Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Όμηροι του διαβόλου(αναδημοσίευση από Αμέθυστο)


Παραθέτω, αγαπημένα μου, ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που διάβασα στο μπλογκ του Αμέθυστου.
Αν κάποιος φανταστεί ότι τα περιγραφόμενα συμβαίνουν μακριά μας, φοβούμαι- οικτρώς απατάται. Οι υπογραμμίσεις εδώ, είναι δικές μου.
Στώμεν καλώς.
Στώμεν μετά φόβου
ίνα μη απολέσωμεν, ό ημίν, εχαρίσθη ...

Σαλογραία
.......................................................................


ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
ΤΟΥ Μ. MARTIN

Τελευταία οι εκδόσεις Ορθοδόξου Κυψέλης κυκλοφόρησαν το βιβλίο “Αποκαλυπτικό υπόμνημα” γραμμένο από τον Μοτοβίλωφ, μαθητού του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Εκεί διαβάζουμε τα λόγια του Αγίου Σεραφείμ πως «οι πιστοί άνθρωποι των εσχάτων καιρών θα πάσχουν δυστυχώς οι περισσότεροι από ψυχικές ασθένειες δαιμονικής προέλευσης, που θα είναι ανακατεμένες με θεϊκές πνευματικές παρακλήσεις στην ζωή τους.

Κανείς από τους άλλους ανθρώπους δεν θα μπορεί να ξεδιακρίνει τι είναι εκ Θεού και τι όχι».


Θα παρουσιάσουμε στην συνέχεια μερικά αποσπάσματα από την εισαγωγή του βιβλίου του Μ. MARTIN, καθολικού ιερέως, ο οποίος υπηρέτησε χρόνια στις ΗΠΑ και συγκέντρωσε ορισμένες από τις εμπειρίες του στο προαναφερθέν βιβλίο.
Εντυπωσιάζουν οι καταγγελίες του και μας είναι σχεδόν άγνωστες παρότι έχουν ήδη παρουσιαστεί στην Ελληνική πραγματικότητα.
Εάν συνδυαστούν όμως με τον Λόγο του Αγίου Σεραφείμ, μας φωτίζουν αυτούς τους μυστηριώδεις έσχατους χρόνους!

Το βιβλίο “Όμηροι του Διαβόλου” κυκλοφόρησε στα 1976:

«Στα 1976 η δαιμονική κατοχή ήταν περισσότερο μια διασκέδαση μέσω των ταινιών του Χόλλυγουντ.
Λίγα όμως χρόνια αργότερα, στα 1990, όλα είχαν αλλάξει και οι περισσότεροι γονείς αγωνιούσαν για τα παιδιά τους.
Στην πραγματικότητα δε, μόνον λίγες οικογένειες δεν είχαν επηρεαστεί πλέον άμεσα από τον Σατανισμό.

Από την στιγμή που ανεγνωρίσθη η εκκλησία του Σατανά, οι οπαδοί της δρουν ανενόχλητοι στα σχολεία και προσηλυτίζουν ελεύθερα.
Έχουν ήδη δημιουργηθεί σατανιστικά κέντρα όπου πραγματοποιούνται Μυήσεις και τελετές. Στις 50πολιτείες της Ενώσεως υπολογίζεται πως λειτουργούν ήδη περίπου 8.000 τέτοια κέντρα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κιόλας υψηλά εξειδικευμένα.

Γνωρίζουμε ήδη με βεβαιότητα πως οι ανθρωποθυσίες είναι μέρος αυτών των τελετών καθώς και ότι προτιμούνται τα αγόρια, σαν αντίγραφα του μικρού Ιησού.
Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο αυξανόμενο κύμα σεξουαλικών κακοποιήσεων μικρών παιδιών που μαστίζει ήδη τις ΗΠΑ και την οικουμένη.
Σήμερα οι δαιμονισμένοι είναι πλέον ο φυσιολογικός τύπος ανθρώπου».

Οι σημερινοί έφηβοι, όπως παλιά ζητούσαν τον έρωτα για να αποκτήσει νόημα η ζωή τους, ζητούν την κατάληψη από ένα πνεύμα.
Το Χόλλυγουντ έχει ήδη ανταποκριθεί στην ζήτηση και γυρίζει “Ιστορίες αγάπης” ανάμεσα σε κοριτσάκια και βρυκόλακες!
Η μεγαλομανία του Χάρρυ Πότερ ανήκει στο αγνό παρελθόν μπρος στις σατανικές διαστροφές που επιβάλλει ιδίως στους νέους η κατάληψη και η Ομηρία από τους δαίμονες!

«Κανείς μας πλέον δεν ζει μακρυά από ένα σατανιστικό κέντρο όπου ανθρωποθυσίες και μαρτύρια μικρών αγοριών είναι πλέον συνηθισμένα συμβάντα.
Οι σατανιστικές τελετές και οι συνέπειές τους, η ολοκληρωτική κατάληψη από δαίμονες είναι πλέον μέρος του Αμερικάνικου τρόπου ζωής.
Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε από την απελευθέρωσή μας από τον Θεό και από την πλήρη αποτυχία των Δυτικών Εκκλησιών.

Σήμερα οι διανοούμενοι αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των Καθολικών ιερέων δεν πιστεύουν πλέον στην αληθινή ύπαρξη του Σατανά.

Από την άλλη δε πλευρά, από την πλευρά του εωσφόρου, η πεποίθηση πως δεν υπάρχει καθόλου είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα.


Οι σημερινοί δαιμονισμένοι δεν χτυπιούνται πλέον όπως οι αρχαίοι που γνωρίζαμε ή ακούσαμε να γίνεται λόγος. Είναι ήσυχοι άνθρωποι, μορφωμένοι, με στυλ και προσωπικότητα, ανεξάρτητοι, μπορούν να μιλήσουν για θρησκευτικά θέματα με ευγλωττία, μπορούν ακόμη και να κοινωνήσουν. Μόνον από πολύ κοντά μπορεί κάποιος να υποπτευθεί πως κυριαρχούνται από το σκότος [Βεβαίως δε η ευχαριστιακή εσχατολογία της νέας παγκόσμιας εκκλησίας υπό τον πάπα, δεν επιτρέπει καμία διάκριση].

Πρέπει να τονιστεί αρκετά πως ο δαιμονισμός δεν υφίσταται χωρίς την συνεργασία του ανθρώπου, μέσω της παραδόσεως στους δαίμονες των κυριοτέρων ανθρωπίνων λειτουργιών: της νόησης και της θέλησης.
Ο δαιμονισμός σήμερα μπορούμε να πούμε είναι μια αργή διαδικασία.
Μια διαδικασία η οποία αλλοιώνει δύο από τις βασικές δυνάμεις της ψυχής, την νόηση, μέσω της οποίας ένας άνθρωπος δέχεται και εσωτερικεύει την γνώση και την θέληση, με την οποία ένα άτομο επιλέγει να δράσει και να πράξει με αυτή τη γνώση (τον τρόπο ζωής).


Η μεγάλη μας εμπειρία, μας έδειξε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες οι οποίοι προδιαθέτουν ένα άτομο να συνεργαστεί με το μυαλό και την θέληση ώστε να καταληφθεί από έναν δαίμονα.
Βεβαίως δεν είναι απολύτως απαραίτητο όποιος έρχεται σε επαφή με τους εν λόγω παράγοντες να πέφτει και θύμα δαιμονισμού!
Όμως για όσες περιπτώσεις δαιμονισμού απέκτησα γνώση, ένας ή δύο από τους εν λόγω παράγοντες ήταν πάντοτε υπεύθυνος.

Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι εξωτερικοί από το άτομο όπως π.χ. τα Οuija επίπεδα συνειδήσεως και οι πνευματιστικές συγκεντρώσεις.
Άλλοι είναι ένα είδος νοοτροπίας ή αυτογνωσίας, που εσωτερικεύονται από τον άνθρωπο, όπως ο υπερβατικός διαλογισμός και η Μέθοδος του εννεαγράμμου, που είναι τα πιο αποτελεσματικά σ’ αυτή την κατηγορία.

Μέσα στα πλαίσια της κατάληψης, όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν μέσα στον άνθρωπο, στην νόησή του και στην θέλησή του, ένα είδος aspiring vacuum (κενοδοξίας).
Κενού διότι δημιουργεί μια απουσία καθορισμένων και παραδεδομένων (παραδεκτών) εννοιών για την νόηση, προσφέροντας απαράδεκτες έννοιες για την ανθρώπινη φύση, οι οποίες βεβαίως γίνονται τυφλά παραδεκτές! Aspiring, φιλοδοξίες, διότι δημιουργούνται αντίστοιχοι ακαθόριστοι και απαράδεκτοι σκοποί για την θέληση.

Τo Οuija προέρχεται από την Γαλλική λέξη Οui και την Γερμανική Ja και σημαίνει “Ναι, Ναι”.
Η νόηση πρέπει να δεχθεί αδιακρίτως όλες τις έννοιες που προτάσσονται και εφόσον διατεθεί θετικά και η θέληση προς τις έννοιες αυτές και αρχίσει να τις κάνει πράξη, τότε το προκαθορισμένο σύστημα είναι έτοιμο.

[Χολλυγουντιανή εισαγωγή στο σύστημα αποτελεί η ταινια "Yes Μan" με τον Jim Carrey].

Η μέθοδος του εννεαγράμματος είναι στις μέρες μας η πιο κοινή και επιτυχημένη.
Ενισχυμένη από την συμμετοχή διανοουμένων και κληρικών είναι σήμερα η πιο θανάσιμη απειλή για τις ψυχές.
Μάλιστα έχει διαβρώσει και το ανώτατο όργανο κατηχητών της Βορείου Αμερικής, όργανο το οποίο δίνει τις απαραίτητες διδασκαλίες και κατευθύνσεις σε επισκοπές και ενορίες για την αύξηση και ωρίμανση της πίστεως των παιδιών.

Συνεπής στο όνομά της η Μέθοδος σημαίνει εννέα σημεία, το εννεάγραμμα είναι μια μαντάλα εννέα σημείων που σχηματίζει ένα κύκλο. Υποτίθεται πως αναπαριστά τον λωτό, όπως έχει περιγραφεί και από τον Γιούνγκ επίσης, και έχει σαν σκοπό να ξαναενώσει τον κερματισμένο εαυτό.

[H μέθοδος διδάσκεται από χρόνια και στην Ελλάδα, και από την ομάδα του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ].

Το εννεάγραμμα έφτασε στη Δύση από έναν Ασιάτη ονόματι Γεώργιο Γκουρτζίεφ, Αρμενικής καταγωγής. Έχει εξαπλωθεί μέσω των ΗΠΑ και στην Νότιο Αμερική. Υπάρχουν, σύμφωνα με τη διδασκαλία αυτή, εννέα τύποι ανθρώπινης προσωπικότητος, κάθε μια από τις οποίες αναπαρίσταται από ένα σημείο του εννεαγράμματος. Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη ανήκει σε έναν και μόνο έναν τύπο προσωπικότητος. Αλλά παρ’ όλα αυτά κάθε τύπος είναι ικανός για άπειρη αυτοεξέλιξη!

Αυτή η πλάνη, της δυνατότητος του ανθρώπου για αυτοεξέλιξη, είναι πολύ κοντά στην αρχαία αίρεση του πελαγιανισμού, η οποία ακριβώς διδάσκει αυτή την δυνατότητα του ανθρώπου χωρίς τη συνέργεια της Θ. Χάριτος

[Είναι ακριβώς η σύγχρονη διδασκαλία περί προσώπου].

Η διαφορά της συγχρόνου πλάνης είναι ότι εξαρτά την ανθρώπινη αυτοεξέλιξη από τις εσωτερικές δυνάμεις του εννεαγράμματος καθιστώντας τοιουτοτρόπως κάθε οπαδό έναν τέλειο aspiring vacuum (κενόδοξο), υποψήφιο θύμα καταλήψεως».

Αυτά τα λίγα τρομερά και τρομακτικά από τον Μ. MARTIN.


Ας δούμε όμως τι λέει και ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος για την κενοδοξία!

«Η κενοδοξία είναι ως προς μεν τη μορφή, μεταβολή της φυσικής τάξεως και διαστροφή των καλών ηθών και παρατήρησις παντός αξιομέμπτου πράγματος.
Ως προς δε την ποιότητα, σκορπισμός των καμάτων, απώλεια των ιδρώτων, δόλιος κλέφτης του θησαυρού, απόγονος της απιστίας, πρόδρομος της υπερηφάνειας, ναυάγιο μέσα στο λιμάνι, μυρμήγκι στο αλώνι.

Τόση δε μόνο διαφορά έχουν μεταξύ τους η κενοδοξία με την υπερηφάνεια, όση έχει εκ φύσεως το παιδί από τον άνδρα.

Το πρώτο δηλαδή είναι η αρχή και το δεύτερο το τέλος».

Δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτά τα λίγα, ολόκληρη η νεωτερική ορθόδοξη θεολογία;
Σκορπισμός των καμάτων, δηλαδή ολοκλήρου της παραδόσεώς μας.
Απώλεια των ιδρώτων.
Δεν βλέπουμε ήδη να πνίγεται στο λιμάνι ο τελευταίος Έλληνας ορθόδοξος θεολόγος;

«Το πνεύμα της κενοδοξίας χαίρεται, όταν βλέπει να πληθύνεται η αρετή.
Χαίρεται γιατί θα διασκορπίσει».

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!


Με τον ίδιο τρόπο δεν σκορπίζεται όλος ο κόπος και όλος ο πλούτος που συσσώρευσαν οι ΗΠΑ μέσω του δαιμονισμού των παιδιών της;

Εκδόσεις Αμέθυστος
http://amethystosbooks.blogspot.com/2009/05/blog-post_30.html

13 σχόλια:

  1. Σαλογραία καλησπέρα.Πολύ ενδιαφέρον το απόσπασμα του καθολικου ιερέα περι δαιμονισμου που μας ανέβασες.Να βάλλω όμως μια αμφισβήτηση.Μπορούν οι δαιμονισμένοι ακόμη και να κοινωνούν χωρίς να καταλαβαίνουν οι τρίτοι, απο έκδηλα σημάδια, την κυριαρχια του σατανα σε αυτές τις ψυχούλες΄;Μήπως σήμερα αυτο που μας συμβαίνει ειναι ότι προσερχόμαστε στην θεία κοινωνία ανέτοιμοι, ψυχροί, με την αίσθηση να το κάνουμε και αυτο ως καθηκον ¨χριστιανικό " ,'εχοντας αποκόψει την θεία κοινωνία από τον τρόπο που ζούμε και κινούμαστε με αποτέλεσμα μετα απο αυτην να γινόμαστε πιο δαιμωνιώδεις στις εκδηλώσεις μας ;Γιατι πολλές φορές αν παρακολουθήσουμε τους εαυτούς μας αντι μετα την θεία κοινωνία να μεγαλώνει η ταπείνωση μέσα μας μεγαλώνει η έπαρση και ο εγωισμός δηλ.ο δαιμονισμός μας, με την ευρύτερη έννοια του όρου. Πάντως πολυ εύστοχα αναφέρεται κατα την γνώμη μου στο κείμενο ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να μας πείσει οτι δεν υπάρχει.Τα υπόλοιπα είναι εύκολα γι αυτον.Πάντως οι δαιμονισμένοι ταπεινώνονται περισσότερο απο μας, μόλις περνα η κρίση τους και αντιλαμβάνονται και την αδυναμία τους αλλά και το πόσο έγιναν (αρνητικά) το επίκεντρο.Συγκλονίζομαι όταν σκέφτομαι ότι σε κάποιες των περιπτώσεων αυτων δεν φταίνε οι ίδιοι για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν.Προσωπικα τους βγάζω το καπέλο που μπορούν και υπομένουν αυτη την πολυδισπασμένη όντότητα προσμένοντας το έλεος του Θεου πράγμα που θα έπρεπε και γω να κάνω αν είχα συναίσθηση και έβλεπα που με οδηγούν οι αμαρτίες μου.Μακρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SYGNWMH PAIZAKIA
    KAPOTE EIXA GNWRISEI 2 EN XRISTW ADELFES
    SE ENA MONASTHRI TWN ARHAGGELWN
    KAI EIXAN POLLA daimonia...
    AYTO POU ELEGAN KAI OI PATERES POU TIS
    DIAVAZAN,
    ALLA KAI OI IDIES,
    EINAI NA KANOUME ->XRISTOLOGIA=
    DHLADH NA MILAME PIO POLLOI GIA TON XRISTO
    KAI TOUS AGIOUS TOY,EXEI TOSA THAUMASTA GEOGONOTA
    H ORTHODOXIA MAS...
    +SYGXWRESTE ME..

    GIATI NA DINOUME HARA sta ponira pneumata
    kai GIATI NA DINOUME AKSIA STO kako?

    MIA ENHMERWSH
    GIA TO TI NA APOFEYGOUME
    KAI TI NA KANOUME GIA NA EIMASTE
    FYLAGMENOI,NAI.
    ME TA OPLA TOU XRISTOU
    KAI PANW AP OLA
    ME THN SYMPERIFORA-MIMHSH XRISTOU
    AGAPH+TAPEINWSH...

    O poniros na paei na pnigei...

    EYLOGHSON+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακρίνα μου
    καλησπέρα και από μένα.

    Ανέβασα αυτό το κείμενο επειδή πάρα πολλά νέα παιδιά με τα οποία μιλάω δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν δαιμόνια ως πρόσωπα, ως πολύ συγκεκριμένες οντότητες.

    Το πρόβλημα του Κακού, τους φαίνεται ως ένα ψυχολογικό πρόβλημα του υποκειμένου και ουδέν έτερον.
    Το ανέβασα μήπως κάπως κάτι σκεφτούν περισσότερο, του Κυρίου συνεργούντος βεβαίως...

    Σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, έχω ανεβάσει και δική μου προσωπική εμπειρία με μια φίλη που έπασχε, από δαιμόνιο.
    Αργότερα γνώρισα(και ταλαιπωρήθηκα από...) και μια άλλη.
    Μετά ήρθε ως επίσκεψη με κοινούς φίλους, στο σπίτι μου, μια τρίτη.
    Αυτή μου έκανε και μια φαρμακερή ...προφητεία που επαληθεύτηκε!
    (Γνωρίζουν οι δαίμονες πράγματα του κοντινού μέλλοντος σε κάποιες περιπτώσεις...)
    Εκεί, πια...παραδόθηκα!

    Μέχρι τότε τα κορόϊδευα τα ζητήματα, τους θεωρούσα ψυχοπαθολογικούς αυτούς που τους έδιναν σημασία.

    Και όπως λέει παρακάτω και η ΑΓΑΠΗ
    ναι, δεν ωφελεί να εστιάζουμε στο Σκότος...πλην για λίγο, κάποιες φορές, μπορεί να είναι απαραίτητο.

    Το θέμα είναι τεράστιο.

    Ο Άγιος Τιμόθεος, Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο "Περί Συνεχούς Θείας Μεταλήψεως", έχει κανόνα που ορίζει ότι και δαιμονισμένος να είναι κάποιος, ΟΦΕΙΛΕΙ να μεταλαμβάνει των Αγίων Μυστηρίων του Σώματος και Αίματος του Κυρίου, τουλάχιστον ΔΥΟ φορές την ΕΒΔΟΜΑΔΑ, αρκεί να μη βλασφημεί τα Θεία, εκείνη τη στιγμή της θείας Μετάληψης.

    Αρκεί εκείνη τη στιγμή να είναι ήρεμος.

    Και καλώς το ορίζει, κατά την ταπεινή μου άποψη, διότι ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...

    Τα έχω ίσως αναφέρει αυτά στα σχόλια της ανάρτησης για τον "Ηγούμενο Σάββα , το Σεξ και τη συνεχή θεία μετάληψη" που ανέβασα πριν κάμποσο καιρό.

    Τα επαναλαμβάνω για τους καινούργιους που μπαίνουν κάθε μέρα στη σελίδα, και που μπορεί να μη ψάξουν σε παλιότερα σημειώματα.

    Προς προβληματισμόν...

    Βεβαίως, και χρειάζεται για την προσέλευση και επίγνωση και προετοιμασία κατάλληλη, αλλά μερικοί κλέπτονται εκ δεξιών και αποφεύγουν να πλησιάσουν διότι δεν ειναι λέει επαρκώς τέλειοι...ή κεκαθαρμένοι.

    Και με την εκ δεξιών παγίδα τους ρίχνει σε άλλα ο Δαίμων...
    Αυτά τα λίγα προς το παρόν, περιστεράκι μου, και σε ευχαριστώ πάντα για τις επισημάνσεις και την αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Σαλογραία μου,

    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι....

    Είναι το μόνο βέβαιο οτι υπάρχουν δαιμόνια -ο Θεός να φυλάει- και η μεγαλύτερη επιτυχία του άρχοντα του σκότους είναι -όπως διαβασα στο κειμενάκι σου σήμερα- να πείσει όλους εμας οτι΄δεν υπάρχει...

    Αν κάποιος τρέξει στις ομολογίες των γεροντάδων εύκολα πείθεται πως όχι μόνο υπάρχουν αλλά και εχουν ως μοναδικό σκοπό να κερδίσουν την ψυχη του ανθρώπου και να μη δει Θεού πρόσωπο...

    Άπειρες οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν το δαίμονα ....άνθρωποι με βαθειά πίστη κι αγάπη στον Κύριο ένιωσαν το δαίμονα να τους πολιορκεί...αυτούς τους πολέμάει ακόμη πιο πολύ..όλοι οι άλλοι είναι με το μέρος του...

    Ο Θεός να φυλάει την κάθε ψυχή!Με συχνή και ειλικρινή εξομολόγηση και συχνή θεία μετάληψη μπορεί ο άνθρωπος να προστατευτεί....

    Πάντως κι εγώ αναρωτήθηκα πως μπορεί να κοινωνεί ο δαιμονισμένος αφου το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου κατακαίει το δαιμόνιο....

    Σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωτηρία μου
    σε ευχαριστώ για το μήνυμα.
    Προσπαθώ αλλά δε θέλει να το ανεβάσει με τίποτα.
    θα προσπαθήσω αργότερα...
    φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει.

    Τα καταφἐραμε.

    Ανέβηκε το κείμενό σου, σαν μια ανατολή πανσελήνου που γράφει και ο ποιητής για την ψυχή του...:-)

    Σωτηρία μου, έτυχε να ακούσω έναν ιερέα σε ομιλία και ήταν πολύ διαβασμένος στο ζήτημα.

    Έλεγε ότι υπάρχουν κρυφά δαιμόνια που δ ε ν ενεργούν συνεχώς, που υποστέλλουν τη δράση τους, που κρύβονται.
    Η Θεία Μετάληψη ειναι το Φάρμακο της Θεραπείας και της Αθανασίας, αρκεί ο πάσχων να προσέρχεται με την κατα δύναμη προετοιμασία Μετανοίας, με Ταπεινωση, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη...

    Τότε εξ ε μ π ε ι ρ ί α ς θα κατανοήσει την πορεία της ί α σ η ς, πώς θα συμβεί, κατά περίπτωση.

    Δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο προκειμένου να αξιολογήσω το ζήτημα.

    Εδώ απλά τίθεται το θέμα προς προβληματισμό και συζήτηση.

    Διάβαζα μια συνέντευξη του Κοέλο...ίσως αντιγράψω κάποια στιγμή ένα απόσπασμα.

    Έζησε μια εμπειρία από δαιμονική παρουσία πολύ χειροπιαστή, και έτσι μετεστράφη η ζωή του, από έναν μεγάλο κατήφορο που ακολουθούσε.

    Τα αναφέρει στο βιβλίο του Juan Arias με τίτλο:"Paulo Koelo:Oι εξομολογήσεις του Προσκυνητή" από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα-Λιβάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ..

    (όταν θα έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο επί του θέματος τότε θα μπορώ να το γράψω. προς το παρόν, ευχαριστίες προς κ.Σαλογραία για μια ακόμα ανάρτηση του ιστολογίου της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γωγούλα
    και γω όταν ήμουν μικρή και τριανταφυλλένια σαν και σένα, και άκουγα κανα κουλό τέτοιο, "Χμ..."έκανα!
    Σε κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
    φιλιάαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλο βραδυ, αξιαγαπητη Σαλογραια.
    Παρα πολυ ομορφη αναρτηση και πολυ κατατοπιστικο το σχολιο σου.
    Θα ηθελα να συμπληρωσω σε αυτα που ειπωθηκαν πως ο Αββας Σερηνος γραφει πως ΚΑΘΕ ΠΑΘΟς ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ.
    Στην περιπτωση των δαιμονισμενων ,το πονηρο πνευμα βλεποντας πως η ψυχη εχει χασει καθε σχεση με τον Κυριο,επιτιθεται με μεγαλη μανια και μοχθηρια και κυριευει τα μελη πρωτα του σωματος οπου εδραζεται η δυναμη της ψυχης και αφου τα καταβαλλει τα πνιγει καταβαλλοντας και ολη την νοητικη δυναμη του ανθρωπου, κατασκηνωνοντας και κανοντας κατοικια την ψυχη του ανθρωπου.
    Ετσι ο ανθρωπος παραδινεται στον Σατανα,κατα παραχωρηση θεου.
    Οσο ομως ο ανθρωπος αυτος [οπως πολυ σωστα εξεθεσες] δεν κοινωνει των αχραντων μυστηριων...αυτος ο ανθρωπος δοκιμαζεται αθλια και ανδιαντροπα απο αυτους.

    Οταν βεβαια επιστρεψει η ψυχη στην μετανοια [εξομολογηση -θ.κοινωνια]-τοτε το Σωμα και το Αιμα του Κυριου ,καιει αυτους και δεν μπορουν να μεινουν πια στο κατοικητηριο της ψυχης του ανθρωπου και φευγουν.

    Ο ανθρωπος ομως θα πρεπει να συνεχισει την καθαρτικη του πορεία προκειμενου να μην ξαναγυρισουν με περισσοτερη βια και ξανακαταλαβουν αυτην τη ψυχη.

    -Ο θΕΟς,μετα την πτωση των πρωτοπλαστων ,απεκαλυψε τον διαβολο στον ανθρωπο.

    Αυτη ειναι μια σωτηρια διχονοια και μια ωφελιμη εχθροτητα.

    Σαλογραια μου ειναι δυσκολο να τα βαλουμε με αυτους αλλα θα πρεπει να μαθουμε στην συνεχη προσευχη [οσο μπορουμε] και με τα μυστηρια και ας βαλει και ο κυριος την βοηθεια του να μας βοηθησει...

    Καλο βραδυ...Με χριστιανικη αγαπη πηνελοπη---

    [--Ευχεσθε!!!]+++πην...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χτες βραδυ-ελεγα
    ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ
    ημουν σε ενα εστιατοριο
    και διπλα μου κατι παιδια
    Αλβανοι ολοι
    εβλεπαν το μπασκετ
    βαζελοι-γαυροι...
    μολις λοιπον ειπα 3 φορες
    νοερως το Υπεραγια Θεοτοκε Σωσον ημας...
    2 παιδια
    αρχισαν να βλαστημανε την Παναγια μας
    Μ'ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
    ΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΓΑ ΜΠΟΥΝΙΑ
    τους ειπα ΗΡΕΜΑ
    μην βριζετε
    τι σας φταιει Η Παναγια μας
    και ο Χριστος μας...
    αρχισαν να λενε-εσενα τι σε νοιαζει?
    ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ+Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ,λεω
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ...
    μα δεν υπαρχουν -μου απαντανε!
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ,ΘΑΘΕΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ +ΠΑΡΑΥΠΑΡΧΟΥΝ,,
    ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ...
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ-
    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΕΕΙ-ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΙΖΕΙ
    +ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..
    Βριζανε,λεγανε,κοροιδευανε.
    ΛΕΩ=ΟΚ!ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ-ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ,
    ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ...
    ΦΩΝΑΞΑ ΤΟ 100-
    για πολυ καλη τουσ τυχη
    ηρθαν 2 νεοι αστυνομικοι
    καλοκαγαθοι
    μονο αγκαλια που δεν τουσ πηρανε αυτουσ τους 2 αλβανουσ!!!
    ΛΕΩ-ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ
    ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΙΑ+ΙΕΡΑ+ΟΣΙΑ...
    Τα 2 αλβανοπαιδα ηρεμησαν
    και Μ Ο Υ Γ Κ Α....

    βλεπετε λοιπον το δαιμονιο
    λυσαξε με 3 φορες επικληση στην Παναγια μας...
    Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙΕΙ+ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙ δαιμονια...

    ευχεσθε+
    Α+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωπω! Φοβερό!
    Πραγματικά, το Όνομα της Κυρίας Θεοτόκου τις νοερές κακές οντότητες τις ζεματάει...

    Πολύ καλή η αντίδρασή σου, να καθίσεις να εξηγήσεις με ΑΓΑΠΗ...γιατί και αυτοί οι κακόμοιροι δ ε ν ξέρουν τι τους γίνεται.

    Μου θύμισες τώρα και ένα σκηνικό δικό μου.

    Ήμουνα για καφέ και...ψυχοθεραπεία με μια φιλεναδούλα -άγια ψυχή- που σπούδαζε στο εξωτερικό και έκανε μεγάλο μυστικό πνευματικό αγώνα με νηστεία, Χαιρετισμούς στην Παναγία κλπ κάθε μέρα...

    Είχε μεγάλους πολέμους αλλά και μεγάλα θαύματα δει.

    Λοιπόν, τα λέγαμε, αλληλοστηριζόμαστε όσο μπορούσαμε, και όταν βγήκαμε έξω από το καφέ,βγαίνοντας στο δρόμο, πέσαμε σε μια παρέα αλανάκια, δεν ήταν τσιγκανάκια, ήταν άγνωστα παιδάκια κάπου σαν δεκάχρονα, τα οποία μόλις μας είδαν άρχισαν να βρίζουν, εμένα, όχι τη νεαρή μου φίλη,να βρίζουν με απίστευτη κακία και μίσος.

    Εχθρούς δεν έχω, το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα, δήμαρχος ή βουλευτής ή υπουργός δεν είμαι, με κανέναν δεν έχω προσωπικά,ούτε να μοιράσω ή να διεκδικήσω κάτι, ήταν εντυπωσιακό εκείνο το μίσος και το ξαφνικό της επίθεσης, μετά από συζήτηση-τόνωση που είχαμε στο καφέ, για θέμα πνευματικού αγώνα.
    Δυστυχώς, οι περισσότεροι δε βλέπουμε τους δαίμονες πίσω από τις κακίες των συνανθρώπων μας και αντί να μισούμε την κακία των δαιμόνων, μισούμε τους συνανθρώπους μας, έτσι μέσα σ' εκείνο το μίσος, χάνεται η δική μας ψυχή έπειτα, όσο άψογα -από άποψη πράξεων βίου- και αν πορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "έτσι μέσα σ' εκείνο το μίσος, χάνεται η δική μας ψυχή έπειτα"

    χρήσιμο!

    ξεχωρίζω εκείνη τη φράση και την κάνω κορνιζάκι.

    (χμ σημαίνει οτι σκέφτομαι παρά οτι δυσπιστώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γωγούλα έχεις τρελή πλαξ, λατρεμένο μου!
    Να εισαι καλά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή