Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Με περονιάζει η διαβρωτική υποψία...


Ω ξεπουπουλιασμένο μου,
από πολλούς αμφισβητίες  δαιμόνους,

με περονιάζει  η διαβρωτική  υποψία  πως  η αίρεση στις μέρες μας κραταιούται, εκτός των άλλων, και επειδή σιγά σιγά, γιγαντώθηκε  μέσα μας, η  επίγνωση της βαθύτατης υποκειμενικότητάς μας καθώς βρισκόμαστε -έκαστος- εγκλωβισμένοι, στο περίκλειστο δωμάτιο της προσωπικής εμπειρίας,  φρίττοντες ή επιχαίροντες βλακωδώς, ενοπτριζόμενοι διαρκώς, στους  παραμορφωτικούς καθρέφτες των αενάως πλανεμένων αξιολογήσεών  μας.

Έχοντας υποστεί "ανεπαισθήτως" και σε βάθος πολλών δεκαετιών, αυτές τις συνειδησιακές αλλοιώσεις,  το να παραμείνουμε  αμετακίνητοι στην Οδό των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Πίστης  πραγματικά συνιστά στις μέρες μας, άθλο τρισμέγιστο, ειδικά όταν ο πάσα ένας, φοίτησε και μερικές τάξεις στα συνήθη κουτσοσχολεία  και φαντάστηκε- τούτου ένεκεν- ότι έπιασε την επιστημονική αλήθεια και την ουσία της ύπαρξης, από τα κύρια σημεία του σώματός της, ερμηνεύοντας σωστά- δήθεν- το σύμπαν και τα της Ορθόδοξης Εκκλησίας , ενώ στην πραγματικότητα, αξιολογεί εαυτόν και αλλήλους, μέσ' από το βλέμμα των παραπλανητικών υποβολών που προκαλεί  η εμπειρία της σύγχρονης Παγκόσμιας θέασης.

-Αμάν, μωρή βάβω, νυχτιάτικα... καλοκαιριάτικα! Επομένως;

-Επομένως, πιασ' το αβγό και κούρευ' το, 
κοινώς ...ΙΛΕΩΣ άς γίνει,  ο Κύριος!

Ευανθία η Σαλογραία
................................................................................
................................................................................




2 σχόλια:

  1. Τι άλλο όμως είναι αυτή η υποκειμενικότητα από ένα εγωϊσμό, τον εγωϊσμό της απολυτοποίησης του νομίζω και του θέλω μου...Αυτή είναι η ρίζα των ζιζανίων της αιρέσεως...Το ζιζανιοκτόνο το αποτελεσματικό είναι η αποδοχή της γνώμης του Κυρίου και κατ' επέκταση των Αγίων Αποστόλων και Πάντων των των Αγίων (τους οποίους εθαυμάστωσε ο Κύριος πέρα από κάθε αντίρρηση...) ως αντικειμενικής! Διότι Αλήθεια υπάρχει και είναι μία και Σώζουσα!
    ΑΚΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΚΥΛΑ (κατά κόσμον Πέτρο Γ. Κουτσούκο)

    Σ' ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο.
    Όταν κάποιος Θετικός επιστήμονας των δικών σου μέτρων, ομολογεί δημοσίως ότι "η Αλήθεια υπάρχει και είναι Μία και Σώζουσα", νομίζω ότι εμείς οι ...ανυποψίαστοι των ΜΗ καθαρών επιστημών που εύκολα καταντάμε (λόγω άγνοιας) υλιστές της δεκάρας, ότι θα πρέπει ισχυρά να προβληματιστούμε!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή