Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ (ευτυχώς) δεν είναι μόνο η Αθήνα! Gala όπερας με την καθοδήγηση της Αλεξίας Βουλγαρίδου

Στη φωτογραφία επτά από τα δέκα παιδιά που τραγούδησαν στο Gala
Στη φωτογραφία επτά από τα δέκα παιδιά που τραγούδησαν στο Gala



Η διάσημη Καβαλιώτισσα σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου παρουσίασε την Πέμπτη το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας την δουλειά που έκανε στα masterclass για νέους λυρικούς τραγουδιστές στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παπαϊωάννου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας.
Το θέατρο γέμισε από ένα θερμό και εκδηλωτικό κοινό που πρόσφερε θερμό και παρατεταμένο το χειροκρότημά του στις εξαιρετικές ερμηνείες που του χάρισαν οι νέοι επίδοξοι αυριανοί λυρικοί καλλιτέχνες.
Οκτώ δροσερά κορίτσια και δύο δυναμικά αγόρια τραγούδησαν με εξαιρετική τεχνική, δύναμη και ταλέντο γνωστές αγαπημένες άριες και αποσπάσματα από όπερες, οπερέτες και μιούζικαλ, μαγεύοντας τους θεατές αλλά εκπλήσσοντας συγχρόνως και τους πιο μυημένους σ’ αυτό το είδος της μουσικής ακροατές, για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους ακόμη και στα πιο απαιτητικά κομμάτια.
Τους τραγουδιστές συνόδευε η ορχήστρα δωματίου Contra Tempo από τη Θεσσαλονίκη με μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.
Το πρόγραμμα προλόγισαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Μπάμπης Κουφατζής, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου Κορίνα Βουγιούκα και φυσικά και η…«δασκάλα» των παιδιών αυτές τις μέρες Αλεξία Βουλγαρίδου που απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από τους συμπατριώτες της που φάνηκε ότι την λατρεύουν.
Ακούστηκαν κομμάτια από τις όπερες  «Οι γάμοι του Φίγκαρο», Λα Μποέμ, Τουραντό, Μαντάμ Μπατερφλάι κ.ά. Επίσης κομμάτια από τις οπερέτες «Das Land des Loechens», «Η εύθυμη χήρα» κ.ά.
Στο τέλος της παράστασης η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα βράβευσε την Αλεξία Βουλγαρίδου αλλά και τον πιανίστα της Γκάρι Κούντο που βοήθησε σημαντικά σ’ αυτά τα masterclass.


πηγή
...................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου