Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γι'αυτο και Εγώ Χαμογελάω όταν Ακούω τους Ανθρώπους να μου Λενε οτι Μ'αγαπανε.



Οι Ανθρωποι Λένε ότι Αγαπούν τη Βροχή...αλλά Ανοίγουν Ομπρέλες όταν Βρέχει..

Αγαπούν τον Ηλιο.... αλλά Επιδιώκουν την Σκιά όταν ο Ηλιος Βγαινει....

Αγαπούν τον Ανεμο.....αλλά Όταν ο Άνεμος Φυσάει τα Παράθυρα Είναι Κλειστά....

Γι'αυτό και Εγω Χαμογελάω όταν Ακούω τους Ανθρώπους να μου Λένε οτι Μ'αγαπάνε.


Πηγή:Προσκυνητής
.............................................................................

6 σχόλια:

  1. η βροχή είναι...όξινη!
    ο ήλιος αρρωσταίνει, πια!
    ο άνεμος προκαλεί ακαταστασία και ζημιές..
    μα...
    οι άνθρωποι πρώτα είν΄ ανάγκη να αγαπηθούν για να μπορέσουν ν αγαπήσουν!
    όπως και να χει: η φύση συνυπάρχει με την αγάπη και τον άνθρωπο..ευτυχως υπάρχει ακόμα αγάπη, οπως την εννοεί το Ευαγγέλιο! Τυχεροί όσοι γνώρισαν ανθρώπους π αγαπούσαν. Εμπειρία που αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδιά της στην καρδιά.
    Εγώ χαμογελώ όταν μου λεν ότι μ αγαπούν. Μ αρέσει να προσπαθουν οι άνθρωποι! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-) Και μένα μου αρέσει να προσπαθούν οι άνθρωποι.
    Το τι προκύπτει από την προσπάθεια εκάστου, το ΤΕΛΟΣ θα το αποκαλύψει.
    Ως τότε υπομονή και πάλι υπομονή και ξανά υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι μετράνε την αγάπη βλέπεις, βάζουν ακόμα και κει όρια, αν τους πέσει πολύ δεν το αντέχουν. Θέλουν τον χρόνο τους, όλοι θέλουμε τον χρόνο μας.
    :-)

    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-) Φίλτατε Π
    είπες μια μεγάλη αλήθεια.
    Παντού θέλουν το χρόνο τους οι άνθρωποι.
    Το γνωρίζει καλύτερα από μας αυτό ο Θεός, γι αυτό συνήθως αυτό το χρόνο, μας τον χαρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα σε ολους,υγειενετε!
    Αγαπητε Π,συγχωρηστε με!Απο τα λιγα που εννοησε η καρδια μου ειναι πως χωρις την αγια Αγαπη κανεις δεν μπορει να αγαπησει σε βαθος,σε μακρος,σε υψο &,σε πλατος .Οποιος αγαπα βεβαιως δεν φοβαται μας λεγει στο κατα Ιωαν 4-18)το Ευαγγελιο.αλλα δυναται αυτη η αγαπη,εαν δεν την μεταχειρισθεις οπως πρεπει να σε χωρισει απο Τον Δημιουργο σου,μας λεγει ο αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης.Και ,η αγαπη του πλησιον ειναι παντοτε αδελφικη αγαπη.αντιθετα ,η αγαπη για την αμαρτωλοτητα ειναι εχθρα κατα Του Θεου.Το Πνευμα που μας εδωσε Ο Θεος ,δεν ειναι πνευμα δειλιας αλλα αγαπης και δυναμης και σωφροσυνης.Νομιζω τα παντα παντου η διακρισις.Προσωπικως,εχω μαθει να φευγω για καποιο μικρο η μεγαλο διαστημα προσευχωμενη δια προσωπο που αγαπουσε με την αγχωνη να με τρυπα,και αυτο ηταν χρονος εποικοδομητικος για το εν λογω προσωπο αλλα και δια εμε ....το αποτελεσμα ηταν καταπληκτικον.διοτι χρονο δινεις ...αλλα αυτος δεν περιοριζεται στην επαφη αλλα και στην ελλειψη αυτης.Πολλες φορες μπορει να παραμεινεις σε μια επαφη και να χασεις την ψυχη σου.Και αυτο διοτι η αγαπη ,μας λενε οι αββαδες της ερημου,δεν πρεπει να διασαλευει και να τρανωνει την ειρηνη της καρδιας.και ομιλουμε για μια φιλικη σχεση και οχι μια οικογενειακη οπου εκει η υπομονη ειναι απεραντη.Τα ορια λοιπον πρεπει να υπαρχουν.Ο χρονος δεν δεσμευει,ειμαστε ελευθεροι.Εαν κανω καπου λαθος συγχωρηστε με.Οταν εναπροσωπο που τωρα επαινεις και υποστηριζεις αυριο το συλλαβεις επ αυτοφορω να σε κλεβει,θα το εμπιστευοσουν να το εχεις σπιτι σου,εστω και εαν ηταν το δεξι σου χερι;;; Εαν λοιπον ενα προσωπο ζημιωνει την αθανατη καρδια σου,πως μπορεις να το κρατεις πλαι σου (δεν ομιλουμε για τους οικειους)...αλλα για συγγενεις και φιλους.Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να σε ανεχεται ουτε και εσυ εισαι ομως υποχρεωμενος να καταναλωνεσαι στην αγαπη ,χωρις να αφηνεις μιαν ανασα στον αλλον να επαναπροσδιορισει αποψεις καιθεσεις .Εαν αυτο που ειπα λεγεται εγωισμος θα ελεγα η εμπειρια της συναναστροφης εχει μεγαλυτερη μαρτυρια.
    Η αγαπη ειναι προς ολους.αλλα δεν κανουμε με ολους! Και αυτο το αββαδικο που ειπα,το εχω μελετησει πολυ καλα,ασχετως εαν καποιοι με ελεηνολογουν επειδη αγαπω αυτον τον απλο τροπο κατα την γνωμη μου [διοτι υπαρχουν πολλοι που θεολογουν που δεν τους φθανω ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι]να εκφραζομαι.απο εκει και εκει....παντα καλα να ειστε και να χαιρεσθε εν Κυριω,τιποτε δεν εχω με κανεναν.Αλλα οταν μιλας πνευματικα και πολλοι εδω μιλουν και ο αλλος σκανδαλιζεται, οχι ως προς το περιεχομενο του λογου,αλλα ως προς το ποιον του ομιλουντος......δεν εχει νοημα και να μενει κανεις σε μια φιλικη σχεση τετοιου ειδους.Θα το δειτε και εσεις αυτο στην καθημερινοτητα.Δεν λεγω ψεμματα!
    Ευχαριστω και παλι.πην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aληθώς Ανέστη ο Κύριος
    καλή μου Πηνελόπη!
    Να μου είσαι καλά.
    Το μείζον πάντα η Αγάπη του Θεού, ακόμη και για τους εχθρούς όμως αν κάποιος συνειδητά και σκόπιμα, και δαιμονικά θέλει να μας επιτίθεται ή να μας συκοφαντεί, ή να μας αιφνιδιάζει με τον απίστευτο φθόνο και την κακία του και μάλιστα δημόσια και μάλιστα μπροστά σε μάτια ανθρώπων που δεν ξέρουν το βάθος της αλήθειας, εκεί, ναι, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται άλλο πάρε δώσε φιλίας ας πούμε.
    Για να μη διακινδυνεύουμε μεγαλύτερη οργή...
    Για να διαφυλάξουμε την πολύτιμη εσωτερική μας ειρήνη.
    -Φεύγε και σώζου έλεγαν οι Αρχαίοι Σοφοί Πατέρες..

    Μερικές φορές, χρειάζεται να φεύγουμε προκειμένου να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.

    Φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή