Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η μαμά Εύα έδειξε το δρόμο- JiaNim


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Μαρίνος το Οχι φόρτωσε τις ευθύνες στον μωρόπιστο λαό
[...]

Το πρόσφατο αποκαλυπτικό μελέτημα

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ξένος Τύπος» του Δημήτρη Καιρίδη
 (εκδόσεις Πατάκη) 
μας θυμίζει μία από τις σχετικές επισημάνσεις
του τελευταίου συνετού πολιτικού 
που ευτύχησε να έχει η χώρα κατά τη μεταπολεμική περίοδο. 

Είχε επισημάνει: 


«Υπεύθυνοι για όλες τις συμφορές του έθνους μας είμαστε εμείς και μόνο εμείς οι Ελληνες, οι οποίοι προσπαθούμε να φορτώσουμε στους ξένους τις ευθύνες μας διότι δεν έχουμε το θάρρος να τις αναλάβουμε


Δεν λέγω ότι δεν μπορούν ξένες χώρες διά της πολιτικής τους να βλάψουν ή να ωφελήσουν. 

Αλλά η ευθύνη η βασική, η ευθύνη η πρωταρχική, η ευθύνη η εθνική βαρύνει εμάς
τους Ελληνες. 

Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο: να φορτώνουμε πάντοτε στους ξένους

τις δικές μας ευθύνες, τα δικά μας σφάλματα. 

Είναι μόνιμο φαινόμενο στην ιστορία του τόπου μας» 


(«Καθημερινή», 7.6.2015). [...]


Γιάννης Μαρίνος - πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ -άρθρο:  " Το ΟΧΙ φόρτωσε τις ευθύνες στο μωρόπιστο λαό"

.....................................................................................................................
......................................................................................................................



4 σχόλια:

  1. Πολύ συνετός.Μέσα στη πολλή του σύνεση είχε πει και το "η Κύπρος κείται μακράν" και για την Ίμβρο το «Δεν θα χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία για μια χούφτα ψαράδες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-) παπα-Κώστα μου

    ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός ΔΕΝ είναι αθώος...

    Εδώ ΟΜΩΣ μιλάμε για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ
    (του καθενός μικρού και φαινομενικά ασήμαντου ανθρωπάκου) την ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι σε ό,τι ονομάζουμε Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια... (μακράν εμού οι κραδαίνοντες εν ταις χερσίν, σκληρές ράβδους, μελανείμονες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ μιλάμε για μια διόγκωση των ευθυνών του λαού σε σχέση με τις ευθύνες ντόπιων και ξένων δυνάμεων.Τι ευθύνη έχουν οι Έλληνες απέναντι σε μια θρησκεία που δεν διδάχθηκαν(και πρόσφερε πολλούς λόγους για να απομακρυνθούν από αυτή έτσι όπως την εφάρμοζαν κληρικοί και λαϊκοί),σε μια πατρίδα που δεν τους προσέφερε ποτέ τίποτα και σε μια οικογένεια που εδώ και 80 χρόνια είναι ταυτόσημη με την υποκρισία;Ένα λαό που "εθνάρχες" τον δέσανε,σαν υπηρέτη,στο άρμα της Δύσης.Σε αυτό που έχει ευθύνη είναι ότι σε κρίσιμα σημεία προτίμησε την καλοπέραση ή την ασφάλεια από τον αγώνα.Και στο ότι δεν ξεσηκώθηκε ακόμα ώστε να μαζέψει πολιτικούς,κατευθυνόμενους δημοσιογράφους και πνευματικούς ηγέτες-νάνους και να τους πετάξει σε καμιά θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παπα-Κώστα
    το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, αυτό είναι σίγουρο, αλλά η ευθύνη ημών των πολλών απλών πολιτών διαθέτει το δικό της ιδιαίτερο μέγεθος.

    Θυμάμαι (το έχω ξαναγράψει ) που διάβαζα στο βίο του παπα Αρσένιου του Καππαδόκη και έλεγε κάπου ότι όταν ο παπάς έκανε κάτι λάθος, ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΜΕΧΡΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..

    Τι να έκανε ο παπάς ολομόναχος στο ναό, χωρίς τους λαικούς που τότε ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΝ και υλικά, με την αγάπη τους ; ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ έστω εκών άκων, δηλαδή θέλοντας και μη θέλοντας..

    (ΔΕΝ ήταν δημόσιοι υπάλληλοι οι παπάδες ακόμη...μετά το Β παγκόσμιο, κατάντησαν οι παπάδες δημόσιοι υπάλληλοι και τα ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ... στο βωμό του πρακτικού πνεύματος και της καλοπέρασης..)

    Μεγάλες κουβέντες..ατελείωτες..
    Δεν σωνόμαστε με την καμία σου λέω...
    Φοβάμαι΄οτι ως ως έθνος ελληνικό ότι μπορεί να εξαφανιστούμε από το χάρτη..έτσι οπως πάνε τα πράγματα...πώς εξαφανίστηκαν οι Ετρούσκοι; κάπως έτσι και μεις θα χαθούμε...ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΛΑΟΣ καταντήσαμε δωσίπυγοι πνευματικά και παραμένουμε τραγικά αμετανόητοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή