Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ζήσης, καθηγητής Πατρολογίας:Συνέντευξη επί του θέματος της Διακοπής Μνημοσύνου του οικείου του επισκόπου- Ανθίμου Θεσσαλονίκης. Μεγάλες αλήθειες περί του διατί οι παπάδες κάθονται "σούζα" μπροστά στο Δεσπότη. Αυτό το βίντεο πρέπει οπωσδήποτε να το δείς!

5 σχόλια:

  1. Ειναι προφανές ότι όταν ο χριστιανός αποτινάξει από πάνω του τίς όποιες δαιμονικές δαγκάνες, απελευθερώνεται και βλέπει καθαρά το σύστημα κατά πάνω του, και καταγγέλει ακόμη καθαρότερα την αλήθεια των πραγμάτων.
    Ο Π. Θεόδωρος Ζήσης που δικαίως κατέχει θέση ομολογητή στον έξαρνο αιώνα της αποστασίας, καταγγέλει το πρόσωπο της Δεσποτοκρατίας ή με άλλα λόγια το σύστημα της ιεροκρατίας ή παποκαισαρισμού, όπου σύμφωνα με αυτό η σύνδεση Εκκλησίας και Πολιτείας εξετράπει σε συγχώνευση, περαιτέρω αφομοίωση και υποταγή της δεύτερης από την πρώτη.
    Έτσι άκριτα και με αστραπιαίες μεθοδεύσεις όποιος πάει κόντρα στο σύστημα, καταργούνται για αυτόν Σύνταγμα, νόμοι, Χρηστή δημόσια διοίκηση, Δημοκρατία, ελευθερία βούλησης, διότι κατά αυτή την υποτέλεια της Πολιτείας, όλες οι εξουσίες που πηγάζουν από τους Αρχιερείς της Κρατούσης Εκκλησίας λαμβάνουν αδιαμφισβήτητα εκτελεστικό χαρακτήρα προς όλες τις εξουσίες του Κράτους, τη δικαστική εξουσία, τα σώματα ασφαλείας, την ακαδημαϊκή κοινότητα, ακόμη και σε αυτή την Τετάρτη εξουσία, τού τύπου και της ενημέρωσης, όπως φανερά διαπιστώνεται ο συστημικός ρόλος του Δημοσιογράφου σε αυτή την συνέντευξη.
    Είναι το ίδιο πρόσωπο της Κρατούσης Εκκλησίας από το 1923 και μετά, που δίωξε και διώκει όλους όσους θέλουν να κρατήσουν την Αγία Ορθόδοξο Πίστη. Ζηλωτές πατέρες και πιστοί, Ηγούμενος και Ιερά Μονή Εσφιγμένου, Π. Χρυσόστομος Σπύρου και αδελφότητα στις Σπέτσες.
    Μακάριος και Ηλεημένος λοιπόν ο Π. Θεόδωρος Ζήσης, που κατάφερε και απεγκλωβίστηκε από τίς δαγκάνες του Οικουμενισμού καί της κρατικομισθοδοσίας, και απολαμβάνει θαρραλέα και ακώλυτα ελευθερία συνείδησης, και ανάπαυσης ψυχής.
    Πειθάρχησε στο Θεϊκό πρόσταγμα και καταφρόνησε όλες τις συστημικές εντολές του Οικουμενισμού.
    Ηλεημένοι και Μακάριοι και όλα τα πνευματικοπαίδια του και οι περιστοιχούντες του, πού την ημέρα της Κρίσεως και αυτοί θα λάβουν τον ουράνιο μισθό τους κατά τον τρόπο και τον θρίαμβο της παρασημοφορήσεως του Στρατηλάτου λάμβαναν παράσημα οι συνεργήσαντες στη νίκη, κατά πρόταση του παρασημοφορημένου Στρατηλάτου.
    Μακάριος και Ηλεημένος ο Π. Θεόδωρος διότι άκοπα έστησε το τρόπαιο της Νίκης του, και θα λάμπει ως παράδειγμα, απόφαση και ομολογία, Φάρος άσβεστος σε όλη την Οικουμένη, και ουδείς μπορεί να τού το αφαιρέσει παρεκτός εάν εκείνος αλλάξει τη γνώμη του.
    Κατά την έξοδό του δε από αυτή τη ζωή, θα προπορεύεται ως Ήλιος ανέσπερος για την ουρανοδρομία του στην ουράνια βασιλεία, αρκεί βέβαια να υπομείνει, και να υπομεινουνε όλοι μέχρι τέλους όσοι οι θέλοντας ευσεβώς Ζείν, το δρόμο και το τέλος μόνο ο Κύριος γνωρίζει.
    Αμήν Γένοιτο Χάριτι και άπειρη δωρεά Ιησού Χριστού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐάν ὅλοι οἱ ἀντιοικουμενισταί εἴχαμε ἀγάπην καί ταπείνωσιν, τώρα θά ἤμεθα ἤδη ἡνωμένοι, οἱ Οἰκουμενισταί θά ἔτρεχαν νά κρυφθοῦν καί οἱ στιγμές θά ἦσαν ἱστορικές. Μέ 3-4 μόνον μεμονωμένες νέες ἀποτειχίσεις, καί αὐτές ὄχι ἐν ἑνί φρονίματι, δέν βλέπω νά γίνεται κάτι σημαντικόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρίνο και Δημήτριε Χατζηνικολάου
    σας ευχαριστώ για την επίσκεψη.

    Εμένα και τον Πέτρο τον σύνευνο, μας χαροποίησε σφόδρα η κίνηση των καλών ιερέων- του σεβαστού πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση, περιλαμβανομένου.

    Συμφωνώ ότι η ΕΝΟΤΗΤΑ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ εν ΑΛΗΘΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, είναι το -επειγόντως- ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

    Δεν θυμάμαι χειρότερη περίοδο για την Ελλάδα από αυτήν που τώρα διανύουμε, ωστόσο επιλέγω, βλέποντας το ποτήρι να έχει νερό έστω και κάτω από τη μέση, επιλέγω να ΧΑΙΡΩ και όχι να λυπούμαι...

    Με παρηγορεί επίσης η θεωρία της Κρίσιμης Μάζας που λένε οι Φυσικοί.

    Τη μεταφέρω στα καθ' ημάς και σκέφτομαι ότι όταν θα πληθυνθούν οι φωνές της Αποτείχισης στην Κρατούσα Ελλαδική Εκκλησία, ΙΣΩΣ να έχει έρθει ο Καιρός της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων Χριστιανικών δυνάμεων.

    Ας προσευχόμαστε όλοι για όλους και για τον καθένα ώστε να δοθεί ΦΩΤΙΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ..

    Η Κυρία Θεοτόκος ας είναι Σκέπη και Βοήθεια για κάθε πιστή ψυχή, θλιβομένη και καταπονουμένη και το Φοβερόν και Άγιον Όνομα του Υιου Της, επικαλουμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον εν Χριστώ αδελφό Δημήτριο.

    Αδελφέ Δημήτριε, όταν οι Άγιοι ρίχνονταν στο στάδιο των αγρίων θηρίων να φαγωθούν και να αλεσθούν από τα δόντια τους, δέν εξέταζαν πόσοι θά μπούνε μαζί τους, και πόσα θηρία έχουν να βρούνε αντιμέτωπα, μόνο εξέταζαν όσο ήταν δυνατό να βρούνε κουράγιο και δύναμη να αντέξουν Χάριτι Θεού όλα τα δοκιμαστήρια τα οποία ο Άγιος Θεός τα επέτρεπε κατά το συμφέρον τους.
    Έτσι είναι σήμερα και το στάδιο με τα θηρία του Οικουμενισμού.
    Τα τρώει και τα αλέθει όλα έχοντας συμμάχους την κρίση στην Ελλάδα, την παρακμή, το σαδισμό, την προπαγάνδα της νέας τάξης μέσω τής ενημέρωσης, τούς φυσικούς εξωτερικούς εχθρούς της, και όλους τους εσωτερικούς εχθρούς της σε κοινοβούλιο και γύρω μας από τούς πρόσφυγες, οι οποίοι πληθαίνουν όσο προχωράει ο Οικουμενισμός και η αποστασία.
    Ο Άγιος Παχώμιος είδε όραμα τον τρίτο αιώνα πώς θα είναι η κατάσταση τής Αγίας Εκκλησίας κατά τους εσχάτους χρόνους, και είδε ότι οι Ορθόδοξοι Εκκλησιαστικοί, όχι οι αιρετικοί, θα έχουν ξεφύγει εντελώς του σκοπού τους, και θα απασχολούνται με συλλογή χρημάτων και άλλες δραστηριότητες. Οι Ορθόδοξοι Εκκλησιαστικοί πού θα θέλουν να σωθούν, θα είναι εντελώς παραγκωνισμένοι από όλους, και ως μονάδες θα περιπλανούνται δεξιά και αριστερά, ταπεινοί αφανείς και άσημοι, διότι από κανένα δεν θα υπολογίζονται, και έτσι θα σώζονται.
    Αγαπητέ Δημήτριε αυτό το στίβο τών δοκιμασιών επιτρέπεται από Θεού νά τον περνάμε μόνοι μας, ο καθένας χωριστά και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η κατά κόσμον μοναξιά σε αυτό τον πνευματικό αγώνα προσφέρει περισσότερους πνευματικούς καρπούς από τον ομαδικό αγώνα, τής κατά κόσμον παρηγορίας.
    Ας το αποδεχτούμε έτσι, και ας αγωνιζόμαστε τον Χρηστό αγώνα της Αγίας Εκκλησίας και τής μετανοίας, και όπως επιτρέψει ο Άγιος Θεός το οποίο θα είναι πάντοτε για το συμφέρον μας.
    Μας μακαρίζω που ζούμε αυτές τις εποχές γιατί υπέρ-υπέρ-επερίσσευσε η Χάρις, καί σωζόμαστε ευκοπότερα καθώς έχει διαστρεβλωθεί η χρηστότητα της κοινωνίας.
    Ζούμε χωρίς το παράδειγμα της βιοτής των παλαιών Αγίων, καί είναι πρός το συμφέρον μας.
    Καλή υπόλοιπη εν Χριστώ πορεία στο στάδιο των αρετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Μαρίνο, θα μου επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση. Ο π. Θεόδωρος​ Ζήσης δεν έπαιρνε μισθό ως ιερέας. Το έγραψε και στην επιστολή προς τον Άνθιμο, με την οποία δήλωνε την διακοπή της μνημόνευσης: " σας ζήτησα να με γράψετε στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως άμισθο κληρικό". Το επεξηγεί παρακάτω στην ίδια επιστολή, ότι είχε (τότε) το μισθό του πανεπιστημιακού δασκάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή