Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όλες οι αμαρτίες πληρώνονται...(σκίτσο)

35 σχόλια:

  1. Μην βλέπετε παντού αιρετικούς ο χριστός είπε πως όποιος φθείρει τον ναό του αγίου πνεύματος ο ίδιος θα τον φθείρει και ναός του αγίου πνεύματος είναι η εκκλησία. Δεν ξέρω πια από τις 2 στάσεις είναι εκκλησία, τα περί κουσουριού του μακαριστού Χριστοδούλου ή το πρέπει να σεβόμαστε την διαφορετικότητα του Ιερωνύμου; Σε μένα το πρώτο μου μυρίζει χωρισμό και το δεύτερο εκκλησία. Γιατί βασική χριστιανική αρχή είναι να δέχεσαι τον συνάνθρωπό σου όπως είναι. Αυτή είναι και η βασική προϋπόθεση για να αγαπήσεις πραγματικά κάποιον. Πραγματικά στεναχωριέμαι που υπάρχει τόση κακία από εσάς για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Ίσος και μόνο η ύπαρξη του διαφορετικού σε οποιοδήποτε επίπεδο σας βγάζει από την βολή σας και το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να το κατηγορείται ως λανθασμένο και αιρετικό. Δεν ξέρω αν πιστεύουμε στον ίδιο θεό, γιατί ο θεός που πρεσβεύετε με τρομάζει αφάνταστα. Το βλέπω στα πρόσωπά σας όταν δήθεν συγχέεται την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και με άλλα άσχετα πράγματα. Βλέπω πως πίσω από αυτό κρύβετε μία ανήθικη, χυδαία ιδιοτέλεια. Βγείτε από την κόλαση που ζείτε γιατί κόλαση είναι να μην μπορείς να συγχωρήσεις δηλαδή να χωρέσεις μαζί με κάτι διαφορετικό από σένα. Κόλαση είναι το να προσάπτεις κατηγορίες που για σένα είναι από τις βαρύτερες ώστε με αυτόν τον τρόπο ξεχνάς να δεις τον εαυτό σου με ειλικρίνεια για δικά σου ελαττώματα και αδυναμίες. Θα προσευχηθώ για σας στον θεό που αγαπά τους πάντες με τρόπο που σκανδαλίζει. Στον θεό που ο γιός του διαλεγόταν με τα αποβράσματα της τότε κοινωνίας και δεν άντεχε την ελίτ της εποχής του θρησκευτικής και πολιτικής, που σκανδάλιζε τους θρησκευόμενους της εποχής του με το να κάνει θαύματα το Σάββατο μέρα αργίας που έζησε όχι εντός αλλά εκτός γάμου κάνοντας οικογένεια τους φίλους του. Στον θεό που έβαλε πρώτο στον παράδεισο αυτόν που η κοινωνία είχε τελευταίο και χλεύαζε.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αμαρτίες πληρώνονται από τους ..διπλανούς;;
    Σε ποιό τραπέζι να κάτσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελέ μου
    μας κάνεις αυστηρή κριτική και έχεις όλο το δικαίωμα να την κάνεις.
    Δεν μπορώ να σε πείσω περί του αντιθέτου με λόγια...
    Ίσως να μπορούσα να σε κάνω να βάλεις ένα ερωτηματικό στις απόψεις σου, αν π ρ ο σ ω π ι κ ά γνωριζόμασταν.
    Εφόσον αυτό δε συμβαίνει το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψη και να προσεύχομαι να δεις και μια άλλη εικόνα πραγμάτων...
    Η Κυρά Παναγία να σε ευλογεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O XRISTOS GRAFETAI ME KEFALAIO
    AGGELE,
    TO DIKO SOU ONOMA TO GRAFEIS ME MIKRO?!

    KAI O THEOS ME KEFALAIO THITA.

    oso gia ta ypoloipa grafomena sou
    kali metanoia
    en eirini,
    poly thymwmenos eisai....
    giati arage?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναίς,
    λατρεμένο μου
    με την ωραία ερώτηση...

    σε ΌΠΟΙΟ τραπέζι και να καθίσουμε, το κακό ΟΛΟΙ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,διότι τόσο με βάση τη θεωρία του Χάους της Φυσικής, όσο και με βάση την Ορθόδοξη θεολογία, ΟΛΑ είναι μια ενότητα...

    Επεσε-έφταιξε ΕΝΑΣ , ο Αδάμ και στο πρόσωπο του, έπεσε-έφταιξε, όλη η ανθρωπότητα.

    Σώθηκε-δικαιώθηκε, ΈΝΑΣ, ο ΧΡιστός, και στο πρόσωπό Του, σώθηκε-δικαιώθηκε ολη η ανθρωπότητα...

    Το π ό τ ε και το π ώ ς θα πληρωθούν οι αμαρτίες είναι ένα δεύτερο ερώτημα, αλλά ότι
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ,
    ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ
    ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,
    είναι παραπάνω απο ΒΕΒΑΙΟ.

    Εφόσον ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ κτιστών πλασμάτων
    (το σύστημα είναι ανοιχτό με συνεχείς αλληλεπιδράσεις, όλα αλληλεπιδρουν με όλα και όλους)η ερώτηση:

    -Εγώ τι φταίω;
    αντηχεί παιδική και δίχως ιδιαίτερη επίγνωση της οντολογίας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιοφυής εικόνα. Αυτή και άλλες πολλές κάθε μέρα δείχνουν στις εφημερίδες, τα περιοδικά, την τηλεόραση και παντού την κατάντια του κράτους και των πολιτικών του. Ποιήματα δυναμικά που με χιούμορ ή θλίψη εκφράζουν το σημερινό κατρακύλισμα μιλούν στις καρδιές των Ελλήνων, που σφίγγονται, γιατί η Εθνική τους συνείδηση καταπιέζεται από την αίσθηση της αχρηστίας.
    Το θέμα είναι: ΠΟΤΕ στην ευχή θα ΚΑΝΟΥΜΕ κάτι; Πότε θα περάσουμε από το καλλιτεχνικό, προετοιμαστικό δηλαδή, στάδιο, στη δράση; Αρκετά κλάψαμε την κατάντια μας και κοροϊδέψαμε τη χώρα μας, αρκετά γελάσαμε με τα γελοία καθημερινά καμώματά μας. Αλλά τι κάνουμε για την αλλαγή; Περνάμε ένα κόκκινο για μαγκιά, λαδώνουμε τον κόσμο για μια μπουκιά ψωμί. Αν δεν κάνουμε τίποτε για την Ελλάδα μας, που δεν αξίζει τόσες βρισιές, τότε δεν είμαστε κι εμείς παρά χοντροί Καραμαλήδες! Ο Θεός βοηθός εκεί που φτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε φίλτατε
    Το ΠΟΤΕ θα ΚΑΝΟΥΜΕ απασχολεί ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ...
    ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαλογραία αγαπητή, ο λόγος σας σκληρός αλλά αληθής

    Ζούμε σε ένα πολιτισμό που βλέπει τον άνθρωπο σαν άτομο, αδιαφοροποίητη μονάδα συνόλου. Προηγείται το άτομο, περιχαρακωμένο από ατομικά δικαιώματα, και έπεται η συμβατική ά-σχετη σχέση με τα άλλα άτομα υπό την αιγίδα χρηστικών κανόνων ηθικής. Η προτεραιότητα του ατόμου διευκολύνει την απόδοση της αποτυχίας της συμβίωσης σε ένα ή σε ελάχιστα άτομα, σε άτομα που το σύστημα τα έχει σε θέση ευθύνης ή που είναι οι συνήθεις ύποπτοι, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι κάθε κοινωνίας. Όμως η εμπειρία της ζωής άλλα μαρτυρεί. Οι άγιοι προτίμησαν τον μαρτυρικό θάνατο, το τέλος δηλαδή της ατομικότητας, από το να διακόψουν την σχέση τους με τον Θεό. Όταν αγαπάς κάποιον, τον αγαπάς όπως είναι, χωρίς όρους. Τότε η από-σταση των ατόμων καταργείται. Ο χρόνος γίνεται αδιάστατο παρόν σταματάει να μετράει την φθορά. Η σχέση, σαν αγάπη, σαν αυτοπροσφορά, προηγείται της ατομικότητας. Η πτώση από την σχέση, η αδυναμία υπέρβασης της ατομικότητας, είναι η κόλαση του να μην αγαπάς. Η πίκρα που δημιουργεί είναι παγίδα θανάσιμη αν ψάχνεις την πηγή της σε άλλα άτομα, είναι όμως ελπίδα σωτηρίας αν την εκλάβεις σαν αδυναμία να ανταποδώσεις την αγάπη Εκείνου. Αγάπη απέραντη και αδαπάνητη διότι δεν έχει καμία ατομικότητα να υπερβεί. Μόνη περατή ανταπόδοση του απέραντου η των πάντων ένωση, η των πάντων συγ-χώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Σντούπ!...η Σαλογραία ξαναλιποθύμισε...)
    ..................................
    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ...

    Τι λόγος είναι αυτός, καλέ μου άνθρωπε...τι λόγος...για ΌΝομαααα!
    Εδώ μέσα εσύ πας χαράμι!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαλογραία αγαπητή

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η θεματολογία και η παρουσίαση του μπλόγκ σας είναι μοναδική. Η πληθώρα των σχολίων μαρτυρεί γι αυτό. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση ενός βιβλίου και σας ενθαρρύνω γι αυτό. Όσο για μένα, είναι τιμή μου να σας κάνω που και που κανένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εε..ναι!Τώρα λιποθύμισα κι εγώ, που είμαι και λίγο γουρουνόπετση!
    Το σχόλιο για την ενότητα των κτιστών πλασμάτων διαπέρασε ακόμα και το γουρνοτόμαρό μου και ταρακούνησε λίγο το μικρόκοσμό μου ,που έτσι κι αλλιώς,έμπαζε εδώ και προ πολλού.
    Σε ξαναφιλώ καλή μου Σαλογραία-Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α πα παααα! Emmanuil
    δεν είπα κανένα καλό λόγο...μόνο...(σντουπ!...)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περιστεράκι Στ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ -ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ- ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...
    φιλιάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πρώτο σχόλιο (αυτό του Άγγελου), μήπως είναι λίγο άσχετο με την ανάρτηση;;; Καλή μου Σαλογραία, συγχωρέστε μου την αδυναμία να μην πάρω το λόγο επί του θέματος...(εξάλλου έχετε και το δικαίωμα της λογοκρισίας... δεν θα σας παρεξηγήσω ;). Ομοφυλόφιλος είναι όποιος του αρέσει το ίδιο φύλο, ενώ ετεροφυλόφιλος όποιος του αρέσει το άλλο φύλο. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι γύρω μας για να μας αρέσουν ή όχι, αλλά για να τους αγαπάμε. Και εφόσον δεν έχουμε καταφέρει να τους αγαπήσουμε είναι ανόητο να κάνουμε οποιαδήποτε διάκριση, γιατί υπάρχει κίνδυνος να είναι κρίση... Στην εκκλησία υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι και άλλοι και άλλοι και άλλοι αμαρτωλοί... Ας περιμένουμε το Θεό μας να βγάλει έξω όποιον νομίζει κι ας μην προτρέχουμε... Συγχωρήστε με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακάρι όμως να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας σε αυτόν τον κόσμο και όχι στον άλλο, γιατί αλλοίμονό μας τότε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λένα μου
    ευχαριστώ τον Κύριο που σε φ ώ τ ι σ ε και έγραψες αυτή την άγια απάντηση στον Αγγελο, τοποθετώντας το θέμα με ειρήνη σε ορθότερη βάση...
    Επειδή επικοινωνούμε μόνο γραπτά είναι επόμενο να δημιουργούνται ενίοτε κενά και απορίες περισσότερες...
    Για το ότι βγαίνουμε εκτός θέματος, προσωπικά δεν θα κατηγορήσω κανέναν...είναι και δικό μου ολίσθημα συχνάκις...
    Φιλιάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς

    "Μακάρι όμως να πληρώσουμε τις αμαρτίες μας σε αυτόν τον κόσμο και όχι στον άλλο, γιατί αλλοίμονό μας τότε!!!!"
    ............
    Η μέριμνα του Ορθόδοξου όσο ζει, αυτή είναι...

    Να "πληρώσει" ό,τι είναι, ΕΔΩ

    (προσέχοντας όσο μπορεί, να μη δημιουργεί "χρέη" τόσο εις βάρος του εαυτού όσο και εις βάρος των άλλων, διότι είπαμε ότι οι συνέπειες αλληλοδιαπλέκονται επειδή γίνονται ωσμώσεις, "υλικών" ασύλληπτης λεπτότητας)

    ...ώστε ΕΚΕΙ,στό έσχατο Δικαστήριο της Συνείδησης, να έχει μια καλή απολογία...

    Αυτά οι άσχετοι από την Ορθόδοξη ζωή και
    ε μ π ε ι ρ ί α, μπορεί να τα χλευάζουν είτε με την αίρεση και την πλάνη τους, είτε με τον υλισμό τους, όμως εμένα, αυτή η εγρήγορση και η ΠΡΟΣΟΧΗ, μου φαίνεται στάση ευλογίας...

    Φέτος στη γιορτή μου, έλαβα μήνυμα από μια εκλεκτή, αγωνίστρια ψυχή με τις λέξεις:
    << Χρόνια πολλά, ΚΑΛΉ ΑΠΟΛΟΓΙΑ>>

    Τι να σου πω:με συγκίνησε πολύ αυτή η κουβέντα...
    Είθε, δι ευχών σας, μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..και,για τις οσμωσεις,''υλικων''ασυλληπτης λεπτοτητας,(πολυ μ'αρεσε η τοσο ακριβης σου περιγραφη)..εχει προνοησει η Χαρις του Κυριου και ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο πολιτισμος,ωδηγειται στην συλλογικη αλλα και προσωπικη περιγραφη του..

    ..το κοσκινο ερχεται..

    ..παντα κατα τους απεριγραπτους νομους της θεωριας του Χαους που αναποφευκτα γενναει τον ''παντεποπτη''ψηφιακο πολιτισμο:..η εικονικη δηλ, πραγματικοτητα της θεωριας του χαους,οχι,η αντικειμενικη,που ειναι η γνωση ολων των παραμετρων..

    .. η κατα τον Ενωχ-που υπαρχει ως αναφορα στην επιστολη Ιουδα,στην Καινη Διαθηκη-κατα τους νομους της Βεκαα..

    ..φυλακας των οποιων ειναι ο Αρχαγγελος Μιχαηλ,ο Αρχων ο Μεγας..

    ..αλλα και ενδιαμεσως,η πιστη στην Μαρτυρια του Ιησου,σωνει το ηδη απολλωλος..η πιστη και η μετανοια στο Αγιο Αιμα Του.. δεν υπαρχουν λιγο η πολυ αμαρτωλοι..

    ..οποιος δεν πιστευει στην θυσια του Ιησου,εχει ηδη κριθει..''διοτι τοσον ηγαπησε ο Θεος τον κοσμον''..

    ..ολα τ'αλλα ειναι κρατικοθρησκευτικες εφευρεσεις και πιστη που αφορα τραπεζικες..καταθεσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαλόγερε

    με τον Άρχοντα Μιχαήλ έχω μεγάαααλες συμπάθειες...αλλά εσύ όλο θές να μας τρομάξεις στο μη περαιτέρω...
    αρνούμαι, ωστόσο να πανικοβληθώ...παρά τα ζοφερά σημεία...

    "Ό,τι ειναι να ρθει θε να ρθει, αλλιώς...θε να προσπεράσει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...αλλοιως ΘΑ προσπερασει;

    ..ας γελασω..ψηφιακα..(ΧΙ)ΧΑΧΑΧΑ(ΧΙ)ΧΑΧΑΧΑ(ΧΙ)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρός
    Emmanouil

    ...Tαπεινωσίς ειναι ή νοερά διδασκαλία του Χριστού, η οποία φυλάσσεται από όσους τήν αξιώθηκαν στούς μυστικούς θαλάμους τής ψυχής, και δέν μπορεί νά εκφρασθη μέ λόγια.

    ...Οποιος λέγει ότι ώσφράνθηκε καλά τήν εύωδία ένός τέτοιου μύρου καί συγχρόνως όταν ακούη επαίνους σ υ γ κ ι ν ε ί τ α ι κάπως η καρδιά του η βλέπει ότι δ ο ν ε ί τ α ι από τήν δύναμι τών έπαινετικών λόγων, αυτός , ας μήν απατάται, έχει πλανηθή.
    Κλίμαξ, λόγος ΚΕ' 37

    Ειναι άδικο νά πάς χαμένος, καθώς επίσης καί αλλες εκλεκτές ψυχές πού συμμετέχουν σέ αυτό τό blog

    Οι επαινούσι ημάς πλανούσι ημάς!!

    ...« διότι εκείνοι με τους επαίνους που μου κάνουν, ωφελούν τον εαυτόν των , εμέ όμως με βλάπτουν. Διότι λέγουν οι Άγιοι Πατέρες, ότι ο επαινών μοναχόν (και λα'ι'κόν) παραδίδει αυτόν τω Σατανά »

    Αρχιμ. Φιλόθεος Ζερβάκος



    ...ας τό λάβει αυτό υπόψην της η πλανεμένη αλλά καί εκλεκτή ψυχούλα Σάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σπυριδωνάκι μου

    και πού το ΞΕΡΕΙΣ ότι με τους επαίνους
    δ ο ν ε ί τ α ι η καρδία του Εμμανουήλ;

    Είσαι μ έ σ α σε αυτήν την καρδιά και β λ έ π ε ι ς;

    -Μην τρελαθούμε, κυρία μου, που λέει και ο εθνικός μας γελωτοποιός...

    Επειδή τον επαινέσαμε και επειδή μας ευχαρίστησε
    για τους επαίνους εσύ, περιστεράκι μου, έβγαλες
    το π ά ν υ
    α υ θ α ί ρ ε τ ο συμπέρασμα ότι δονείται από
    κ ε ν ο δ ο ξ ί α η καρδία του;

    -Και ποιός σε δ ι ό ρ ι σ ε εσένα κ ρ ι τ ή της καρδίας του Εμμανουήλ;

    Το έχεις καημό που δεν έγινες ψυχίατρος ή ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ σε μοναστήρι και μας το κρύβεις, πουλάκι μου;

    Και το ρητό λέει να μην επαινεί κανείς ΜΟΝΑΧΟ...

    Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟΣ.

    Ο Εμμανουήλ, είναι έγγαμος κάμποσα χρόνια με την ΙΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ-ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ- ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ;

    ΞΑΝΑ
    -ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑΑ!

    Επειδή, λοιπόν, τυχαίνει να έχω γνωρίσει και από κοντά τον Εμμανουήλ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, και όχι μόνο από μακριά, και να έχω βυθομετρήσει την ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ σεμνότητά του(ς), σου λέω, ΚΟΜΜΕΝΕΣ οι κρίσεις του είδους, διότι αν συνεχίσεις τις κάνεις και μάλιστα φωναχτά, θα αρχίσω και γω να σου λέω ότι ΚΑΙ ΣΥ ΕΧΕΙΣ το ΠΑΘΟΣ του ΚΑΡΑ-ΦΘΟΝΟΥ, το οποίο δ ε ν
    α ν τ έ χ ε ι να ακούσει έ π α ι ν ο άλλου ανθρώπου
    και διαολίζεται, και προβαίνει εν συνεχεία σε τέτοιου είδους θρησκευτικές δηλώσεις, ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ, που αποσκοπούν ΔΗΘΕΝ στη διόρθωση του πάθους του πλησίουν, για τον οποίο πλησίον ΚΑΝΕΝΑΣ δ ε ν σε διόρισε θεραπευτή του.

    -Ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν, έκβαλλε την δοκόν εκ του οφθαλμού σου...λέει το Ευαγγέλιο, και αφήστε την τρίχα στο μάτι του άλλου, ΕΛΕΟΣ όλοι οι θρησκευάμενοι που επειδή διαβάσατε ένα βιβλίο νομίζετε ότι τα εφαρμόσατε κιόλας, και ότι έχετε δικαίωμα να καταδικάζετε τον πλησίον σας, ΦΑΡΙΣΑΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ.....

    Θα μπορούσα και γω να αρχίσω να σε κριτικάρω έτσι εξ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, όμως δ ε ν επιθυμώ τέτοια κριτική διότι ξέρω καλά πόσο ΑΔΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μακράν της πραγματικότητας.

    Ο Εμμανουήλ

    (μια και αυτόν έθιξες με την άστοχη κουβέντα σου)

    είναι εξαιρετικά καταξιωμένος στον κοινωνικό χώρο του, ζει ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΑΤΑ,
    ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ,
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ, διότι
    ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ, και ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ
    ε ν τ ί μ ω ς ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
    ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΗ ΑΠΟ μας τους φτωχούς και τους ασήμαντους.

    ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΣΑΝ ΑΓΑΠΗ,
    ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΜΕΡΙΚΟΙ...ΕΛΕΟΣ...

    ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑ, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑΑ!

    Όσο για το ότι εγώ είμαι πλανεμένη, Σπυριδωνάκι μου, το δέχομαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ, και α να αγιάσει το στόμα σου

    όμως, λύσε μου την απορία, εσύ...ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ;

    Αν το πιστεύεις ότι είμαι πλανεμένη, καλό είναι να μή χάνεις τον καιρό σου με αυτές τις σελίδες...

    (ΤΟ ΡΩΤΑΩ διότι ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΑΝΙΑΚΑ ΤΗ ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ ...ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ Ο Λ Ε Σ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, από κτίσεως μπλογκ, ΠΑΡΑΜΑΖΩΜΑ...)

    κοίτα να κάνεις κάτι σοβαρότερο, ας πούμε, κοίτα να ανοίξεις το ΔΙΚΟ σου μπλογκ και να ΜΗΝ κάνεις εκεί τα δικα μας τα λάθη,

    άντε να σε χαρώ...ωραία τα λες...προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα...

    ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ...θα αφήνουμε και κανένα ευγενικό σχόλιο...είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙς ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ...:-)

    Στα λέω, αυτά, επιγραμματικά, με ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΚΙ ΜΟΥ...

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...

    ΑΡΚΕΤΑ...

    Σε ευχαριστώ που με άκουσες,επίσης με όλη σου τη χριστιανική αγάπη...

    Αυτά τα λίγα και φεύγω διότι...δεν προλαβαίνω...
    Σε ασπάζομαι εν Κυρίω και θα εύχομαι τα καλύτερα...

    Να εύχεσαι και συ να φωτιστώ και να ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ αλλά...μη ΣΜΠΡΩΧΝΕΙΣ..ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ...

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΩ ΧΩΡΙΣ "χριστιανικές" ΜΠΟΥΝΙΕΣ, ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ,ενάντια στους αδελφούς και ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ...

    Φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια ωραία ινδιάνικη παροιμία λέει:

    ΜΗ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ
    ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΛΙ ΔΡΟΜΟ
    ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

    Ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ....« καί αναστάς ό αρχιερεύς είς τό μέσον έπηρώτα τόν Ίησουν λέγων'
    ούκ άποκρίνη ουδέν; τί ούτοι σου καταμαρτυρούσιν;

    ... ό δέ έσιώπα καί ούδέν απεκρίνετο »....

    Κάθε σιωπή εχει τόν λόγο της...
    καί κάθε λέξη έχει τόν φόβο της...

    Φιλιά;;;;;;

    ...« ό δέ Ίησούς είπεν αυτώ' έταιρε, έφ' ώ πάρει ...
    ..Ιούδα, φιλήματι τόν υίον τού ανθρώπου παραδίδως; »...

    Υπάρχη ο Μακάριος Πέτρος καί ο μιαρός Ίουδας..
    Από εσένα εξαρτάτε..

    Γρηγόρησον...

    ...Κλείνει ή αυλαία σου.. καί θά βρεθείς σκέτο χώμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σπυριδωνάκι μου
    Η Κυρία Θεοτόκος να σε σκεπάζει με τη φροντίδα της.
    Σ'ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλος ό κόσμος είσαι..

    είσαι εσύ γιά Μένα.

    Όλος ό κόσμος είσαι..

    μάτια Μου αγαπημένα....


    Καλήνυχτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτά είναι στιχάκιαααα!
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!
    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑΑΑΑ!
    :-)
    Καλο ξημέρωμα...Σπυριδωνάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευαγγελία
    αυτό το ρητό με τα παπούτσια, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΦΟ...
    Να είσαι καλά που μας το θύμισες...
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ....ή καταπληκτική γυναίκα πού περιμένω.. είναι ή πρών μου γυναίκα,
    πού μέ πρόδωσε φρικτά καί είναι εδώ καί χρόνια μέ αλλον άνδρα.

    Εχείς δίκαιο καλή μου Ευαγγελία μέ τά « παπούτσια »...

    Καλή νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σπυριδωνάκι μου
    ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΉ ΟΛΩΝ...
    Καλό ξημέρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο/Η Σπυρίδων άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Όλες οι αμαρτίες πληρώνονται...":

    Πρός
    λεγόμενον "Αγγελον"..

    "Τά πολλά λόγια, είναι φτώχια".. λέει ένας πλούσιος λαός..

    Τά « ρήματα ζωής αίωνίου ».... είναι ν ε κ ρ ά όταν εξέρχονται
    άπό ν ε κ ρ ά στόματα...

    Καλή ή διάθεσή σου .... γι'αυτό σιώπα ... μεγάλη ή ζημιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σπυριδωνάκι μου

    ο Αγγελος έκανε μια ΓΕΝΙΚΗ κριτική και τον ακούσαμε...

    Δεν έκανε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στις αόρατες ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ
    ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ...

    Και γω δεν θα φλυαρούσα διαδικτυακώς -διότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΣΙΩΠΗ, είναι ΆΓΙΟ ΕΡΓΟ- αλλά, γράφω προσπαθώντας να επικοινωνήσω με κάποια πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα...που ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ,
    τη φωνή της μάνας τους, να την καταλάβουν, όπως και συ, μετά το θάνατό της, την κατάλαβες, και είσαι ακόμη ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ δια την προτέραν σου, αφασία...

    Να ευχόμαστε όλοι, ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

    Και γω θα εύχομαι από τη χέβυ μέταλ κριτική μου, να ξεπικραθείς...

    Σε ασπάζομαι και θα χαρώ πολύ κάποτε σε κάποιο πανέμορφο τόπο να συναντηθούμε με τα αληθινά μας τα πρόσωπα, εν Κυρίω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή