Σάββατο 12 Μαΐου 2012

To άσχημο υπάρχει...


Το άσχημο υπάρχει
γιατί  το ωραίο 
κανείς δεν το καταλαβαίνει όλο.

Αντόνιο Πόρτσια

("Φωνές" εκδ. Ίνδικτος σελ.128)

8 σχόλια:

  1. Αν το καταλάβαινε, δεν θα ήταν αρκετά..Ωραίο! Το Ωραίο δεν μπορεί να είναι εξημερωμένο αλλά ελεύθερο. Δεν μπορεί να είναι περιορισμένο αλλά ορίζει μόνο τον εαυτό του. Και γενικώς, το Ωραίο είναι του Θεού και είναι Άπειρο, ενώ το άσχημο έχει όριο και είναι του ανθρώπου. Μία ελπίδα έχει το άσχημο να γίνει Ωραίο. Αν αφήσει το Ωραίο να το κατακλύσει και να το εμπεριέξει.
    Καλό ξημέρωμα Φηλικιτάτη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ;-0
    Πω πω Ρεγγίνα, φιλόσοφε!
    Με έστειλες!
    .....................

    ("κοίτα με τι στέλνονται κάποιες βαρεμένες, φίλε μου!"

    "ναι, βρε! γιατί να μη με στείλει;
    Αφού ο λόγος της, αναδύεται ως αχτύπητο υπερηχητικό όχημα, παλιοζηλιάρη! άντε από δω! πειραστή!")
    ...............
    Τα παραπάνω, τα εντός παρενθέσεως, ήταν εσωτερικοί μονόλογοι στο κεφάλι της γραίας, μη δίνεις σημασία αγαπημένο μου...τους συνηθίζω...
    ;-)

    Μου έφτιαξες αρχόντισσά μου τη μέρα. Πολύ σ'ευχαριστώ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλώντας για το άσχημο και το ωραίο, από τον έτερο σαλό του διαδικτύου, τον Τρελογιάννη, αλίευσα αυτή την ταινία καλή μου Σαλογραία. Λέγεται ο Ιερέας.

    http://www.youtube.com/watch?v=LH_eFqIzOhI&feature=player_embedded#!

    Νομίζω είναι σχετική με το κείμενο που μοιράστηκες μαζί μας. Βαθιά και μεστή νοημάτων αλλά και συγκινητικότατη. Και για να συνδέσω αυτή σου την ανάρτηση με την επόμενη που έκανες, το άσχημο υπάρχει γιατί πέσαμε. Πρώην άγγελοι και άνθρωποι ομού. Είθε να μας δίνει πάντα την δύναμη να σηκωνόμαστε να βλέπουμε αλλά και να πράττουμε το ωραίο.

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ;-)
    Ήλε φίλτατε
    πράγματι, εξαιρετική η αληθινή ιστορία του μεγάλου αγωνιστή Ρώσου ιερέα του πολυπαρεξηγημένου και από εχθρούς και από φίλους.

    Την είδα και γω τις προάλλες και με παρηγόρησε πολλαπλώς,όπως πάντα με παρηγορεί και η ευγενής ηλεκτρονική γραφή σου... να έχεις υγεία και εύχομαι ο Κύριος να καταπέμψει σύντροφο αντάξια, στα συναισθήματα και την Ορθόδοξη χριστιανική λογική σου.

    (Πληκτρολογώ με το κοτοπουλάκι μπροστά από το πληκτρολόγιο. Είναι αυτό που αγόρασα τη Μ. Πέμπτη. Ζεί ακόμα...έχει πολλή πλάκα!το βράδυ το τυλίγω πάντα με τη μάλλινη γκέτα και κοιμάται ήσυχο, φασκιωμένο σαν γιουβαρλάκι, σαν μωράκι, χαχα...είμαι τρελή για δέσιμο, το γνωρίζωωω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υστερόγραφο:

    Αν θες, δες αυτό το ωραίο βίντεο

    http://www.youtube.com/watch?v=nwAYpLVyeFU&feature=player_embedded

    που μου έστειλε σήμερα ένας αδελφός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως άνθρωπος ζουλιάρης που είμαι Σαλογραία μου, το ζήλεψα το κοτοπουλάκι σου ομολογώ! Ευχαριστώ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια, που πέσαν πάνω μου σαν τη μάλλινη κουβερτούλα που σκεπάζεις το χαριτωμένο σου κοτοπουλάκι. Κάθε φροντίδα μας, κάθε καλή μας πράξη ή λόγος, δε χάνεται. Και όπως το βίντεο που έλαβες δείχνει, έτσι πιστεύω κι εγώ, ότι κάποτε γυρνάνε σε αυτόν που τα προσέφερε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Προσπαθώ ολοένα και περισσότερο να εγκαταλείπω τον εαυτό μου στην Πρόνοιά Του. Ό,τι Εκείνος ξέρει ότι είναι καλύτερο και ωφελιμότερο για μένα αλλά και τους ανθρώπους γύρω μου. Είδα και τα χαΐρια μου ακολουθώντας μέχρι τώρα αυτό που "ήθελα". Έχω πολύ δρόμο ακόμα. Οψόμεθα.

    Ήλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἔρχεται καιρὸς ποὺ οἱ ἄνθρωποι θὰ τρελλαθοῦν καὶ ὅταν δοῦν κάποιον ποὺ δὲν εἶναι τρελὸς θὰ ξεσηκωθοῦν ἐναντίον του καὶ θὰ τοῦ ποῦν “εἶσαι τρελός”, ἐπειδὴ δὲν εἶναι ὅμοιος μ᾽ αὐτούς. ( Μ. Ἀντώνιος )
    Αλήθεια, πόθεν με γινώσκεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ;-)
    ....χαχα...μάλλον θα έχω...
    προ-ΑΙΡΕ-τικό ("προορατικό" ήθελε να πει αλλά δεν ήξερε να το πει σωστά)
    που έλεγε και μια απλή ψυχούλα που ξέρω σε κάποιο νησάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή