Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εκείνος που φροντίζει μονάχα για τούτη τη ζωή και αδιαφορεί για την άλλη, είναι ο έξυπνος της στιγμής, αλλά ο ανόητος της αιωνιότητας...

πηγή για τον τίτλο και τη φωτό: Τρελογιάννης


Αν θες, αγαπημένο
διάβασε και αυτήν την αληθινή ιστορία γνήσιας νεκρανάστασης
που μου εμπιστεύτηκε παλιότερα  
ο αυθεντικός μαρτυράς της, ο γιος του νεκραστημένου, ο Παντελής.

Ενδιαφέρον   στην  εμπειρία  με τον πατέρα του, παρουσιάζει
και η μικρή συνέχεια στη γνήσια ιστορία νεκρανάστασης.

Είθε να βρεθούμε προετοιμασμένοι για  την Τελική, 
τη μεγάλη μας Έξοδο στην Αληθινή Ζωή του Θεού, 
όταν έρθει η Ώρα μας.

Ευανθία η Σαλογραία 







2 σχόλια:


  1. Αγαπητή μου Ευανθία, σκεφτόμουνα ότι στην Αιωνιότητα δεν υπάρχουν ανόητοι και έξυπνοι, παρά μόνο οι εργάτες Του Χριστού και οι εργάτες του διαβόλου,ο καθένας στο πόστο του ως ανταμοιβή των κόπων της εργασίας αυτής της ζωής.
    Κάθε άλλος χαρακτηρισμός ανόητος ή έξυπνος δεν υπάρχει καταγεγραμμένος για τη μετά θάνατο ζωή.

    Συνέπεια αυτού του συλλογισμού λοιπόν, ο ανόητος της αιωνιότητας, είναι ο Χριστιανός στην Στρατευόμενη Αγία Εκκλησία και ειδικά στις μέρες μας, που οι Άγιοι Πατέρες προφήτευσαν ότι θα αδειάσει ο Άδης και όλα τα δαιμόνια θα βγούνε στην επιφάνεια της Γης, και πολύ θα υβρίζουν, και θα χλευάζουν, τούς προσπαθώντας να εργαστούν Τον Χριστόν και να ομολογούν την αλήθεια.

    Γι αυτό είπε ο Χριστός, "όπου επλεόνασεν η αμαρτία, υπερ-περίσευσε η Αγία Χάρις", και κάποιος Άγιος είδε τον Παράδεισο άδειο και απόρησε και ρώτησε και άκουσε φωνή που του είπε ότι, "ο Παράδεισος είναι άδειος γιατί όλοι οι Άγιοι είναι στη Γη, για να βοηθάνε τους αγαθούς δούλους Του Χριστού, και να είναι κοντά τους, πολύ κοντά τους, να τους ακουμπάνε για να λαμβάνουν θάρρος, δύναμη, παρηγοριά, γιατί έχει εκλείψει το παράδειγμα και η αρετή, γνώρισμα των παλαιών χρόνων""!!!

    Ο ανόητος της αιωνιότητας είναι ο Χριστιανός του κόσμου τούτου, γιατί ο Πανάγαθος Θεός θέλει οι γνήσιοι δούλοι Του να ζούνε με θλίψεις και στενοχώριες, ο δε κόσμος εν τρυφή και ανάπαυση.
    Δεν ευδόκησε ο Πανάγαθος Θεός οι αγαπητοί αυτού δούλοι να ζούνε στην ανάπαυση αυτής της ζωής, αλλά να ζούνε στις θλίψεις, στους εξευτελισμούς, στη συντριβή της καρδιάς, στις ύβρεις στους χλευασμούς.
    Γι αυτό ο κόσμος χαίρει και αυτοί νηστεύουν, ο κόσμος γελά και αυτοί στενάζουν, ο κόσμος κοροϊδεύει και χλευάζει, και αυτοί τα δέχονται όλα αναντίρρητα και αποφασιστικά, και δεν αντιμάχονται, όχι από φόβο ή και δειλία, αλλά για να μην δίνουν τροφή στο διάβολο να ταλαιπωρεί περισσότερο τις ψυχές, και να χειροτερεύουν την κόλαση των υβριστών και βλασφήμων.

    Αυτός είναι ο ανόητος της αιωνιότητας, γιατί πρέπει να γίνουμε μωροί και ανόητοι δια Χριστόν, εάν θέλουμε με Τη Χάρη Του Χριστού, να αξιωθούμε την καρδιακή ταπείνωση και την Ουράνια Βασιλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνο πολυσεβαστέ μας
    "ημείς μωροί δια Χριστόν" και ναι όπως το διατύπωσες ισχύει και για μένα:

    "Αυτός είναι ο ανόητος της αιωνιότητας, γιατί πρέπει να γίνουμε μωροί και ανόητοι δια Χριστόν, εάν θέλουμε με Τη Χάρη Του Χριστού, να αξιωθούμε την καρδιακή ταπείνωση και την Ουράνια Βασιλεία"

    Εμείς οι ανόητοι- οι από τους προσαρμοζόμενους στην "πρόοδο" χλευαζόμενοι- σε αυτή τη μοντέρνα εποχή του διαδίκτυου, επιμένουνε να κρατάμε την αρχαία Παράδοση των Ορθοδόξων παππούδων και γιαγιάδων μας.

    Είθε να το επιτύχουμε δι ευχών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή