Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων δημιουργεί έναν ανύπαρκτο κόσμο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ημών των ιδίων

Διονύσης Χαριτόπουλος

(από το βιβλίο
ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ
εκδόσεις:  Τόπος)

6 σχόλια:

  1. Αγαπητή μας Ευανθία, όχι μόνο δημιουργεί την ψεύτικη κουλτούρα των πραγμάτων, αλλά την προβάλλει λυσσαλέα, καθημερινά, σε βαθμό που να έχει δημιουργήσει στον κάθε καταναλωτή τον εθισμό την εξάρτηση και το αναντικατάστατο της υπόθεσης,ειδικότερα για τους παλαιούς που έχουν αποκτήσει διαρκεί εικόνα των πραγμάτων. Θυμάμαι τον παππού μου, Θεός συγχωρέσει, από όπου έχω κληρονομιά και το όνομα, την ώρα των ειδήσεων, σταματούσε η κοινωνική δραστηριότητα του οίκου. Όλα διακόπτονταν, ησυχία ο βασιλιάς του σπιτιού, και κρεμασμένοι όλοι απο τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. Φαντάσου την αποτελεσματικότητα της προπαγάνδας από την επίσημη ειδησεογραφία που ο Χίτλερ δημιούργησε Υπουργείο προπαγάνδας και ενημέρωσης με υπουργό τον Paul Goebbels .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαρίνο μου
    όλη η ανθρωπότητα έχει πιαστεί στην μυγοπαγίδα
    της τηλοψίας. Όταν τα αποτελέσματα της Δυτικής πλύσης εγκεφάλου, θα είναι αυτά που οι ιθύνοντες, επιθυμούν, τότε, ακριβώς τότε, θα μας φέρουν μετά βαϊων και κλάδων και τον αντιΧριστούλη τος...

    Εμείς όμως ΔΕΝ μασάμε.
    ΔΕΝ μασάει η κατσίκα ταραμά!
    Τελεία και παύλα!
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 4Ε, ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΠΑΤΡΙΔΑ,ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ κ.τ.λ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
    ΤΖΙΜΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και ένας μοναστηριακός ραδιοφωνικός σταθμός στο διδακτικό, λέγεται "Μοναχική διακονία " και είναι από τη γυναικεία Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου .
      Εκπέμπει ζωντανά όλες τις ακολουθίες του μοναχικού τυπικού, καθημερινή παράκληση και πολλές ωφέλιμες ομιλίες γερόντων και άλλων.

      Ιωάννης

      Διαγραφή
  4. Ιωάννη
    και εδώ στην Πάτρα απέναντι στην Ναύπακτο
    υπήρχε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ του παπα-Σπύρου. Τον ακούγαμε τακτικά τα ταξίδια στα περάσματά μας από την περιοχή.

    Τώρα...τελευταία δεν τον ακούμε..άραγε τον έκλεισε τον σταθμό η..." αγάπη" του οικείου επισκόπου; Δεν ξέρω.
    Αν τον έκλεισε η...αγαπητική δικομανία του επισκόπου, ο Θεός να τον συχωρέσει. Είχαμε για κεινον μια καλύτερη εντύπωση, αλλά..είπαμε ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΥΠΟΜΟΝΗ...ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ..ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ , αγαπητέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μας σημασίας μεγάλης έχει μόνο τούτο Ευανθία μου...

    Ας κατατάξουμε εκ καρδίας εμείς όλους στον Παράδεισο και ας αφήσουμε το Θεό να αποφασίσει.

    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή