτε τα σχολια εδω μεσα....
    Θα πω λοιπον απλα τι νομιζω σε σχεη με τον τιτλο...

    Οι σφαλιαρες στην γυναίκα... ανεβαζουν την ερωτικη διαθεση της γυναίκας κι οχι του αντρα.

    Για τον αντρα εκτός απο ξεφτιλα δεν μπορω να βρω κατι αλλο να πω.
    Ο Κασιδιαρης ειναι κλασικη περιπτωση ψυχοπαθη...
    Το δειχνουν άλλωστε τα δεκαδες τικ που εχει και τα οποια βγαινουν με εντυπψσιακο τροπο στην επιφανεια μολις τα πραγματα λιγο δυσκολεψουν γι αυτον...

    Οταν τον βλέπω μου θυμιζει τον αμιμητο Ντρέυφους στις ταινιες με τον Κλουζω Πήτερ Σέλλερς.... που φυσικα κατεληξε στο ψυχιατρειο!!!

    Κι ο τιτλος της παλιοτερης αναρτηση σου αν ειναι θεαρεστος ο ξυλοδαρμος της γυναίκας... ναι φυσικα ειναι.... στο ....

    ΙΣΛΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υ.Γ. Κάτι ακόμα που ξέχασα καλή μου Σαλογραία. Η υπενθύμιση μιας φράσης. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ;-)
    Φίλ. ανών. που σας πείραξε ο τίτλος και τα...ήκιστα ευπρεπή σχόλια σας χάλασαν την πνευματική...γαλήνη, ζητούμε συγνώμη, δεν είχαμε την πρόθεση να σας κολάσουμε με... αισχρές φαντασιώσεις!!!

    ΕΔΩ, όμως ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟΥς ...ΑΡΧΟΝΤΕΣ (πολιτικούς και εκκλησιαστικούς) ... μια διακωμώδηση, σύντομη, έστω και στα πλαίσια ΜΙΑΣ ανάρτησης

    ( ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ λαΪκών ΑΡΧΟΜΕΝΩΝ, όπως εμείς)

    κρίνεται ενίοτε ως διερευνητική των μυχίων προθέσεων- τινών υβριζόντων και ανευ αφορμής επιτιθεμένων στους συνανθρώπους τους.

    Αν μια δηλωμένη τρελόγρια σαν και μένα έχει... τεράστια ευθύνη όπως λέτε, για την αποΪεροποίηση των σχέσεων των δύο φύλων( με ΜΙΑ της ανάρτηση!!!!)

    σκέψου τώρα τι ευθύνη έχουν παπάδες, δεσποτάδες, καλογέροι ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ...

    που Π Ρ Α Τ Τ Ο Υ Ν επί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ ...

    (καλύτερα να μην ονομάσουμε)

    Αυτούς από πού θα τους... κρεμάσετε , ώ άτεγκτε κριτά των γυναικών -που για κάποιους μυστήριους και ανεξερεύνητους λόγους, ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΤΕ;

    Μήπως ο έχων την μύγαν μυγιάζεται;
    Ποιος ξέρει!

    Μακάρι να ήταν ο κόσμος αγγελικά πλασμένος, αλλά

    ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΩς, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ.

    ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΝ σεξουαλικήν ΗΘΙΚΗΝ,
    ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΝΤΩΝ,
    ΩΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑϊΆΦΑς,

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΣΗς.

    Κάτι θιγμένοι δήθεν Τορκουεμάδες, ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, δίνουν την ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟΝ IGGY και στον κάθε IGGY να δηλώνει άθεος.

    Παρακαλώ αυτό ΚΑΛΑ να το θυμάστε,

    ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ...ανηθικότητά του, μπορείτε απλά ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ.

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. CUMMULUS
    Ο ΙGGY κατά την ταπεινή μου άποψη,ή τα εννοεί αυτά που γράφει, ή σπάει πλάκα με τους χριστιανούς που τους θεωρεί ...ανέραστους αφρόκαλους, και τους προκαλεί επιθυμώντας να ακούσει κάποιον σοβαρό αντίλογο, ή είναι πράκτορας και ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να την πέφτει σε χριστιανικά ιστολόγια.

    Ειλικρινά δεν θα ψάξω τις συγκεκριμένες προθέσεις του.

    Κάποια στιγμή θα του απευθύνω και το λόγο πιο διεξοδικά. Ακόμη δεν έχω βρεί το χρόνο.
    ............................

    Ηλε
    πάντα με αναπαύει ο νηφάλιος λόγος σου, ο φωτισμένος.

    Εχεις Θεό μέσα σου, και σε καθοδηγεί και σε ελεεί.
    Σε ευχαριστώ που υπάρχεις και μου δίνεις εξαίρετο παράδειγμα έκφρασης.
    ..........................

    Θανάκο μου
    δεν σχολιάσω το δικό σου σχόλιο γιατί αν σχολιάσω θα χρειαστεί να γράψω πάρα πολλά και δεν έχω το χρόνο.

    Ας είμαστε ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ προς ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ..διότι ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ.

    ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Δ Ε Ν ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

    Πιστεύω στο έργο της εν Κυρίω παιδείας, ΜΟΝΟΝ, και χωρίς το Χριστό, πιστεύω οτι δέρομεν εις αέραν εμείς οι Ρωμηοί, κοινώς πιστεύω ότι χωρίς την Αγιαστική Χάρη του Κυρίου, ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

    Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ μικρονόων αρχομένων, ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥς ΝΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ανων.4:47

    Δεν οδηγώ διότι προτιμώ το περπάτημα αλλά...ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ το τι αποκαλύπτεται για τον χαρακτήρου εκάστου, αν παρατηρήσουμε τον τρόπο οδήγησης.

    ;-)Γράψε ένα βιβλίο με αυτό το θέμα, φιλτάτη.
    Θα έχει τρελό ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και καθηστερημένα μπήκα στη συζήτηση
    αγαπητή Σαλογραία,

    θα ήθελα να πω και εγώ κάτι.

    Νομίζω η βία,προερχομένη άλλoτε από την οργή και άλλoτε από την διαστροφή των φυσικών παθών,μόνο κακό κάνει.

    Και μιάς και μου δίνεται η ευκαιρία θα πω πως τη σημερινή εποχή ο ρόλος της γυναίκας είναι πολύ καθοριστικός,διότι εκτός του ότι βοηθά τον άνδρα να βρεί την ύπαρξή του,είναι και μητέρα και πρέπει να σέβεται τον Θεό και τον εαυτόν της και γιαυτό όλη της η ζωή ,πρέπει να είναι πως θα ευαρεστήσει Τον Θεό πρώτα και έπειτα τους άλλους,ώστε και τα παιδιά με το παράδειγμά της να ακολουθήσουν τον άγιο δρόμο.

    Ο άγιος Γρηγόριος Νύσσηςέχει πει κάτι καταπληκτικό ''Και η γυνή έχει το κατ εικόνα Του Θεού ως ο ανήρ,ομοίως ομότιμοι αι φύσεις,ίσαι αι αρεταί,άθλα ίσα και η καταδίκη ομοία [όμως]''.

    Επομένως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτόν της για τον οποίο ενσαρkώθηκε Ο Λόγος για τη σωτηρία και των δύο ,δεν θα πρέπει να ακούσει τον άνδρα της σε δύο πράγματα.

    ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.

    Προηγείται εδώ το θέλημα του Θεού..

    Αυτά ξεκαθαρίζονται από την αρχή,όταν ανοίγουν τα χαρτιά τους οι νέοι στην διαδικασία της γνωριμίας ως χριστιανική φιλία μέχρι του γάμου.

    Επομένως συμπληρώνοντας τα κενά του άλλου και με την προσευχή,βοηθάει Ο Θεός να γίνει πιό σύντομα το Μυστήριο αλλά και μετέπειτα,εχεις την αμέριστη συμπαράστασή Του σε κάθε τίμιο,σοβαρό και αγαθό έργο.

    Αραγε έστω ο ένας να σπρώξει στην αγιότητα ['οσο μπορεί]τον άλλον ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

    ΔΥΣΚΟΛΟ!

    ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ,ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.

    Το να κηλιδώνει κανείς τα φυσικά του πάθη με εφάμαρτες φαντασίες και πράξεις,ξεγυμνώνουν τον σεβασμό μεταξύ των δύο και αυτό είναι καταστροφικό στη σχέση.

    Για τη θεώρηση τώρα κάποιων,πως οι χριστιανοί ευνουχίζονται κοντά στο Χριστό,με τη λιτότητα στις σχέσεις,ένα έχω να απαντήσω:

    ''ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ''

    Και μιλάω για την σχέση μας με Τον Κύριο..

    Αν δηλαδή κάποιος δεν έχει γεύση της πνευματικής ζωής,δεν μπορεί να ΄χει και θεώρηση γιαυτήν.

    ''Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος*μακάριος ανήρ,ός ελπίζει επ Αυτόν''.

    Ο Θεός μεθ ημών!

    πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πηνελόπη μου

    Ευλογημένη Χλόη της Γης των Πατέρων μας

    παρότι είσαι νέα γυναίκα, με οικογένεια, με αγώνα ΜΕΓΑΛΟ, μιλάς με ήθος και ύφος Ορθόδοξο που εμένα με κατανύγει ΌΜΩς άλλους, με διαφορετική ΕΜΠΕΙΡΙΑ...

    (επειδή ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ, όπως έγραφα και στο "ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗς ΠΡΟΣΩΠΙΚΗς ΕΜΠΕΙΡΊΑς" πριν κάτι μήνες...)

    ...μπορεί να τους αφήνει αδιάφορους.

    Ειδικά τη σημερινή εποχή

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ δύναται με λ ό γ ι α, ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Το έχω ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ, γι αυτό και ...ηρεμώ.

    ΟΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ σήμερα Ο ΠΙΣΤΟΣ Ορθόδοξος,
    ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ δια των σοφιστειών του Εξαποδού, ο αιρετικός, ο αλλόθρησκος και ο άθεος, ο ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ, και θα του τα αναστρέψει.

    Γι αυτό και στον ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟ διαβάζουμε από κάποιον ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΗΤΗ, τη συμβουλή:

    - ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΌΓΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ, και βλαπτόμαστε περισσότερο, παρά ωφελούμε..

    Όποιος Πηνελόπη, πορεύεται στο δικό σου το μονοπάτι, με ΧΆΡΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ, και όχι από καπατσωσύνη ανθρώπινη , και αυτό το γνωρίζεις ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...

    Όσοι περπατούν στο ΙΔΙΟ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ Κ Α Π Ω Σ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, να ΕΥΦΡΑΝΘΟΥΝ με τη Σοφία της Αλήθειας του Παρακλήτου.

    Οσοι περπατούν σε χώρες, αλλότριες, δαιμονικές,μακρινές, αυτοί ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΩΦΆΛΑΛΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΩΝΤΕΣ...

    Σ'ευχαριστώ πάντα για την αγάπη.

    Εύχου και υπέρ ημών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Από πού κι ως πού είμαι άκριτος κριτής των γυναικών;Ίσα-ίσα που σέβομαι τη γυναικεία αξιοπρέπεια που κάποιοι εδώ μέσα την προσεγγίζουν με αστεισμούς και ελαφρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς ανών. με εκτενές σχόλιο...

    (Μπορεί να ΕΙΝΑΙ, βεβαίως, ο ανωνυμάκος μου, ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ Θεούσος
    ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ, ΠΟΥ Κ Α Κ Ω Σ, ΠΆΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ, ΧΑΣΟΜΕΡΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΕΦΟΣΟΝ επιθυμεί ΤΌΣΟΝ μανιακά ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ...

    Ή μπορεί να ΕΙΝΑΙ...
    ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ κανονικός ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ με θρησκευτική φρασεολογία, ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ)

    -Με προκαλειτε, πράγματι, να ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΤΟΥΣ ΕΥΛΑΒΕΙΣ και καλοπροαίρετους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ αυτής της σελίδας, ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ του περασμένου χρόνου, ΜΕ ΤΟ "γιατί εκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο άγιος ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ",

    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ
    ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ υμετέρας
    Ε Μ Π Α Θ Ε Ι Α Σ, απέναντι στο πρόσωπό μου.

    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, παρότι έχω δηλώσει ότι ΔΕΝ είναι εκκλησιολογικού προσανατολισμού αυτό το ιστολόγιο.

    Όμως ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ίσως το κάνω ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ το ζήτημα εκείνο ΔΕΝ ΕΜΠΕΔΩΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ από την..αγάπη σας.

    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΙΚΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για σήμερα ...ψυχοσώστα, ιερολογιώτατε, ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΦΡΟΝΤΙΣΕ την δική ΣΟΥ ψυχή και είναι αρκετό.

    ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ

    ΝΑ ΜΕ Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Ε Ι,
    όπως και τον ΚΆΘΕ αγωνιζόμενο
    ΠΙΣΤΟ, εξάλλου.

    ΕΣΥ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, Τορκουεμάδα μου, ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ,

    ΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ

    Α Ν Ι Κ Α Ν Ο Τ Α Τ Ο Σ.

    ΑΠΛΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ,το είπαμε, Δ Ε Ν ΞΑΝΑΡΧΕΣΑΙ.

    Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, χρυσούλι μου...

    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

    Να μην επαναλαμβάνουμε.

    Και να προσθέσω και κάτι ακόμα;

    ΑΝ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Α, κορακάκι μου, σε ενδιέφερε η ψυχή μου θα μου έγραφες ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ, ΜΕ ΑΓΑΠΗΗΗΗΗ!

    ΚΑΚΙΕΣ Φαρισαϊκές ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ,

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ,

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ Ε Π Ω Ν Υ Μ Α,

    καθότι ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ Α Γ Ρ Ι Α
    Ε Μ Π Α Θ Ε Ι Α ΤΩΝ προσωπικών ΕΠΙΘΕΣΕΩΝΝ ΣΑΣ.

    Όσο νομίζατε ότι ήταν "δική σας"η Σαλογραία, όλα καλά τα έγραφε η Σαλογραία, "είχε και ένα ιδιαίτερο στύλ"...αλήθεια...

    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ
    Δ Ε Ν ΑΝΗΚΕΙ Η ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ στο στραπεδάκι σας, ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ, καημενάκια μου...

    "πίσσσσσα και πούπουλα στη Σαλογραία! παλουκώστε την!" δώσατε το σύνθημα στους ακολούθους σας.

    -ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΨΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΙΓΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο Πάπας.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ και Γραμματείς, ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ.

    ΝΤΡΟΠΗ!
    ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ!
    ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

    ΕΚΑΤΟ ΣΤΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΦΑΓΙΑ μετά την ενάτη ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ- ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ!

    ΦΙΛΆΚΙΑ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε IGGY

    Όταν έβαζα αυτό τον τίτλο στην ανάρτηση, δεν είχα ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ στο νου μου να συζητήσω σεξουαλικές...παραδρομές και πρακτικές.

    ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ!

    ΟΧΙ!

    Δόξα στον Κύριο, υπάρχουν επαγγελματίες για να πάνε οι κοσμικοί άνθρωποι να συζητήσουν ό,τι πρόβλημα έχουν, με τις ιδιαίτερες ερωτικές σχέσεις τους.

    Οι ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ, θρησκευόμενοι τα θέματα αυτά τα λύνουν με άλλους τρόπους, δεν θα αναλύσω, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και ό,τι και αν πω, φοβούμαι ότι θα το απαξιώσεις με αντιλόγους κοσμικού τύπου, εντάξει, έχεις όλο το δικαίωμα.

    Έθεσα, λοιπόν, αυτό τον..σοκαριστικό (τάχα) τίτλο...εμπνεόμενη από τους πολιτικούς ξυλοδαρμούς on camera που συνέβησαν αυτές τις μέρες και με τις οποίες γέλασε και αστειεύτηκε ο ΚΑΘΕ πικραμένος.

    Βλέπεις, ΟΤΑΝ ΤΟ ΧάΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, σώνεται ο άνθρωπος, ή αν προσευχεται νυχθημερόν,
    ή αν αρχίσει και γελάει με την καρδιά του.

    Αν πάρει το χάλι κατάκαρδα πάει!
    Λωλάθηκε!

    Εμείς ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να λωλαθούμε από απελπισία.

    Προτιμάμε να είμαστε λωλοί από ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛό μας, ΤΟΝ ΠΑΤΑΒΟΥΚΟ

    (κοίτα σε παλιοτερη ανάρτηση θα μάθεις ποιος ακριβώς είναι Ο Παταβούκος και γιατί τον ονόμασα έτσι)

    Με αφορμή λοιπόν τα νερά και τα χαστούκια, έβαλα τον...αφηνιαστικό τίτλο στην ανάρτηση, θέλοντας να ΥΠΟΝΟΗΣΩ, ότι ο κύριος που έδειρε την κυρία ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ, ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΕ!


    ΑΥΤΟ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΗΣΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, αλλά εσύ μάλλον ...αλλού έχεις το νου σου και προχώρησες σε άλλες λεπτομέρεις, ο δε έτερος αναγνώστης με έκραξε ότι βάζω...σόκιν στη σελίδα μου- ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
    ;-0

    Εσύ μας ανέφερες τα γούστα σου ΧΩΡΙΣ να σε ρωτήσουμε και βέβαια, αν μιλάς σοβαρά, επίτρεψέ μας, να πούμε ότι την τοιαύτη ερωτική έκφραση εμείς την βρίσκουμε ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ και σχετιζομένη με ξυλοδαρμούς εκ της παιδικής σας ηλικίας, τουλάχιστον!

    Για μας, η σεξουλικότητα αποτελεί το σωματικό ΜΕΡΟΣ της έκφρασης της ΒΑΘΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ των συζύγων.

    Για μας και για όσους πορευόμαστε ( το κατά δύναμη) Ορθοδόξως, τα θέματα αυτά ειναι λυμένα και δεν θα τα συζητήσουμε κάτω από αυτή την ανάρτηση τουλάχιστον.

    Προσωπικά, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις τους Αγίους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο τραβάει η καρδιά σου.

    Ουδείς μπορεί να σε σταματήσει.

    Ο Θεός, όμως, έβαλε ΔΥΟ δρόμους μπροστά μας.

    Εναν δρόμο που οδηγεί στο θάνατο, και άλλον δρόμου που οδηγεί στην Αιώνια Ζωή.

    Έκαστος επιλέγει το κάθε δευτερόλεπτο τι δρόμο θα πάρει και το τι δρόμο θα αφήσει.

    Λάθη κάνουμε όλοι και ΣΥΝΕΧΩΣ.

    Και κάποιοι που ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ άγιοι και ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ όπως ο Ιούδας βρίσκονται στο τέλος με τους Αρνητές και κάποιοι που φαίνονται Αρνητές όπως ο Ληστής, μπαίνουν μαζί με το Χριστό, ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

    ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ, παρά την όποια δηλωμένη αθεϊα σου, να βρείς ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ- ΚΑΙ ΩΣ ΒΙΩΜΑ- ώστε να ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΥ, που για σένα παρακαλάει από εκεί που αναπαύεται.

    Αυτά τα λίγα και κλείνουμε εδώ τη συγκεκριμένη κουβέντα, που δημιούργησε πληθώρα παρερμηνειών και αντεγκλήσεων...IGGY μου.
    ....................
    Ανώνυμε ...ψυχοσώστα, που ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ είσαι και τόσο στερημένος θεούσος όσο μου φάνηκες, χαχα...
    δεκτή η καλή σου εξήγηση.

    Ευχαριστώ.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φαίνεται στο κοινό ότι αγαπάς τον φίλο σου περισσότερο από τον Θεό. Η προσωποληψία δηλαδή.
    πολύτεκνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ;-) Μα...
    Φιλτάτη
    ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Είχες καιρό να φανείς.

    Κατά πρώτον, να πω ότι ΔΕΝ κατάλαβα καθόλου το σχολιάκι σου.

    Θες να εξηγήσεις;
    Πού ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται; σε ποιο φίλο;

    Κατά δεύτερον,ΠΟΤΕ μου ως τώρα ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΗΘΗΚΑ ότι ΕΦΤΑΣΑ στην αγάπη του Θεού, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑΑ!

    Όποιος έχει φτάσει στην αγάπη του Θεού, κατά πρώτον καλή μου, ΔΕΝ ΧΑΣΟΜΕΡΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ούτε ΚΑΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να διαθέτει στο σπίτι του τυφλεόραση, ούτε καν για να βλέπει δελτίο ειδήσεων.

    ΞΕΡΩ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ
    ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟΚΟΥΤΙ, τάχα ...για ενημέρωση που προφασίζομαι εγώ.

    ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αγαπημένη πολύτεκνη.

    Κατά δεύτερον...
    Γιατί ονομάσα αυτό το μπλογκάκι "Σαλογραία";
    Κάτι θέλει να πει και αυτή τη επιλογή του ονόματος.
    ;-)
    Θα περιμένω τις περαιτέρω διευκρινίσεις.
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άσχετα με το διάλογο με την πολύτεκνη!
    Σκέφτομαι πως με τη σαλότητα έχω μια δυσκολία. Δεν ξέρω πόσο άγιος μπορεί να είναι ο κάθε σαλός. Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι να "παίζεις" με το λογισμό του απέναντι με μια συμπεριφορά ιδιαίτερη. Μιλάμε για το επιτηδευμένο φέρσιμο. Αν πορε'υεσαι χωρίς να ενοχλείς, μου φαίνεται πιο ήπιο. Λένε πως στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικώ, κυκλοφορούν αρκετοί σαλοί. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ισχυριστώ οτιδήποτε. Βλέπω όμως στις εκκλησίες διάφορα ιδιόρρυθμα άτομα. Ποιός ξέρει το είναι ο καθένας; Δεν ενοχλούν όμως. Θυμάμαι παλιότερα ήταν ένας τύπος άπλυτος, αχτένιστος, που ερχόταν στην εκκλησία και κάπου μέσα στη λειτουργία ακούγονταν κι ένα ροχαλητό!!!χχαχαχαχα Ο Παναγιώτης, αν θυμάμαι καλά τ όνομά του, κοιμόταν..Οι διπλανοί του υπέφεραν. Μετά εξαφανίστηκε. Ποιός ξέρει που τριγυρνά. Δεν λέω πως ήταν σαλός. Που να το ξέρω. Έκανε κάτι παλαβά με τη νεωκόρισσα εκεί, μέχρι εκεί όμως. Πριν λίγο καιρό ερχόταν μια άλλη κυρία, ιδιαίτερη. Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω ένα σαλό-άγιο. Σαλούς ό,τι ώρα θέλω βρίσκω. Εύκολο είναι. Μια βόλτα αρκεί. Μακάρι να υπάρχουν. Πρόσφατα μιλούσα με ένα πνευματικό άνθρωπο και μου πε πως στους χρόνους μας θα εκλείψουν οι πνευματικοί άνθρωποι.Θα λιγοστέψουν και δε θα ναι εύκολο να τους βρει κανείς. Μακάρι να μην είμαστε σε αυτά τα χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. lpap φιλενάδα

    ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει η κόρη ιερέως και πολύτεκνη. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μασάνε τα λόγια τους και πραγματικά ΑΔΥΝΑΤΩ να καταλάβω ανθρώπους όταν τα ...μασάνε, αλλά..εντάξει...μπορώ να κάνω τις γνωστές υποθέσεις

    ( να μην τις επαναλαμβάνω, γίνεται κουραστική η ομάδα που ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΨΟΓΟΥΣ, εκεί που δεν υπάρχουν ΔΙΟΤΙ...ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ από άλλες ανασφάλειες...δικαιωμά τους να υποφέρουν και να το εκδηλώνουν κάθε τόσο, όταν νομίζουν ότι βρήκαν μια τρύπα για να "χωθούνε" στον αγωνιζόμενο αδελφό τους.)

    Το θέμα της σαλότητας το θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ και αν ψάξεις θα δεις ότι εδώ μέσα ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ζήτημα.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

    ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ,γι αυτό δεν θα παρακολουθήσω τους συλλογισμούς σου.

    Άλλα ήθελα να πω με αυτή την ανάρτηση, άλλα ενόησε το Χριστεπώνυμον, αλλού πήγε η ...βαλίτσα της συζήτησης...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

    Εχουμε σοβαρότερα θέματα τώρα ενώπιόν μας.

    Ας κάνουμε καμια προσευχή, μήπως και στον Ελληνικό λαό, δοθεί ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ευθυκρισία και Φώτιση, αρετές δυσεύρετες στις τελευταίες δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σκέφτηκα τι μπορεί να ήθελε να πει η πολύτεκνη. Αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαιη. Δεν γνωρίζω τα δικά σας και δε με αφορούν. Η σκέψη όμως δεν απαγορεύεται! Εκτιμώ.
    Η συζήτηση όταν ανοίγει πάει όπου αυτή θέλει. Ξεκινάς γι ΑΘήνα και καταλήγεις Λονδίνο!! χαχαχα
    Μπα, ο ελληνικός λαός δε φωτίζεται και δε μετανοεί. Θέλει κόπο και πόνο. Δύσκολη εποχή. Εγώ δε διαθέτω φώτιση άρα δεν μπορώ να στείλω και σε κανένα άλλο. Δε θα ψηφίσω κανέναν πια. Μόλις πριν λίγο έχασα ένα μισθό!! Πως; Με απλό τρόπο: έκανα τη φορολογική μου δήλωση κι είχα την άμεση εκκαθάριση!! Οπότε μην προσδοκούν τίποτα.
    υγ. Περιμένω μια απάντηση σε κάτι που σε ρώτησα. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι. Με τη συζήτηση πάντα έτσι συμβαίνει.

    Με την ψήφο, κάνει ό,τι νομίζεις.
    Δεν θα πω σε ΚΑΝΕΝΑΝ τι θα κάνει.
    Ηλικίαν έκαστος έχει.
    .............................
    Αν η ερώτηση είναι σχετική με το... αντίδωρο, η απάντηση είναι τα ΚΤΕΛ.Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εννοείται πως η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση. Αλίμονο. Η κουβέντα το φερε..δε ρώτησα κανένα..Τα λοιπά αργούν.Μετά τας εκλογάς! Ή όταν κατέβω στην πατρίδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ;-) Το άλλο το θέμα, ναι, το προώθησα αρμοδίως...
    ;-) Η ευγενική ψυχή πολύ χάρηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η βία προς τις γυναίκες είναι πιο συχνά σεξουαλική ή εγκληματική(ληστείες,δολοφονίες) ή κάποια άλλη(πχ εργασιακή);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όσο για το αν είναι θεάρεστος ο ξυλοδαρμός και η κακοποίηση των γυναικών, νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα επιλογής μεταξύ λογικής ή άλλης (φυσικής,θεϊκής,φυλετικής,κλπ) προσέγγισης. Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι η γυναίκα είναι άνθρωπος (ελεύθερη βούληση κλπ) και όχι κάποιο άλλο κατώτερο ζώο ή και άψυχο ον τότε έχει τον ίδιο βαθμό ελευθερίας με έναν άνδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς ανων. των11:50 μ.μ.

    Δεν γνωρίζω τι μαρτυρούν οι έρευνες για το είδος της βίας απέναντι στις γυναίκες.

    Σίγουρα όμως στις περισσότερες περιπτώσεις,οι γυναίκες μαζί με τα παιδιά, θεωρούνται τα εύκολα θύματα και δέχονται επιθέσεις από τους σκληρούς φαλλοκράτες όπως δέχονται επιθέσεις και από φθόνο γυναικών επίσης, ανάλογα με την ηλικία, και την θέση τους -κοινωνική ή εργασιακή.

    (οι γυναίκες δυστυχώς διακρινόμαστε από άρρωστο Φθόνο και ανταγωνισμό προς τις ομόφυλές μας. Τόσο βλάκες αποκαλυπτόμαστε και μεις...)

    Ο τίτλος για το ...θεάρεστο του ξυλοδαρμού των γυναικών, εννοείται ότι υπήρξε ελαφρώς ειρωνικός αγαπημένο μου, ειρωνικός πρός...άντρες που τους είχα ακούσει με τα αυτάκια μου να τοποθετούνται θεωρητικώς υπέρ αυτής της βίας(!) χωρίς να αισθάνονται οι ταλαίπωροι

    (και ήταν και του...κατηχητικού, τρομάρα να ΜΗΝ τους έρθει!)

    ότι ΔΕΝ γίνεται να χτυπήσεις το αριστερό σου χέρι π.χ. και να το σακατέψεις, χωρίς να διοχετευθεί ο πόνος και το σακάτεμα και στο δεξί σου χεράκι.

    Ακόμα ΔΕΝ έχει καταλάβει ο μέσος άνθρωπος

    (εδώ που τα λέμε, ΙΣΩΣ τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΔΕΝ τα εξηγούν αυτά τα χρησιμότατα, αναλυτικά στους μικρούς μαθητές, ήδη από το δημοτικό σχολείο, όπως θα έπρεπε )

    ότι δηλαδή, Ο,ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ έκαστος ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ, αυτό το κακό, ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ αργά ή γρήγορα και από δρόμους και πρόσωπα που ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ότι θα του επιτεθούνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ;-)
    Και ας ξαναπούμε μια ακόμη φορά ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ό,τι ο ίδιος κουβαλάει ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ.
    Αυτό ας το σκεφτόμαστε όποτε εκφέρουμε για τον αγωνιζόμενο αδελφό μας, ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ υποθέσεις.
    Ο Κύριος να φωτίζει πάντα νουν ασθενή και αδόκιμον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή