Σάββατο 18 Απριλίου 2015

O θάνατος, ως κακός γατούλης Σιλβέστρος, μονίμως πίσω απ' την πλάτη μας...



Για μένα,  ω λατρεμένο,


ο  Σιλβέστρος αποτελεί  σύμβολο
του θανάτου που όσο ζούμε, 
μας στήνει καρτέρι,
μας καταδιώκει  συνέχεια  
όπως ο κακός γατούλης των παλιών κόμικς, μια ζωή, 
κυνηγούσε το ανυποψίαστο καναρινάκι Τουήτι, το κυνηγούσε
μια χαψιά να το κάνει!

-Θυμάσαι; Την τελευταία στιγμή όμως-" τύχη αγαθή" που έλεγον και οι πανάρχαιοι ημών προγόνοι- το αραχνοϋφαντο, κίτρινο πουλάκι, απ'  τις νυχάρες του παμπόνηρου  γάτου κατάφερνε να ξεφεύγει!

Μου αρέσει λοιπόν  να καλλιεργώ όχι μόνο στο νου αλλά και  στον κήπο  της ένδον καρδίας,-ως πολύτιμο, λεπτεπίλεπτο  άνθος-  την αδιάλειπτη αίσθηση της  προσωπικής μου θνητότητας προκειμένου  να μην καταντώ ως  πανύβλαξ- και  άνευ αντικειμένου- οιηματίας, των δαιμόνων επίχαρμα,

(" μήποτε επιχαρώσιν οι εχθροί μου
 εν τω σαλευθήναι πόδας μου- επ' εμέ εμεγαλορρημόνησαν..." ψαλμ.37, 17)

πλην...δεν επιθυμώ  αυτή η σωστική  επίγνωση  να με ψυχοπλακώνει δα,
και μέχρι... θανάτου!
;-)

Προτιμώ αυτή η αίσθηση της  ακατάπαυστης - απ' όλα τα μέτωπα,
 -έσωθεν και έξωθεν-   θανατηφόρου απειλής  
να με βοηθάει  να χαμογελώ με περίσκεψη, 
εν Ειρήνη και Μετα-νοία
επειδή για μας  τους κεγχριαίους 
ο Χριστός Αναστήθηκε, και απ'  το  μορμολύκειο-φόβητρο του Θανάτου, 
μας λύτρωσε δια παντός, 
χαρίζοντας στις ψυχές  την αθανασία και τη Χαρά, 
της δικής Του, Αιώνιας Αγάπης!

Ευανθία η Σαλογραία 
..........................................................................................................
..........................................................................................................
OI ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ



«Στίς 18 Ἀπριλίου 1993 τή νύκτα τοῦ Πάσχα συνέβη ἕνα θλιβερό γεγονός
 (στήν Ὄπτινα). Γιορτάσαμε μέ λαμπρότητα τήν Ἀνάσταση. Ἡ ἀγρυπνία τελείωσε γύρω στίς 5 τό πρωΐ κι ὅλοι ἀποσυρθήκαμε. Συνηθίζουμε νά κτυπᾶμε τίς καμπάνες ὅλη τή μέρα. Ἔτσι τρεῖς μοναχοί, γύρω στίς 6:10 τό πρωΐ, κτυποῦσαν χαρμόσυνα τίς καμπάνες. 



Τήν ὥρα ἐκείνη τούς ἐπιτέθηκε ἕνας σατανιστής καί τούς ἔσφαξε μ᾽ ἕνα μεγάλο μαχαίρι. Φαίνεται πώς μέσα στό θόρυβο καί στό σκοτάδι δέν τόν πρόσεξαν. Κτύπησε πρῶτα τόν ἕνα καί τόν ἄφησε στό ἔδαφος πληγωμένο. Ἦταν γιά ἀρκετή ὥρα ζωντανός. Ἔπειτα κτύπησε τό δεύτερο, ὁ ὁποῖος φώναξε λίγο καί προσπάθησε νά κτυπήση πάλι τήν καμπάνα. Ἔπεσε, ὅμως, νεκρός. Ὁ τρίτος, ὁ π. Βασίλειος, πρόλαβε νά φύγη, ἀλλά λίγο πιό πέρα ἀνάμεσα στά δύο κτίρια, ὁ σατανιστής τόν κτύπησε καί τόν ἄφησε νεκρό. 




Μετά τό ἀποτρόπαιο ἔγκλημα ὁ σατανιστής ἄφησε τά μαχαίρια του ματωμένα στό ἔδαφος κι ἐξαφανίσθηκε. Ἦταν μεγάλα μαχαίρια καί πάνω τους χαραγμένος ὁ ἀριθμός 666. Ἀργότερα τόν συνέλαβαν, τόν χαρακτήρισαν τρελλό καί τόν ἄφησαν ἐλεύθερο. 
Στήν κηδεία τῶν τριῶν νεομαρτύρων ὅλοι, μοναχοί καί λαϊκοί, νοιώθαμε καί λύπη ἀλλά καί μεγάλη χαρά, ὅσο κι ἄν αὐτό φαίνεται παράδοξο. 

Ὁ ἡγούμενος εἶπε κατά τή διάρκεια τῆς ἐξοδίου ἀκολουθίας: “Χάσαμε τούς μοναχούς, ἀλλά τώρα τούς ἔχουμε ἀγγέλους στόν οὐρανό καί προσεύχονται γιά μᾶς”. 
Πιό πολύ λυπηθήκαμε γιά τόν π. Βασίλειο. Ἦταν μόλις 32 χρονῶν, ἀλλά ἄνθρωπος μέ βαθειά πίστι καί πολλά χαρίσματα. Ἔκανε θαυμάσια κηρύγματα καί βοήθησε πολύ κόσμο. Εἶχε πεῖ κάποτε: “Θά ἤθελα νά πεθάνω τό Πάσχα, τήν ὥρα πού θά κτυποῦν οἱ καμπάνες!”»
(Ρωσία-Φινλανδία, Ταξιδιωτικό Χρονικό, ἐκδ. Ἀκρίτας, Ἀθήνα 2004).

Ο κατά κόσμον Ιγκόρ Ροσλιάκοφ σε ηλικία 27 ετών αποφάσισε να ακολουθήσει το μοναχισμό. Μια σειρά από θαυμαστά γεγονότα τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, καθώς μόλις το 1984 άρχισε να πιστεύει συνειδητά στο Χριστό και να πηγαίνει στην Εκκλησία. 
Τρείς μήνες πριν φύγει για το μοναστήρι έγραψε στο ημερολόγιό του: «12 Μαρτίου 1988. Πρωί. Η μητέρα μου βρήκε το μικρό μου σταυρό. Είμαι 27. Πρωτοφόρεσα αυτό το σταυρό πριν από 27 χρόνια όταν βαπτίστηκα Χριστιανός.
Είναι ένα ολοφάνερο σημάδι του Κυρίου που υπενθυμίζει τα λόγια του Χριστού: όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού…».
Στο μοναστήρι της Όπτινα εργάστηκε σκληρά μαζί με τους άλλους μοναχούς της αδελφότητας, για να χτιστεί ξανά από τα χαλάσματα η ιστορική Μονή.
Χειροτονήθηκε ιερέας και υπηρέτησε με αφοσίωση το Χριστό. Εξομολογούσε πολύ κόσμο και τελούσε συνεχώς τα Ιερά Μυστήρια λόγω της έλλειψης ιερέων εκείνη την εποχή. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και βαθιά πνευματικός. Βοηθούσε πολύ τους συνανθρώπους του που αντιμετώπιζαν προβλήματα. Με τη ζωή του, έγινε περισσότερο μισητός στο διάβολο και εκείνος διέταξε τον υπηρέτη του να αφαιρέσει τη ζωή του.

Ο κατά κόσμον Αλεξέι Τατάρνικοφ γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1954. Έχοντας ισχυρή κλίση στο μοναχισμό εισήλθε τον Αύγουστο του 1990 στο υπό ανέγερση μοναστήρι της Όπτινα. 
Εκεί υπήρξε υπόδειγμα υπακοής και άσκησης. Όσοι τον γνώρισαν λένε για τον πατέρα Τρόφιμο ότι είχε καρδιά μικρού παιδιού. Διακρινόταν από την ηρεμία και την πραότητα που επεδείκνυε ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. 
Αγαπούσε θερμά όλο τον κόσμο. Δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις τιμωρίες και προσπαθούσε να μαθαίνει από τα λάθη του. 
Ο εκτελεστής του τον μαχαίρωσε πισώπλατα την ώρα που χτυπούσε τις καμπάνες για την εορτή του Πάσχα.


Ο κατά κόσμον Βλαντιμίρ Πουσκάριοφ εισήλθε στη Μονή της Όπτινα στις 22 Μαρτίου 1991. Όντας παλαιότερα στρατιωτικός, είχε μάθει ασιατικές πολεμικές τέχνες. Μη γνωρίζοντας ότι αυτές οι τέχνες συνδέονται με τους δαίμονες, ο Βλαντιμίρ υπέφερε πολλά από αυτούς. Ακολουθώντας έπειτα σωστή πνευματική ζωή, απαλλάχτηκε από τα δαιμονικά βάσανα. 

Όταν μπήκε στο μοναστήρι αφιερώθηκε εξολοκλήρου στη μετάνοια, φτάνοντας σε σημείο να εξομολογείται δύο φορές την ημέρα. Πίστευε ότι μόνο με πόνο και θυσίες θα εισέλθει στη Βασιλεία των Ουρανών. Μετά από ένα κήρυγμα του Ιερομάρτυρα πατρός Βασιλείου για τους Μάρτυρες ακούστηκε να λέει: «αλήθεια, οι αμαρτίες μας  μόνο με το αίμα μας μπορούν να ξεπλυθούν».
Είχε πληροφορηθεί την ημέρα και τον τρόπο του θανάτου του. Όσοι τον γνώριζαν μαρτυρούν ότι είχε λάβει το προορατικό και διορατικό χάρισμα. Λίγο πριν μαρτυρήσει άρχισε να μοιράζει τα ρούχα του(το μόνο που είχε στην κατοχή του) λέγοντας ότι δεν του χρειάζονται πια. Το προσωπό του εξέπεμπε μια ασυνήθιστη ακτινοβολία. Εξομολογήθηκε για τελευταία φορά και περίμενε την ώρα του θανάτου του. Ο δήμιος τον μαχαίρωσε μαζί με τον πατέρα Τρόφιμ την ώρα που χτυπούσαν τις καμπάνες.



25 σχόλια:

  1. ...............................
    Ο Χριστός μας χαρίζει την αθανασία, αλλά δεν δέχονται όλοι το μέγα αυτό Δώρο.

    Διότι μόνο με θυσία του εαυτού μας το λαμβάνουμε.

    Δίνουμε θάνατο και λαμβάνουμε Ζωή.

    Τη Ζωή Του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς 3.36
    Η μεγαλοσυνη στα Εθνη
    Δεν μετριεται με το στρεμμα
    Με της καρδιας το πυρωμα
    Μετριεται και το αιμα.
    .....................................ενας στιχος του Κ.Παλαμα..................πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το στιχάκι πην.

      Φανερώνει το μεγαλείο της Ελληνορθόδοξης ψυχής μας.

      Και πάλι θα μεγαλουργήσουμε ως Έθνος.

      Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

      Διαγραφή
  3. Ναι "θα μεγαλουργήσουμε ως Έθνος".
    -Μη φας! Έχουμε γλαρόσουπα! Πάνε αυτά καψερούλη μου.
    Μας πήρε τώρα το Ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και θα μας βγάλει αναπόφευκτα στη θάλασσα της Αγάπης και του Ελέους του Θεού!

      Φυσικά, όταν θα υπάρχει εκ μέρους μας η ανάλογη μετάνοια. Τόσο σε προσωπικό όσο και εθνικό επίπεδο.

      Μέχρι να γίνει όμως αυτό, θα πούμε το ψωμί - ψωμάκι,

      εμείς οι αχάριστοι Έλληνες...

      Διαγραφή
  4. Μετανοια 10.21 εχει σχεση με την πιστη,την ταπεινωση και με τον φοβο Του Θεου,με τον φοβο του θανατου,με τα αγια Μυστηρια ,και με τη μελετη του λογου του Θεου ωστε να γινει ζωη του για να μην πεσει.Εχω εξαδελφο βουδιστη.Μετανοιωσε για τα αμαρτηματα του και προσχωρησε στον βουδισμο ,ωστε με τα επιπεδα να περασει και ξεπερασει την αμαρτωλοτητα του,οπως λεει και τιποτε δεν τον πειθει...Πριν ομως εαν δεν εχει μισησει την αμαρτια,θα βουλιαζει σαν το πλοιο που δεν εχει κυβερνητη ..ολα ειναι θειες Δωρεες.χωρις την Χαρη ολα αυτα ειναι ηθικολογιες.Ο καθενας που εχει χαραξει μια πορεια δεν ειναι ευκολο να πιστεψει εαν δεν τον ελκισει Ο Πατηρ!
    Πολυ σωστο και το τελευταιο σχολιο!
    Η φραση ''το ψωμι ψωμακι''δεν εχει σχεση με την εννοια του τι θα κανουμε μιας και ο Θεος εθρεψε τους Εβραιους 40 χρονια στην ερημο...αλλα εχει σχεση με την απιστια και αμετανοησια μας,οπου παραχωρει δοκιμασιες Ο Πατηρ ινα μη το κακον αθανατον γενηται...
    Καλη κ αγια ημερα!
    Υ.γ:
    Χιουμορ καλοπροαιρετο ηταν το σχολιο των 4''04.
    Πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Καλή και αγία ημέρα!",
      ευχαριστώ για τη όμορφη ευχή σου πην. Αντεύχομαι, για όλους μας.

      Το σημείο που στάθηκα περισσότερο στο σχόλιό σου, είναι εκεί που γράφεις :.."εαν δεν εχει μισησει την αμαρτια,θα βουλιαζει σαν το πλοιο που δεν εχει κυβερνητη "...

      Κατά τη γνώμη μου, για να μισήσει κανείς την αμαρτία, πρέπει πριν να έχει μισήσει τον εαυτό του, τον παλαιό εαυτό του.

      Για να μισήσει τον παλαιό εαυτό του, πρέπει να έχει ανακαλύψει έναν νέο,

      με τον οποίο θα έχει την δυνατότητα να συγκρίνει με τον παλαιό και να τον βρει άπειρα καλύτερο κι ομορφότερο από κάθε άποψη.

      Τελικά, μόνον ο Χριστός μισεί την αμαρτία,
      αλλά αγαπά μέχρι θυσίας τον κάθε αμαρτωλό...

      Διαγραφή
    2. Ναι, καταλαβαινω πως το εννοειτε 10.35
      Ουδεις τελειος παρα μονον Ο Κυριος!
      Ηθελα να τονισω οχι το ''αμαρτανειν'' αλλα το ''εμμενειν στην αμαρτια'' το οποιον ειναι δαιμονικον.
      Τα σαρκικα αμαρτηματα ειναι σαν να θυσιαζει κανεις στον διαβολο..τι κανει δηλ αυτος;
      Σπερνει τους σπορους της ασελγειας αλλα δεν εκβιαζει,απλως σπερνει...το αποτελεσμα η συνηθεια.
      Το να κατηγορει τον εαυτον του κανεις ειναι μερος της σωτηριας,ενα παραδειγμα φερνω και στον γιο μου που ειναι σε ηλικια επικινδυνη,
      Το να ενδιδεις ομως εκει παιζεται ολο το παιχνιδι του αγωνα το να μην ενδωσεις ουτε και στον λογισμο και να απορρυψεις αμεσως πριν καν κοντησει να σου επιτεθει..τι γινεται;
      Απορρυψη στην απορρυψη χανει τη δυναμη του ο ενθρονησας εις την καρδιαν βασανιστης-διαβολος..
      Τοτε εκπληρωνεται αυτο που λεγει η γραφη πως οι χριστιανοι δεν πρεπει να ζουν συμφωνα με τις επιθυμιες και ανθρωπινες αδυναμιες αλλα οπως υπαγορευει το Αγιον Πνευμα!
      Το να μισησεις την αμαρτια,την καθε γενικως εχει σχεση με την θεληση και την θεια δωρεα.
      Διοτι και μονον με την νευση της,μεσα σου η χαρις φωναζει ''οχι!''....σαν λογισμος που περασε και τον ανατυναξες δεν ειναι τιποτα.Αυτη που εμμενει και επικαθηται αυτη πρεπει να δουλεψεις και πολλες φορες δεν φευγει.
      Φευγει οποτε θελει Ο Θεος,...μαλλον αφου σε ταπεινωσει...με την βασανο της.
      Γι'αυτο ειπα για τον εξαδελφο μου ,ο οποιος με τα επιπεδα τα βουδιστικα κοιτα να '' ξεπερασει την αμαρτωλοτητα του'' και οχι να την ξεριζωσει τελειως με την βοηθεια Του Αγ.Πνευματος.
      Εχεις ακουσει αυτο που πηγε καποιος αββας να ρωτησει αλλον για μια αμαρτια του και αυτος του ειπε ''αδελφε εκει που θα σε βρει ο θανατος εκει και θα σε κρινει''...καταλαβαινει κανεις πως και με το να ανοιγοκλεισει τα ματια του μπορει να βγει η ψυχη του και για μια στιγμη μπορει να παραδωθη στο Θειο Δικαστηριο.
      Γι'αυτο βλεπεις οι μοναχοι καθαριζουν τις προυπαρχουσες παιδιοθεν αμαρτιες και παραλληλως επιδιδονται στη νηψη που με τα αγια Μυστηρια κυριαρχει στην καρδια τους η Αγια Τριας!
      Ο Θεος ας μας συγχωρεσει ολους!πην

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ αγαπητή μας πην. με όλα αυτά που γράφεις και ευχαριστώ για το μοίρασμα της καρδιάς σου με μας.

      Προσωπικά, προτιμώ μία πτώση που μπορεί να με κάνει πιο ταπεινό,

      από μία επιτυχία που θα με κάνει να υπεραίρωμαι.

      Στον προσωπικό μου αγώνα δεν με ωφέλησαν σε τίποτα οι ουσιαστικά ψεύτικες "επιτυχίες" μου, αντιθέτως με έβλαψαν πολύ.

      Οι αυθεντικές πτώσεις μου όμως μου προκάλεσαν την αληθινή επιτυχία!

      Την βαθιά επίγνωση ότι δεν με σώζει ο εαυτός μου,

      καθώς και ότι

      ο Θεός αγάπη εστί.

      Διαγραφή
  5. Γειά σου Πην
    τσίφτισσα και καραμπουζουκλού!
    ;-)
    Ωραία τα γράφεις, βρε!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ναι...και να πω σε κάτι ζηλιάρικα, ανώνυμο τρολερά
    που με παρενοχλούν κάτι χρόνια σε αυτή τη σελίδα..
    ότι όταν χρησιμοποιώ τη λέξη " λατρεμένο" στα γραψίματά μου, εννοώ το πολύ αγαπημένο.

    ΔΕν εννοώ ότι λατρεύω ένα πρόσωπο, ή κάτι σαν Θεό.

    Σταματήστε να "ψειρίζετε" τα κείμενά μου για να βρίσκετε την παραμικρότερη λέξη και να διαστρεβλώνετε τις προθέσεις μου...καρφώνεστε σαν κακο...ξυπνημένες πεθερές, προσοχή! προσοχή!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τα παίρνεις όλα στραβά. Δεν το ψείρησα , ήρθε αυθόρμητα κι άνευ κακίας, δηλαδή με αγάπη.

      Είπε κάποιος:

      "Λατρεία, μόνο στο Θεό. Αγάπη, σε όλους. Φιλία σε λίγους."

      Τι σημαίνει όμως λατρεία και ποιά είναι η διαφορά της απ'την αγάπη ; Πώς το βλέπεις εσύ ;




      Διαγραφή
    2. Λατρεία είναι,

      ολοκληρωτικό δόσιμο του εαυτού σε κάτι που σε υπερβαίνει και νοηματοδοτεί την ύπαρξή σου.

      Όταν η λατρεία σου αφορά τον άπειρο Θεό,

      σου προσφέρει άπειρη ικανοποίηση, σε ολόκληρη την ύπαρξη σου.


      Ο δε Θεός Αγάπη εστί.

      Εξ αυτού, αγάπη είναι να μετέχεις στο θυσιαστικό φρόνημά της/Του.

      Διαγραφή
    3. Από την καρδιά μου.

      Για την καρδιά σου, με περισσή αγάπη Κυρίου.

      :)

      Διαγραφή
    4. ;-) α χαχα με συγκινείς... ναι...από αγάπηηηη! να φαν' κι οι κότες! αρκεί να μην δηλώσω ευθαρσώς, ότι ακολουθώ το Πάτριο εορτολόγιο διότι τότε κάποιοι ...αρχίζουν αφρίζουν
      κακού- λογού και...σεληνιάζονται!
      - Δε βαριέσαι, τέκνον Τορκουεμάδα μου! Υγεία!
      ;-)

      Διαγραφή
    5. ..." αρχίζουν αφρίζουν κακού- λογού και...σεληνιάζονται!"...διότι δεν αγαπούν.

      Για μένα προσωπικά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία κι αξία τα ημερολόγια,

      αλλά ο άνθρωπος που στέκεται απέναντι μου.

      Ο οποίος,

      είναι εικόνα του Θεού που λατρεύω..

      Διαγραφή
    6. Aνων. 3: 52 μ.μ.
      Για μένα έχει μεγάααλη σημασία, ό,τι δέθηκε με τον εορτολογικό κύκλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και καθαγιάστηκε από αποφάσεις Ιερών Συνόδων.
      Για μένα η καινοτομία της αλλαγής του Πατρίου Εορτολογίου, και η ακολουθία του Νέου εορτολογίου αποτελεί Σχίσμα που μακάρι να θεραπευτεί στον τύπο αλλά και στην ουσία του.
      (Δεν θα αναπτύξω εδώ ποιον θεωρώ τύπο και ουσία ..τα έχουμε πει σε παλαιές αναρτήσεις για τον Άγιο Μάξιμο Ομολογητή,όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρεί..)

      Βεβαίως, η αγάπη προς τον απέναντι όποιος και αν είναι αυτός, είτε Χριστιανός, είτε άθεος, είτε Βουδιστής, είτε Μουσουλμάνος, η έμπρακτη αγάπη της Φιλανθρωπίας ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ, είναι το παράδειγμα που μας άφησαν πάντες οι Άγιοι...Μακάρι και μεις να τους μιμηθούμε..

      Διαγραφή
    7. Βεβαίως κι ασφαλώς αποτελεί καινοτομία και σχίσμα,

      στις καρδιές πολλών Ορθοδόξων Ελλήνων
      - αμφοτέρων πλευρών -

      αδερφών του Κυρίου.

      Η θεραπεία της ουσίας θα φέρει και την θεραπεία του τύπου.

      Διαγραφή
    8. Αγαπητη Σαλογραια κ να διαφωνω δεν προκειται να αντιδικησω μαζι σου.
      Ο μονος αντιλογος που μπορω να κανω ειναι να ισχυριστω πως ουτε σχισματικη ειμαι ουτε αιρετικη.
      Νομιζω αυτο ειναι αρκετο!
      Καλο βραδυ σε ολους τους αναγνωστες!πην

      Διαγραφή
    9. Ευανθία, εδώ στάλθηκε ένα σχόλιο εκ.μέρους μου. Η πονηριά και η κακία του δαίμονα που φιλοξενείς στην ύπαρξή σου δεν σε άφησε να το ανεβάσεις.

      Άθλια και σιχαμερή η κατάσταση σου !

      Πολύ άδικο !

      Αμετανόητη κι αχάριστη ψυχή!

      Με αηδιάζεις!

      Διαγραφή
    10. χαχα χα!

      Βρε ανων. "φίλε" ή "Ιωάννη" ή "Μυρμιδόνα" ή "Ιωάννα Θήβα" ή ό,τι άλλο ρουφιάνικο '' φουστανάκι" φοράς και μου έρχεσαι κάθε τόσο με άλλα "προσωπεία"

      βρε άνθρωπέ μου, που κατά καιρούς μπαίνεις δω μέσα και τρολάρεις με ανεξάντλητη ευρηματικότητα και κατάρες ...

      -Να είσαι καλά!
      Με κάνεις να ευθυμώ με την αφασία που σε δέρνει!
      ;-)

      Διαγραφή
    11. Πόσο απείρως αθλιότερος και σιχαμερότερος αλήθεια είναι εκείνος που λέει στον συνάνθρωπό του ότι είναι τέτοιος...

      Πέραν αυτού, φαίνεται αγαπητέ ανώνυμε της 21 Απριλίου 2015 - 3:33 μ.μ., ότι έχεις αναπτύξει μια περίεργη έξη προς την αηδία και την αναγούλα. Σου αρέσει κατά πως φαίνεται να αισθάνεσαι αυτού του είδους τα συναισθήματα. Σου αρέσει να αρρωσταίνεις τον εαυτό σου. Αλλά δε σου φτάνει μόνο αυτό. Θες την αναγούλα σου, να την εμμέσεις πάνω στους άλλους, κολλώντας τους την ασθένειά σου.

      Διότι πως αλλιώς να εξηγήσω την εμμονή σου να προσέρχεσαι και να ρυπαρολογείς σε αυτό το ιστολόγιο τη στιγμή που αισθάνεσαι αηδία όπως λες;

      Το μόνο που έχω να πω, να προτείνω, είναι προς την διαχειρίστρια να μην ανεβάζει τα όμοια σχόλια, διότι μόνο δυσωδία αναδύουν και ωφέλεια καμιά.

      Ήλος

      Διαγραφή
    12. Ήλε μου
      ευχαριστώ για την συμπαράσταση...
      Εντάξει.
      Στην περίπτωση του συγκεκριμένου ανώνυμου με τα πολλά προσωπεία, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια πσηλάααα!
      ;-)

      Διαγραφή
  7. Aγαπητέ ανων. 3:27 μ.μ.

    δεν ξέρω γιατί ( σε τσεκάρω κάτι χρόνια δω μέσα)
    και όσο και καλοπροαίρετη και να υπήρξα ΑΡΧΙΚΑ απέναντί σου, μου θυμίζεις τρελά κάτι δηλητηριώδεις πεθερές που το "παίζουν" μελιστάλαχτες με τις νύφες πλην όμως δε χάνουν ευκαιρία, με επιφανειακά θεολογικό ύφος, σαν φιδάκια μαύρα και κολοβά κρυμμένα στο χορτάρι, να τις θάβουν με όποιον τρόπο τους βρίσκεται πρόχειρος, ώστε να πετύχουν την απο-δόμησή τους, στα μάτια του γιού τους.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σένα, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αληθινή Χριστιανική ΑΓΑΠΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ, ΠΑΛΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , θεουσάκο μου..
    ;-) .

    Δόξα τω Θεώ, να σου το πω άλλη μία φορά, αν δεν το έχεις χωνέψει ακόμη, οι γυναίκες είμαστε οι κατεξοχήν "μανούλες" στην αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων.
    ;-)
    Στείλε εσύ, όμως τα φαρμάκια σου ελεύθερα..
    Μην κωλύεσαι....όλο και κάποιο θα ανεβάζω για να χαίρονται οι προιστάμενοί σου.

    Εξάλλου...ως γνωστόν...έχεις βιδωθεί σε αυτή τη σελίδα και..τιποτε δεν μπορεί να σταματήσει το...ζήλο σου.

    (τα παραπάνω ΔΕΝ είναι μόνον δική μου η ιδέα. Πάρα πολλοί άλλοι σιωπηροί αναγνώστες αγανακτούν με το στυλάκι σου, και με συμβουλεύουν τα σχόλιά σου ΝΑ ΜΗΝ τα ανεβάζω. Πολλά δεν τα ανεβάζω, πράγματι.

    Είμαι υπομονετικός άνθρωπος. Το έχω αποδείξει. Από το 2008 στο Διαδίκτυο, έχω φάει τα μπινελίκια της αρκούδας από ανώνυμους και κάτι επώνυμους.

    Δόξα τω Θεώ εδώ βρίσκομαι ακόμη. ΑΠΤΟΗΤΗ.

    Αν θες να πάρεις προαγωγή πάντως και να γίνεις πιο αποτελεσματικός, με τους αντιφρονούντες σαν και μένα, κοίτα το γραπτό σου "ξερόλας" και "κύριος τέλειος- άγιος" στυλάκι, καψερέ μου, να το διορθώσεις.

    Τα τρολερά, παλαιού τύπου, είναι αδύνατον πια να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Σε διαβεβαιώνω, διότι και οι γριές του διαδίκτυου, πιά, πονηρέψανε και έχουν άριστα οργανώσει τις άμυνές τους.
    ;-)
    Αυτά τα λίγα μια και θες να τ' ακούσεις, και από μένα...
    Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή