Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγαλείο ψυχής του μόνου ψύχραιμου...


Κι όσο οι σχολιαστές του διαδικτύου χάνουν την ψυχραιμία τους, έρχεται ο μόνος άνθρωπος που θα είχε κάθε δικαίωμα να πει οτιδήποτε, ο Υπάτιος Πατμάνογλου που είδε την οικογένειά του να χάνεται μέσα σε μια στιγμή, να αποδεικνύεται ο μόνος ψύχραιμος σε μια χώρα που όλοι κρίνουν τα πάντα και τους πάντες. Αποδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, είπε το προφανές: Οτι, δηλαδή, οι δύο νεαροί που επέβαιναν στην Πόρσε δεν είχαν πρόθεση ούτε να σκοτωθούν, ούτε να σκοτώσουν.

πηγή: Πρώτο θέμα



................................................................................
................................................................................
[....]
Στη συνέχεια, ο τραγικός πατέρας [ ο Υπάτιος ] είπε ότι «όλα, παιδιά, γίνονται για κάποιο λόγο. Κι εγώ αυτά έλεγα. Γιατί να συμβεί σε εμένα, έλεγα εγώ. Ποιος είσαι εσύ, ρε μεγάλε; Είναι θέλημα Θεού. Εγώ πιστεύω στην Παναγία και τον Χριστό. Είμαι ορθόδοξος. Τα πιστεύω πολύ αυτά τα πράγματα. Ό,τι γίνεται στη ζωή μας γίνεται για κάποιο σκοπό. Αν δεν πιστέψω αυτό το πράγμα και δεν το βάλω στο μυαλό μου, θα τρελαθώ. Το πίστευα από πριν αυτό. Εγώ ο ίδιος δεν φοβόμουν τον θάνατο, δεν φοβόμουν τίποτα στη ζωή μου. Ούτε την οικονομική κρίση, όχι ότι είμαι κάνας λεφτάς. Δεν με επηρέαζε τίποτα. Βαστούσα στα πόδια μου, είχα την ψυχική δύναμη, είχα ψυχολογία, έδινα ψυχολογία και στη γυναίκα μου. Είχα πολύ δύναμη μέσα μου. Λέω "δεν θα μου στερήσει κανείς το δικαίωμα της χαράς". Δεν άφηνα μύγα στο σπαθί μου. Αλλά δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί. Με συγκλόνισε πάρα πολύ. Κάνω κάθε μέρα προσευχή στην Παναγίτσα, να πάνε όλα καλά, να βρω ψυχική δύναμη. Σωματική έχω, ψυχική έχω αλλά δεν ξέρω αν θα μου τελειώσει».

http://www.pronews.gr/portal/20170228/genika/koinonia/71/poia-itan-i-proti-antidrasi-toy-mr-jumbo-meta-thanatiforo-trohaio
....................................................................................
......................................................................................




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου