Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Γιούρι ο κουταλοθραύστης και το κακό συναπάντημα


Θυμάμαι μια προφητεία του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτη αναφερόμενη στους έσχατους χρόνους.
Μιλάει για την κυριαρχία της Επιστήμης και των Αντίχριστων υποβολών που θα πλανήσουν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς.
Πώς μου ήρθε αυτό στο μυαλό;
Επειδή παρατηρώ τελευταία, ότι όλο και αυξάνονται στα προγράμματα της Τυφλεόρασης οι εκπομπές πνευματιστικού περιεχομένου, λατρεμένο μου.
Με αφορμή την επιστήμη, όλοι οι μάγοι και ψευτομάγοι, έχουνε βγει στην πιάτσα και ξεσαλώνουν.
Και τρέχουνε τα 15 χρονα, στα τηλεοπτικά στούντια- ως θεατές, και μελλοντικοί Χάρυ Πότερ- να τους θαυμάσουν και να καταχειροκροτήσουν τις-δήθεν- καταπληκτικές τους δυνάμεις.
Μας προέκυψε τώρα σε γνωστό κανάλι της Αθήνας, ένας γνωστός κουταλοθραύστης, που ανέλαβε εκπομπή, φιλοδοξώντας να αναδείξει -εκ των Ελλήνων- τον καινούργιο αρχικουταλοθραύστη της επόμενης γενιάς για να μην πηγαίνει-λέει- μωρ' αδερφούλα μου, στράφι κοτζαμάν <χάρισμα>, ήμαρτον Κύριε, απολυθήκανε οι διαόλοι και βγήκανε παγανιά και όποιονε πάρει ο Χάρος, έλεος έλεος έλεος, Ζαβαρακατρανέμια, ίλεως ίλεως ίλεως ας γίνει ο Κύριος!

Σαλογραία

12 σχόλια:

  1. Εδώ να δεις που υπάρχει αίρεση Χάρη Πότερ στην
    Αθήνα παρακαλώ με Ελληνίδες μάνες που πιστεύουν επειδή ο γιόκαστους έχει μια ελιά παράξενου σχήματος στον μπομπό του ανίκη στο θαυμαστό κόσμο του Χάρη Πότερ .Άμ και τα βιβλιοπωλεία που γέμισαν με στοίβες από τόμους Χάρη Πότερ και σε μερικούς έχουν μείνει στα ράφια και καλά να πάθουν.Όσο για τον κουταλοθραύστη,άλλος τσαρλατάνος από εδώ .


    Ο Κύριός μας και Θεός μας να μας φιλάει από αυτά. Σε χαιρετώ καλή μου να είσαι καλά. ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φως Ιλαρόν
    πρώτη φορά ακούω τέτοια κουλά με τις...ελιές...
    Ο ένας μου γιος έχει μια ελιά στο μέτωπο και την άλλη άσε να μη σου πώ... να ανησυχήσω;:-)
    Τρελαθήκαν εντελώς οι άνθρωποι...είμαστε στα Εσχατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άς πάρουμε κάτι που γίνεται έως το κοντινό περίπτερο,είναι πλέον μόδα να κυκλοφορούν κάρτες ταρό παρακαλώ με 2 ευρώ και έχουν γίνει ανάρπαστες ειδικά οι γυναίκτες ρίχνουν τις ταρό κάρτες στο σπίτι και διαβάζουν και ξόρκια,και μετά αυτή η χριστιανή ορθόδοξη παρακαλώ φτιάχνει Φανουρόπιτα στον άγιο Φανούριο ,και ακόμα γνωστή τσαρλάτανοαστρολόγος κάνει σεμινάρια σε ιδική φιλά δα για το περίπτερο και αυτό ανάρπαστο και έτσι η σημερινή γυναίκα έχει πάντοτε αστροτιφλετικές προβλέψεις για την οικογένειά της ? Αν αυτά συμβαίνουν δίπλα μας Ο Γιοληκουταθραύστης όπως καλά τον ονόμασες είναι παιχνιδάκι μπροστά στην τύφλα που μας περιβάλει. Ο Θεός να φιλάει.

    Να είσαι πάντα καλά καλή μου. ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο μου Φως Ιλαρόν
    σου εξομολογούμαι ότι κάποτε αγόρασα και γω κάρτες ταρώ απο το περίπτερο, επειδή ήθελα να έχω μια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από πρώτο χέρι, περί του ζητήματος.
    (Δεν υπήρχε τοτε για μένα το Google)
    Λοιπόν, αφού διάβασα τις γενικές οδηγίες, τα πέταξα Κατευθείαν στα σκουπίδια, διότι γνωρίζω καλά ότι όλες αυτές οι μαντείες αυτές οδηγούν στον Εξαποδώ.
    Ο Κύριος Παντοκράτωρ, απαγόρευσε στον άνθρωπο να προσπαθεί να μαντέψει το μέλλον με μαγιλίκια...
    Οσοι είναι γεμάτοι εγωκεντρισμό, όμως, επιθυμούν να κάνουν το δικό τους, και στην εποχή μας η μαγεία δίνει και παίρνει, είτε με αληθινούς μάγους είτε με ψεύτικους, θα είχα να σου πω μερικές ιστορίες...
    Αυτό έγινε πριν μερικά χρόνια, αλλά ακόμη θυμούμαι που οι οδηγίες επάνω στις κάρτες έγραφαν:

    -Προσοχή, ΜΗ ρίξετε τις κάρτες Μεγάλη Πέμπτη, ή άλλη μεγάλη Χριστιανική εορτή, διότι μπορεί να σας συμβεί κάτι πολύ ΚΑΚΟ!
    Το πράγμα μιλάει από μόνο του, πόσο επικίνδυνο είναι αλλά οι χαζές γυναίκες ειδικά, όταν θέλουν έναν άντρα, δεν διστάζουν να κάνουν και το διάβολο σύμμαχο για να τον κερδίσουν.
    Οτι μετά θα τις πάρει ο διάολος και θα τις σηκώσει, δεν το σκέφτονται...διότι ο Εξαποδώς δεν κάνει αλισβερίσι χωρίς φριχτά ανταλλάγματα...
    Υπάρχει και μια γνωστή μάγισσα με τρία διαζύγια στο ενεργητικό της που συμβουλεύει μέσω περιοδικού τις αναγνώστριες, τι μαγικά κόλπα να κάνουν προκειμένου να δέσουν τους αγαπημένους τους.
    Και τα βόιδα της γράφουνε και την ακούνε!
    -Ελεος, μανδάμ!
    Αν ήσουνα άξια να συμβουλεύσεις σωστά περί γάμου, δεν θα είχε κάνεις τρεις επίσημους χώρια τους ανεπίσημους, ΈΛΕΟΣ!
    Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΜΑΣ , ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιά και τύφλωση για μερικούς δεν έχει όρια θα σου γράψω μία ιστορία που έχω μπροστά μου για την
    υποκρισία που είναι η πνευματική τύφλωση της ψυχής.Την παραθέτω στο όμορφο μπλοκάκι σου προς οικοδομή της πνευματικής εν Χριστό συζητήσεώς μας.

    Ένας μεγάλος ζωγράφος θέλησε να καυτηριάσει την υποκρισία.

    Ζωγράφισε έναν Ινδό μοναχό,που όταν τον βλέπεις από μακρυά σου δίνει την εντύπωση ότι προσεύχεται.

    Όταν όμως των πλησιάζεις διαπιστώνεις την πραγματικότητα: Ο Ινδός πίνει κρασί.

    Πόσοι άνθρωποι δεν δίνουν την εντύπωση,από μακρυά,ότι είναι χριστιανοί με αρχές και ιδανικά! Αυτά βεβαία από μακρυά.

    Όταν όμως τους πλησιάσεις και τους δις από κοντά,τότε αντιλαμβάνεσαι ποιοι πραγματικά είναι.....

    Σε καληνυχτίζω αγαπητή μου Σαλογραία αύριο πρέπει να σηκωθώ νωρίς.ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστώ θερμά, για την ιστοριούλα, Φωτάκι μου...
    Θα είχα να σημειώσω ότι δεν υπάρχουν μόνο δυο οπτικές γωνίες.
    Υπάρχουν αμέτρητες.
    Οπωσδήποτε, είναι αδύνατον σε άνθρωπο, να κρίνει επί της ουσίας, άνθρωπο.
    Μονο κάποιες ανθρώπινες ιδέες και σκέψεις μπορούμε να αξιολογήσουμε.
    Τίποτε περισσοτερο...
    Σου θυμίζω ότι ο εγκληματίας, ο ληστής, που και απο μακριά και απο κοντά φαινόταν αχρείος, σε μια στιγμή μόνο Μετανοίας, λήστεψε τον Παράδεισο...
    Καλή ξεκούραση, καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή εν Χριστό Σαλογραία ,έχεις απόλυτο δίκιο,στο κάτω κάτω της γραφής ^ο Υπεράγαθος Θεός έχει δώσει τον Θείο λόγο του στους ανθρώπους και υπάρχουν πολλά αναρίθμητα παράθυρα σωτηρίας.Ακόμα και μία στιγμή μετανοίας για κάθε ληστή και εγκληματία για να κερδίσουν τον Παράδεισο.Ακόμα και μεις που χρησιμοποιούμε αυτό το ανθρώπινο παράθυρο του Υ/Η. Γράφοντας όσο μπορούμε λίγα λόγια σωτηρίας . Μα το σπουδαιότερο να μας πιάνει η κρίση Μετανοίας όπως και ληστής λήστεψε τον παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με όλη τη προβολή του Γιούρι του Κουταλοθραύστη θυμήθηκα ένα βιβλίο που είχα διαβάσει και νομίζω ότι είναι αξιόλογο καθώς διαφωτίζει το ζήτημα των δήθεν "ψυχικών" δυνάμεων.
    Είναι του θεολόγου Μιχαήλ Γ Χούλη, με τίτλο "Πνευματισμός, Παραψυχολογία και Μαγεία στο Φως του Χριστιανισμού" από τις εκδόσεις Φωτοδότες.
    Αναρωτιέται άραγε κανείς βλέποντας τους τάχα χαρισματικούς ανθρώπους με τις "ψυχικές" δυνάμεις ή τους πολεμοτεχνίτες με τις "υπερφυσικές" ικανότητες τι ωφέλησαν όλοι αυτοί τη πονεμένη ανθρωπότητα;

    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέξανδρε
    ευχαριστώ για την πληροφορία, θα την κρατήσω.
    Όλοι αυτοί οι δήθεν χαρισματικοί δεν είναι άλλο από ανθρώπους γεμάτους έπαρση φανερή που επιζητούν τον εντυπωσιασμό ή το υλικό κέρδος και ουδέν έτερον.
    Σε κάθε εποχή υπήρχαν τέτοιοι, απλά η εποχή μας, περισσότερο τους αναδεικνύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι εσκεμμένα προβάλλονται ως "Χαρισματικοί" οι ασχολούμενοι με τον αποκρυφισμό ώστε ο κόσμος πρώτα να θαυμάσει και ύστερα να θελήσει να μιμηθεί αυτά τα πράγματα. Πρώτα από κινηματογραφικές ταινίες, μετά από τηλεοπτικές εκπομπές παράλληλα με την ενασχόληση και του έντυπου τύπου με τέτοια θέματα.
    Καμία ποτέ αναφορά για τον ανώτερο δρόμο που είναι η αγάπη, καμία ποτέ αναφορά για τα χαρίσματα που έχουν οι Άγιοι!
    Αντί να αναφέρεται ότι ο σκοπός ύπαρξης των χαρισμάτων είναι η προσφορά στον πλησίον προβάλλεται ότι ο σκοπός είναι το οικονομικό όφελος και ο θαυμασμός του κόσμου από την επίδειξη.
    Ανάρτηση του ιστολογίου "ΑΚΤΙΝΕΣ" για τον Γιούρι Γκέλερ: Πνευματική ζημιά από τις εκπομπές του Γιούρι Γκέλερ.http://aktines.blogspot.com/2009/12/blog-post_5193.html
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλέξανδρε
    είναι ΦΟΒΕΡΗ η κατάσταση!
    Ακριβώς όπως το είπες!
    Πρώτα να θαυμάσει(μέντιουμ, θεραπευτές Ρέϊκι,κουταλοθραύστες, Χάρυ Πότερ, μάγους, μάγισσες ) ο αφελής κόσμος και μετά να θελήσει να μιμηθεί.
    Έχουν λυθεί ΌΛΟΙ οι δαίμονες και κοιτάν να παρασύρουν στον όλεθρο, όσες ψυχές μπορούνε περισσότερες...
    Εμείς οι ελάχιστοι- οι πιστεύοντες,Ορθοδόξως, κατά τα υποδείγματα των Πνευματοφόρων Πατέρων- αντιμετωπίζουμε τη χλεύη που αντιμετώπιζε ο Νώε , όταν έφτιαχνε υπομονετικά την Κιβωτό, πριν το μεγάλο κατακλυσμό...
    Όπως επαναλαμβάνει και μια στωΪκή φιλενάδα μου:
    - Η πραγματικότητα η εγκόσμια είναι απερίγραπτα δραματική και όποιος αντέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή